kuran ı kerim de noktalama işareti kullanılmaması

entry8 galeri0
    1.
  1. 2.
  2. Okumadığın bir kitap ile ilgili yorum yapmaktır.

    --spoiler--
    "hah amına koyuyum. bi bu eksikti" dediğim konu.
    --spoiler--

    (bkz: arapça)
    (bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)
    (bkz: siktir git)
    4 ...
  3. 3.
  4. 4.
  5. noktalama işaretleri yazıyı net bir kalıba sokar. kur'anı kerim 'de noktalama işaretleri konmayarak kişinin zekasına! göre anlaması sağlanmak istiyor belki..malum kelimelerin yan anlamı, mecaz anlamı vs olur ya o bakımdan? amma noktalama işareti kullandım ama./%
    1 ...
  6. 5.
  7. 6.
  8. Kuran-i Kerim'i bir kez bile acip icine bakmamis insan söylemi. Eger bu insanlarda akil olsaydi, noktalama isaretlerine degil, kuran'in icerigine bakardi. ama troll olmak icin yirtiniyo bazi...... ya ben neyse bisey demiyorum!!
    1 ...
  9. 7.
  10. --spoiler--
    Kur'an'ın harekelenmesi ve noktalanması üç merhalede tamamlanmıştır.
    Birincisi: Muaviye b. Ebu Süfyan döneminde, Muaviye, Ebu'l-Esved'i görevlendirmiş, O da Kur'an okurken meydana gelebilecek okuma hatalarını ortadan kaldırmak amacıyla nokta şeklinde hareke işaretleri koymuştur. ikincisi: Abdülmelik b. Mervan döneminde Kur'an'daki bazı harfleri birbirinden ayırmak için noktalar konulmuştur. Mervan bu işte el-Haccac b. Yusuf'u görevlendirmiş; o da bu işi Nasr b. Âsım ve Hayy b. Yasmur'a havale etmiştir. Üçüncüsü: Bu dönemde i'rab alametleri olan Fetha, Damme, Kesre ve Sükûn konulmuştur. Bu harekelendirmede Halil b. Ahmed el-Ferahîdî'nin yolu izlenmiştir.
    --spoiler--
    0 ...
  11. 8.
  12. insana benzediği halde bazılarında (bkz: beyin) bulunmamaktadır.
    bu yüzden bu tür canlılara biz insan değil canlı organizma diyoruz.
    (bkz: esfelesafilin)
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük