Bilimde yeni yeni "heaaa" denilen olaylar asirlar once inen kur-an'da zaten yazili bulunmasi bu soruya "ulan oyle bir kitap dusun ki tum zamanlara hitap edebilir potansiyelde hani hangi kitap ornek ver diyeceksin sen simdi kak git abdest al gel de gostereyim hangi kitap oldugunu" diye cevaplandirir.
kur'an kimseye cevap vermez. kur'an hitap eder. ''günümüz insanı bu hitaba kulak veriyor mu?'' diye sormak gerekir. el cevab: islam dini modern toplumun sefih hayatını hoş görmediğinden, modern insan bu hitabı ciddiye almaz. gavur gibi yaşar, müslüman gibi gömülür.
hz. peygamber eliyle 3 yaparak, ''bu süre zarfından sonraki insanların durumunu bana sormayın'' deyince sahabe hemen tefsirlere başlamış: ''3 yıl demek istedi, hayır 30 seneyi ifade etmek istedi, o da değil 300 yılı kastetti'' diye...
rivayet edilen bir başka hadis de bugüne ışık tutar: ''islam'ın başı gariptir, sonu da garip olacaktır''
islam gariptir günümüzde. 'garip'... tarih, o'nu bir kere daha tasdik etmekte, ''saddakte'' yani, ''doğru söyledin!'' demektedir.
iki kadının bir şahit sayılması Kur'an'da mı geçiyor yoksa yönetim sistemi olarak mı böyle uygulanmış? Haklılık payı da vardır zira kadınlar erkeklere göre daha duygusal hareket ederler.
Kuran-i kerim elbette günümüz toplumlarina cevap vermektedir.
Kuran evrensel bir din'in evrensel kitabidir. 1400 yil önce indirilmiş olmasi sadece o zamana hitap ediyor demek değildir. Kuran-i kerimde dün, bugün, ve yarin içinde toplum kurallarini ve emirleri belirten ayetler vardir. Anlamak için okunduğu takdirde bu şekilde olduğu bariz bir şekilde anlasilmaktadir.
her geçen gün, dünyanın her bir yanındaki gazetelerin yansıttığı hukuksuzluklara ve insan hakları ihlallerine rağmen elindeki parayı harcamak, eğlenmek dışında bir şey düşünmeyip bu hukuksuzluklara ve insan hakları ihlallerine karşı sessiz duran insanların oluşturdukları tüketim-manyağı toplumlara cevap veren onları şımarsınlar diye okşayan açgözlülüklerine hizmet eden bir kutsal kitap olamazdı zaten.