Kuranı kerimde atom "zerre" tabiriyle geçiyor dersek: Ne yerde ne de gökte, zerre ağırlığında bir şey, Allah'tan gizli kalmaz. Ondan (zerreden) daha küçük ve daha büyük hiç bir şey yoktur ki, açıkça kitapta bulunmasın,» [676]
“Ne göklerde ne yerde, Allah'ın ilminden, bir zerre ağırlığınca bir şey kaçmaz. Bundan (zerreden) daha küçük ve daha büyük hiç bir şey yoktur ki, hepsi muhakkak kitapta apaçık bulunmasın.» [677]
Görülüyorki şu iki ayette bahsi geçen zerrenin, yâni atomun daha da küçüğü vardır. Yukarda da izah olunduğu üzere, atomun parçası denen bu varlığın elde edilmesiyle. atom enerjisi bulunmuştur. [678]
Not: Anlamadığım...
inanmıyor diye olayı neden hemen işkenceye, eziyete kısacası cezaya bağlıyor?
Atomu, eletronu v.s anlatacak bir kimya okulu kurdun da insanlar dersemi girmedi?
Atom ve atomaltı parçacıklarını en iyi inceleyen büyük bilimadamları bunlardır. yazdıkları neyi bulursanız okuyun, zarar gelmez, ölmez ya da yaralanmazsınız...
ilk önce “demir”in öneminden ve özelliğinden söz eden biricik ayeti inceleyelim:
Andolsun ki elçilerimizi açık kanıtlarla gönderdik ve onlarla birlikte kitabı ve ölçüyü indirdik ki insanlar adaleti ayakta tutsunlar. Ve demiri de indirdik. Onda zorlu bir kuvvet ve insanlar için yararlar vardır.(57:25)
Kuran’da geçen “inzal” fiili genellikle Dünya dışından yapılan indirme ve gelişleri ifade eder. “inzal” fiili Dünya’daki bir yaratılışın Dünya dışındaki oluşumlar sayesinde meydana geldiğini bize anlatır. Dünyamızın ilk sıcaklığı demirin oluşumuna uygun değildir. Hatta Güneş’imiz tipi orta büyüklükte yıldızlar bile demirin üretimi için yeterli ısıya sahip değildir. Bu yüzden demir, sırf Dünya’mıza değil, Güneş sistemimize bile indirilmiştir (inzal edilmiştir). Şu anda Dünya’mızda var olan demir, Güneş sistemimize yüksek ısılı yıldızlardan gelmiştir. Kuran’ın demirin oluşumunu anlatırken “inzal” fiiliyle indirilme olayına dikkat çekmesi acaba bu olguya vurgu yapmak için olabilir mi ? Kuran demirin atom numarası olan 26’ya da birçok şekilde dikkat çekerek matematiksel mucizesini sergiler:
Demir elementinin simgesi Fe dir.
Demir elementinin simgesi Fe’dir.
1. Kuran’da her harfin sayısal bir değeri vardır. (19’la ilgili bölümde tüm harflerin sayısal değerleriyle ilgili tabloyu yayınladık) Demir’in (Hadid) sayı değeri 26’dır.
Ha= 8
Da= 4
Ye= 10
Da= 4
Toplam= 26
2- Demir’den bahseden ayet Hadid (Demir) Suresi’nin 25. ayetidir. Eğer bu surenin başındaki numarasız Besmele’yi sayarsak 26. ayeti olur.
3- Bu surenin içinde geçen 26. Allah ismi de bu (25.) ayetin içinde geçmektedir. Atom numarası bir elementin en temel özelliğidir ve atomun en temel yapıtaşı protonlar ile belirlenir. Demir 26 protonuyla 26 atom numaralıdır. Kuran’ın mesajının temeli, Allah ile alakalıdır. Demir (Hadid) Suresi’nin başından demirden bahseden ayetin sonuna kadar Kuran’ın en temel kelimesi olan Allah 26 defa geçer. ilginç değil mi?
Demir
Demir
Kelime Kelimenin Matematiksel Değeri
Demir(Hadid) 26
Demirin Atom Numarası 26
Sure’nin başında demirin özelliklerinden bahseden tek ayet olan 56-Hadid Suresi 25. ayetin sonuna kadar kaç kez Allah kelimesi geçer? 26
Periyodik Cetvel
Periyodik Cetvel
Demirin atom numarası (proton sayısı), Kuran’da demirden bahseden Demir (Hadid) Suresi’nin 25. ayetinde kodlu olduğu gibi, bu surede demirin izotoplarına da işaret vardır.
1. Belirli bir demir anlamına gelen (el-Hadid)’in matematiksel değeri 57’dir. ingilizce’deki “the” gibi Arapça’da belirlilik takısı “el”dir. Türkçe’de bunun karşılığı yoktur. Bu belirlilik takısıyla ortaya çıkan 57 sayısı demirin izotoplarından biridir.
2- Hadid (Demir) Suresi, Kuran’ın 57. suresidir. 57 demirin izotoplarından biridir.
3. Hadid (Demir) Suresi, Kuran’ın sondan 58. suresidir. Bu da demirin diğer bir izotopudur.
4. Bu surenin numaralı ayetlerinin sayısı 29’dur. Numarasız Besmele hesaba katılırsa bu sayı 30 olur. Bu iki sayı demirin dört izotopundan ikisinin nötron sayısına eşittir. Allah isminin tüm suredeki geçiş adedi ise diğer bir izotopun nötron sayısını vermektedir.
şimdi oçluğa gerek yok.
Kur'an-ı Kerim ilimin, kozmik bilimin, makro/mikro evren modelinin, kuantumun, uzay-zamanın ve daha pekçok ileri mühendisliğin kitabı değildir. Kuran'ın inme amacı yaşam felsefesini o'na inanan insanların anlayabileceği şekilde anlatımıdır.
Kutsal kitaplarda dnadan, nötrinolardan bahsedilmez, bahsedilmesi de gerekmez. size nasıl yaşayacağınızı, gerekli öğütleri verir.
atom kelimesinin kronolojik olarak kullanımı ilk olarak democritus yada bir başkası tarafından kullanılması da atomu keşfettiği anlamına gelmez. neticede insanlık maddenin bir noktaya kadar küçülebileceğini, bir noktadan sonra da küçülemeyeceğini öngörmüştür. o dönemde de buna "atom" yani daha fazla bölünemez demiştir.
daha sonra atomun bilimsel olarak keşfiyle ise maddenin yapı taşı olduğu düşünülen bu maddeye atom adı verilmiştir. karşılığı bölünemez olan isim. oysa ki atomun bölünebildiğini, daha alt parçacıkları olduğunu biliyoruz; proton, nötron, elektron, kuark, müon, nötrino, baryon... ancak bilim çevreleri bunun da alt parçacıkları olduğunu düşünüyor;sicim teorisi ve sicimler...
kitapda atom vardı, tau nötrinosu vardı, hidrojen füzyonundan bahsedilmişti gibi kendi saçma salak çıkarımlarınızı alıp ötede oynayın. en azından islamiyeti ve Kur'an-ı Kerim'i eğlence konusu yapmaya hakkınız yok.
Bakara 10'da yalan dolan ile ilgili net ifadeler car. domateste salatalıkta yazı arayıp Kuran'ı nükleer fizik kitabı zannedenler bu ayetten yararlanabilir:
"Kalplerinde hastalık vardır. Allah da hastalıklarını arttırmıştır. Yalan söylemekte olduklarından dolayı, onlar için acı bir azap vardır."