Anlamadan okuyanlara hep tuhaf gözlerle bakmışımdır. Neden böyle bir şey yapıyor ve bu cidden insan mı diye. Anlamlarını okuyuncada normal birşeymiş gibi davrananları da anlamıyorum. Cidden orda yazılanları normal gibi kabul ederken beyninizin hangi lobunu kullanıyorsunuz anlamıyorum.
Dostoyevski'nin "suç ve ceza" eserini okumayan bir sözlük yazarı yoktur diye düşünüyorum. 763 sayfalık bir eseri merakla okuyan bu insanlar, 604 sayfalık Kuran ı kerim'i okumadım,okumak da istemiyorum diyor.
Deist bir arkadaşım kuran için şöyle derdi "iyi kurgulanmış yazarı belli olmayan bir roman"
Sadece bu bile o kitabı okumaya güzel bi sebep olmalı. Okuyup da ateist olan kesime genelleme yapacak olursak daha ilkokuldan itibaren öğrendiğimiz "sözcükte anlam, cümlede anlam, paragrafta anlam " konularında ciddi problem yaşamış olabilirler...
Kuran-ı Kerim' i kusursuz okuyan bir kişiden dinleyince inanılmaz bir dinletisi olan kutsal kitaptır ne kadar ön yargınız olsa da mahir adli kâbe imamından bir sure dinlemenizi öneririm ve farkı hissedeceksiniz .
valla hiç zor değil. 1 haftada şakır şakır öğrenilebilir ama kazancı paha biçilemez. mesela ben çok mutsuzken iki satır okusam bütün derdimin aktığını hissediyorum. denenmeye değer.
Kuvvetle muhtemel ki vefatinin Ardindan 40 yasinler okutulacak,
veya en yakınlarından birini kaybettiginde başkalarına yasinler okutacak olan insan söylemi.
Kişinin kendi tercihidir. Haksızlık yapmamak gerek.
Lakin işte böyle adamlar ben sorguluyorum, islam uydurulmuş bir dindir, yobazdır, yozdur dedimi bu lafları kendilerine yediririz. Hem okuyup bilgi sahibi olma hemde bilmediğin birşey hakkında fikir yürüt. işte gerçek yobazlık ve cahillik budur. Okumuyorsan konuşma da.
rahmetli barış manço'nun lafıdır. bir röportajında okumuştum, kaç asır önce olmuş şeylerden bana ne demişti. herkes bu kadar açıksözlü olabilse, siyaha siyah dese keşke.