kuran ı kerim e inanmak

    4.
  1. dine inanan dediğimde direk islamcı adamları aklına getiren kişilerin inançlarıyla dalga geçip bağnaz diyerek yargıladıkları , kimsenin afrika gibi bir ülkede küçücük çocukların ağızlarına burunlarına halka geçirilip çuval gibi dudaklarla dolaşmasını gündeme getirmeyip bir kaç müslüman adamın kendi hallerinde kurana inanıp; inandığı amaç doğrultusunda düşüncelerini özgürce dile getirmesini hazmedemeyen , aslında bağnaz diyerek yargıladıkları adamların kuran-ı kerim'e inanmasını hoş göremeyecek kadar yobazlaşmış ve bunu kesinlikle uygun bir dille ifade edebilmeyi beceremeyen kişilerin düşüncesidir.
    10 ...
  2. 2.
  3. 5.
  4. imanın esaslarından biridir. müslüman kişi allahın varlığına, peygamberlerin varlığına inandığı gibi allahın kelamı olan kitaplara da inanmalıdır. inanmak vaya inanmamak kişisel tercihtir. islamiyet de hoşgörü dinidir. kafirun suresinde de geçtiği gibi 'benim dinim bana sizinki sizedir' inanan kişilerin, varlığın nedenini, yaradılış amacını, nasıl ve ne için yaratıldığını bir yaratıcıya bağlamak neden beyinsizlik (bkz: (#10848567)), yobazlık olarak görülmektedir? kişisel rahatlıkları, özgürlükleri kısıtlandığı için yaratıcıyı reddetmek asıl beyinsizliktir.
    3 ...
  5. 6.
  6. beynini anca böyle başlık açmaya yoran yazar tiplemesidir.
    (bkz: canın cehenneme dostum)
    2 ...
  7. 19.
  8. akıllı olmak ve cennete gitmektir. hangi beyinsiz acaba allah ın yarattıklarını inkar eder. batılılaşma deyip kıçını, başını açan insanlar allah ın karşısında ne yapacaklar?
    (bkz: allah akıl fikir versin)
    2 ...
  9. 7.
  10. beyni olmayanların anlamayacağı eylemdir.
    2 ...
  11. 15.
  12. amentüde ve kütübihi ile ifade edilendir.

    Allah a imanın neticesidir. imanın şartlarındandır.

    kur'an-ı kerimi anlayarak okumak evladır. vakit, havsala ve imkanların yetersizliğinden dolayı kişinin tahkiki bir iman derecesine sahip olması elzemdir.

    taklidi imanının erişkinlikten sonra tahkiki imana yükselmesi gerektir.

    Allah cem'i cümlemize tahkiki iman nasip eyleye.
    1 ...
  13. 14.
  14. kutsal kitaplara "inanmak" tan ziyade onların yol göstericiliğinden yararlanmak herşeyden önce anlamak bunun için de okumak lazım.
    sadece Kuran-ı Kerim değil mesele. kullandığımız her şeyin bir kılavuzu var mesela ve o kılavuzlar olmadan aldığımız şeyi anlamamız çoğu zaman imkansız. imkansız olmadığı zamanlarda da deneme yanılma yöntemiyle ya aleti bozuyoruz ya da zaman kaybediyoruz. aynı şey hayat için de geçerli.çoğu zaman iş işten geçiyor. yaptıklarımız yaşadıklarımız... bi düşünmek lazım bence denemekle bişey kaybedilmez. düşünce kalitesi artar..yaşam şekillenir... çok inançlı olmak zorunda mısın? hayır tabiki de. hiç ibadet etmiyor da olabilirsin. ayrıca bu kılavuzlar bir takım şekilci insanların "kullandıkları simgeler" halinde olmamalı sizin okuduğunuz anlam çıkardığınız amacına ulaşan kitaplar olmalıdır.
    0 ...
  15. 10.
  16. kimin yazıp matbaaya verdiği bilinmeyen, kerameti kendinden menkul bir kitaba inananlar genelde evrime inanmazlar. düşün işte ne kadar mantıklı ve tutarlı olduklarını.

    tanım: kendi mantık çerçevesinde değerlendirilmesi gereken olay. zaten o çerçeveden çıkınca apışıp kalıyor.
    0 ...
  17. 11.
  18. Asıl mesele Kuran'a inanmak değil onu anlamaktır.Anlayabilen insan inanmakta zorlanmaz.Bir şeyi anladı diye birine çağdışı demeniz pek etik değildir.Aynı şekilde bir şeyi anlamayan birine gerizekalı demeniz gibi.Çünkü yapı taşı aynı olsa da kapasite herkeste farklıdır.Ben ömrüm boyunca Kuran'ı anlamaya çalıştım.Önce inandım sonra anlamaya çalıştım.Bu sebeple bir noktadan sonra zihnimde bir sürü sorun belirdi.En son kulaklarımda George Carlin'in şu sözleri yankılanmaya başladı : if there is a god , it must be a man.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük