çölde devemi kaybetsem kuranı kerimde bulurum demiş bir zat ı muhterem. bu laftan yola çıkıp kendince şifreler, pusulalar türetip aha da ben buldum deveyi diyen lafı gayet yuvarlak bir tarafından anlamıştır. şimdi enteersan bir şey var: batı son bir kaç yüzyıldır sanayi ve sosyal konularda bizi hep gerilerde bıraktığı gibi doğunun dinini ve muhteviyatını araştırmakta da doğuyu geçti ! bu coğrafyalarda son bir kaç yıldır aha da kuran da ben bu şifreyi buldum , aha şu ayet şuna işaret ediyor nevinden fikirler bundan yaklaşık yuzyıl önce batı da ortaya atılmıştır. senin mukaddesin başkasına ilgilenmeye çok musait bir mistik olarak gelebilir. kuranda bu tür şeyler arama çabasına dair ilk çabalar fransada mosyo bausell tarafından yapılmıştır. [ adamın adını yanlış yazmışsam da şu an doğru telaffuz ediyorum emin olun ]
ilim bir zati sıfat olarak yaradana hastır. kuranın içinde hikmet vardır, ilim vardır. ama mevzuyu kabbalacılık yapmaya çevirmek manasız. günbegün kendini zemmeden bir bilim dünyasında yaşarken ben şu ayeti şu bilimsel verinin destekçisi olarak görüyürum dersen ertesi gün bilim yola devam eder sen yolda kalırsın. allaha ulaşmak için illa bilim illa bilim diye yırtınmanın manası yok. 18 yaşıma kadar yırtınan birisi olarak konuşuyorum. insan öyle enteresan bir canlı ki herkes tanrısını cebinde taşısa tatmin olmaz. bu yolda bilim yolDA kalır. kalbin öyle işleri vardır ki akıl mana veremez demiş bir fideist paskal. ne işin var parçacık altlarıyla, uzay üstleriyle.
...insan can içre can olana ulaşmak için roketler yapıyor, ses hızlarını aşıyor, ışığa semer vurmaya kalkıyor... çok mistiksin olric çok. senle de hiç ilmi sohbet edilmiyor.
suçlara karşı ceza yaptırımı, devlet yönetimi, temsilci atanması, medeni hukuk ilişkileri, başörtüsü, namaz dua şekilleri, daha tam anlamıyla herkesçe benimsenmemişken, bir anda inanları atomaltı parçacıkla, kuantum fiziği ile, matematikler birleştirme çabasıdır.
faideli olabilen şey. ama ömer çelakıl moduna bağlamamak lazım olayı, sırf kuran dan öğrenmeye kalksaydı insanlık bilimi, daha doğrusu bilim gelişirken kur'an' a pek bakmaz kimse de, sırf kuran ı baz alsaydı ne atom bombası bulunurdu, ne elektirik.
din ayrı bilim ayrı. birbiriyle illaki çatışırlar mı? hayır, ama bilimde olan herşey dinde olacak diye bir kaide olmadığı için, din kitabında bilim arayıp durmanın anlamı pek yoktur. sadeec işte bilime ne kadar önem vermiş ayetlerde falan diye bakabiliriz.
yeni jenerasyon islamcıların, astroloji, fizik, biyoloji, coğrafi birçok olayı kuran'da bulması ile gelişmeye başlamış Türkiye'de başını harun yahya'nın çektiği zamanında hans von aiberg başlattığı akım. Bu akım aslında Batı ülkelerinde yaklaşık bir yüzelli yılda hüküm sürmektedir, zira Harun abi'nin de yazılarının çoğu aslında Amerikan kiliselerinin bastığı yaratılış hikayelerindedir. Yalnız işin ilginç yanı bir vardır. Daha henüz Kuran'dan araştırma yaparak bilimsel bir adım yapıldığı görülmemiş fakat inananlar hemen yeni bir keşfi Kuran'da bulmuşlardır.