kuranın gökten bir kitap olarak inmemiştir. peygamberimize vahiy yoluyla gelmiştir. peygamberimizde yanindaki sahabelere yazdırmıştır. peygamberimiz öldükten sonra 4 halife devrinde kitap haline getirilip çoğaltılmıştır. yani orjinali aramak diye bi kavramdan söz edilemez. ama merak edilenler için tam bilmemekle beraber topkapı sarayında bilinen en eski kuranı kerim vardır. ondan araştıralabilir.
Kuran ın orjinalinden kasıt ilk yazıya geçirilen nushalarıysa onlar 23 yıl boyunca taş kemik deri vs. geçici olarak kaydedilmiş, bu arada yüzlerce hafız tarafından da ezberlenmiştir. sonradan kutsallaştırılmaması için de bu parçalar saklanmamıştır. Toplanıp iki kapak arasında birleştirildikten sonra kısa süre içinde çoğaltılmış ve çeşitli ülkelere gönderilmiştir. Kitap haline getirilmesinde de bütün hafızlardan yararlanılmış ve eksiklik veya fazlalık olmamasına özen gösterilmiştir. Bu çoğaltılan nushalar muhtemelen hala korunuyordur bu konuda bilgi sahibi değilim.
Hz. Ebubekir tarafından derlenen ilk Mushaf, onun vefatından sonra halife olan Hz. Ömere geçti. Ömerin vefatı üzerine kızı, Peygamberimizin de zevcesi olan Hz. Hafsaya intikal etti. Hz. Osman zamanında bu nüsha esas alınarak Kurân yeniden derlendi ve yazımı mükemmelleştirildi. Çoğunluğun rivayetine göre 4, diğer bir rivayete göre de 7 nüsha yazılan Mushaflardan biri Iraka, biri Şama, biri Mısıra gönderildi. 4 nüsha yazılmış olması Kurtubinin görüşüdür. El-Fethur-Rabbani yazarına göre Mushaf 6 nüsha yazılıp Mekkeye, Basraya, Kufeye, Şama, Yemene gönderilmiş, biri de Medinede bırakılmıştır. Yazım işi bittikten sonra Osman,Hafsadan aldığı ana Mushafı kendisine iade etti.
Hafsa, bu Mushafı sandığında saklıyordu. Ölümünden sonra Emevi hükümdarı Mervan ibn Hakem, bu ana nüshayı sandıktan aldırtıp şu gerekçeyle yaktırmıştır: Bunu yaptım çünkü onda yazılı olanlar, resmi (imam) Mushafa yazılıp geçirilmiş ve korunmuştur. Korktum ki aradan uzun zaman geçtiğinde kuşkucu kimseler bu (resmi) Mushaf hakkında kuşkuya düşerler (Bkz. Dr. Subhi es-Salih, Mebahis fi Ulumil-Kurân, s.83. Dayandığı kaynak: ibn Ebi Davud, Kitabul-Mesahif, s.24).
Ebubekir nüshasıyla Osman nüshası arasında içerik bakımından değil ama surelerin dizilişi bakımından farklar vardı. Bu da ileride gittikçe büyüyen ayrılıklara neden olabilirdi. Ebubekir zamanında Mushaf yazısı, Osman zamanına göre az gelişmişti. Yazının az gelişmişliği yüzünden bu Mushaf, okuma ayrılıklarına neden olabilirdi. işte Mervan bu tehlikeyi önlemek için o Mushafı da imha etmiştir.
kaynak:süleyman ateş
ayrıca:. Bilinen en eski Kuran Mushafı (M.S. 9 yy) Özbekistan'ın Taşkent şehrindeki bir müzede sergilenen üçüncü Halife Osman Mushafıdır. Beş kopya halinde çoğaltılıp çeşitli islam şehirlerine gönderilen orijinallerden biri de Topkapı Müzesi'nde sergilenmektedir.
kaynak:wikipedia
Neyse ben şimdi gerekli açıklamaları yapıp en azından üstüme düşeni yapayım.
islamiyet Hz.Peygambere parça parça halde bazı dönemler 3 senelik aralarla inmiştir.islamiyet kurallarını,emirlerini içeren bu vahiy metinleri o zaman kağıt yahut benzeri papirüs bulunmadığından ağaç yaprakları,ceylan derisi,taş gibi cisimlere yazılmıştır.Peygamber(s.a.v)'in vefatından sonra gelen 4 halife döneminde toplatılmış,kitap haline getirilmiş ve sonrasında 4 nüsha olarak çoğaltılmıştır.Orjinal dediğiniz aslında öyle birşey yoktur yani Cebrail elinde yazılı bir şekilde al ya muhammed diyip kaçmamıştır haşa,peygambere açıklamalar yapıp vahyi iletmiştir,her neyse o ilk yazılan metinler ise daha sonra herhangi bir karışıklık olmasın,başkalarının ellerine geçmesin diye yok edilmiştir ki bundan şüphelenmek akıl karı değildir.O ebu bekir ki allahın selamını bizzat ilettiği kişidir,o ömer ki peygamberin duasıdır,onlara güvenilmezde kime güvenilir?
gercek musluman kitaplara, mekanlara ya da herhangi somut bir seye degil, yalnizca allah'a inanir. allahi da yerde, gokte aramaz. bilir, kalbindedir...
derilere, taslara yazdilar zaman asimina ugrayaci icin nesiller boyu ezberlendi peki bu adamlar nerde öldu. Herkesin evinde oldugu halde hala ezberlenmekte.