bilakis yüzlerce defa sorgulamaz mısınız, düşünmez misiniz, akletmez misiniz diye sorarak sorgulamayan düşünmeyen kafayı eleştirir.
okudum oradan biliyorum.
dip not: kafa yakan bölümlerde var mıdır? evet vardır, mevcut bilgi seviyemizle çözemiyoruz. belki eskiden bu bilgi vardı ama bize ulaşmadı, kayboldu. Ki bir ayette biz sizden öncekilere size vermediğimiz bilgi ve teknolojiyi vermiştik diye buna işaret eder.
kur'an'da insanlar bizzat bu kitap üzerine düşünmeye teşfik edilir. cinlerin ve insanların toplansalar da bir benzerini yazamayacakları, içinde çelişki bulunmayan bir kitaptır kur'an...
kur'an'ı sorgulayarak okumak bir müslümanın zaten görevidir. eğer bu süreç kişiyi dinden uzaklaştırdıysa, kişi kur'an'ı yeteri kadar sorgulamamış demektir. başlık sahibi kafasına takılan konuları bir yazsaydı da üzerine "sorgulasaydık"...
Sormak öğrenmeye vesiledir. Soran araştıran cevabı bulur öğrenir. Sorgulamak, ise tenkit ve eleştiri okları altında bir inkâr ve reddetme statejisidir. Arada dağlar kadar fark var. Felsefik terminolojileri sözde bilimsel zırvalara yamamaya kalkan bazı inançsız kimselerin elinde sorgulamak, tabiki imana yetmez. Bide bize dogmatik diyorlar. Kim ulan dogmatik? Bugünkü pozitif bilim, şu muazzam kâinatın bir başının ve sonunun olduğunu haykırıyorken, kuran bunu 1400 sene önce haber verdiyse, sen hangi şartlanmış beyne fikre ve kafaya bunu izah edebilirsin ki? Hiçbirine. Sana 1001 tane bahane üretir inanmamak için. Zaten teklif var ısrar yok. Dileyen iman etsin. Dileyen inkâr. Kim ne istiyorsa öyle yapsın. Kim buna engel olabilecek ki? Firavun mu? Nemrut mu? Ebu cehil mi? Kim? Hiçkimse.