kuran da kar kelimesinin geçmemesi

    3.
  1. 9.
  2. kar kelimesi geçseydi, iman mı edecektin diye sormak istediğim cehalet ehlinin zırvalamalarıdır.
    26 ...
  3. 12.
  4. 5.
  5. ALLAH'a ve onun kelamı olan kuran'a inanmayanların en çok kuran okuyup inceleyen kesim olması çok manidardır.
    15 ...
  6. 21.
  7. kuran da insanın bütün sorularına, sorunlarına, dertlerine cevaplar,çareler elbetteki vardır. yeterki insan kalbini "o" na açmayı bilsin. kuran ın insanlara önceliği imanı tesis etmektir. alt yapı insanın yaratanını ve kendisini tanımasıdır. ve insana hayata dair gerçekler imanının kamilen tesisi için kafi gelecek şeklide bildirilir.

    ve merak buyurmayınız yağmur gibi (bkz: kar) da bildirilir(geçer). kar suyun (bkz: buz kristalleri)ne dönüşmüş haline denir. malum maddenin üç halinden biri. suyun da katı haline (bkz: buz) denir.

    (bkz: Dolu): "Düşen, kabaca yuvarlak şekilli ve çapı en az 5 mm olan buz tanecikleri. Dolu gök gürültülü fırtınalarla gelir. Dikey akımlarla aşırı derecede soğumuş su damlacıkları yuvarlak (bkz: kar) taneciklerine çarparak onların üzerinde toplanır ve büyürler."

    (bkz: kar):"Bulut içindeki küçük (bkz: buz kristalleri) çarpışarak ve birbirine yapışarak kar taneciklerini oluşturur. Yere düşerken çoğu sıcaklığa bağlı olarak erir ve yağmur olarak düşer. Yer seviyesindeki hava yeterli derecede soğuksa kar olarak yağar..."

    (bkz: HAVA OLAYLARINDAN KAR):
    "Kar donmuş su buharı parçacıklarından oluşur. Bunlar havadan (bkz: buz kristalleri) ya da kar taneleri biçiminde düşer . Kar taneleri gerçekte (bkz: buz kristali) kümeleridir . Havadaki sıcaklık donma noktasına geldiğinde, su buharı yoğunlaşarak bir toz parçasının çevresinde buzlaşır ya da çok küçük bir (bkz: buz kristali) biçimini alır . Buz suyun katı ya da kristalli halidir . Saydam, renksiz, kokusuz ve tatsız bir yapısı vardır . Buzlaşma O (sıfır) derecenin altında ortaya çıkar . Birçok maddenin tersine, su donduğunda genleşir, yani hacmi artar. Bu nedenle kaya, yol ve yapı yarıklarında donan su çatlaklara yol açabilir ."http://www.google.com.tr/...ei=iRd2TYuEAc_wsgbVqsz1BA
    not:(alınmasınlar ama; üçüncü sınıf fen bilgisi konularıdır)

    (bkz: Nur-43): "Görmez misin ki Allah, bulutları sevk eder. Sonra, onları kaynaştırıp üst üste yığar. Nihayet yağmurun, onların arasından yağdığını görürsün. O, gökten, oradaki dağ (gibi bulut)lardan "dolu" indirir de onu dilediğine isabet ettirir, dilediğinden de geri çevirir. Bu bulutların şimşeğinin parıltısı neredeyse gözleri alacak."

    buraya dikkaat!
    kardan bahsedildiği gibi kar bulutlarından da bahsedilmiştir.
    "dağ (gibi bulut)lardan" = Cumulus(kar bulutları), Cumulonimbus(dolu bulutları)

    vesselam...
    6 ...
  8. 17.
  9. kuranda vepkem, vantilatör gibi kelimeler de geçmez. ne kadar gayri evrensel bir kitap değil mi? oysa karla karışık yağmur diye bir ibare olsaydı hepimiz onun bir yaratıcıya ait olduğuna kanaat getirirdik. bu kanaat nerden geliyor bilmioyurm ama içimden sana tekrar tekrar cahilsin demek geliyor. bunu neden kabul etmediğini de biliyorsun; zira cahilsin.
    6 ...
  10. 8.
  11. kuranda olmayan o kadar çok kelime var ki denmesi gereken cümle.kuranda şu kelime var mı bu kelime var mı diye araştırma yapmak yerine okuyup anlayıp(tefsirler ve peygamberler tarihide dahil) yorum yapmak daha mantıklıdır.Zira şu kelime bu kelime diye bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ancak yazarımsıların işidir.
    7 ...
  12. 10.
  13. aynı mantığa göre dünyada ki bütün cisimlerin isminin kuran' da geçmesi gerekir, şimdi kar kelimesi geçmedi diye, kuran geçerliliğini mi kaybetti? peki sorarım; karla ilgili nasıl bir kelime geçmesini beklerdiniz? kar kelimesinin veya kar yağması olayının herhangi bir ibadetle veya yaşam şekliyle nasıl bir alakası olabilir?
    6 ...
  14. 15.
  15. çok büyük bir keşifde bulunup, çok önemli bir kanıta imza attığını sanan zavallı inkaroğlu'nun lafıdır.

    öncelikle evet kuran-ı kerim, evrenseldir, onun evrenselliği insanın dönemsel günlük basit yaşantısından çok, manevi yaşantısı ile daha çok ilgilidir.Bu arada kuran-ı kerim günlük yaşamla ilgili mesajları da vardır elbet, ancak o mesajları indiği kavmin dönemsel, kültürel ve coğrafik yaşamına uyarlanmış olarak vermesi gayet normaldir.Mesela kuran-ı kerim'de 2500 motor tdi ciplerden de bahsetmez, fakat develerden bahseder, çünkü o dönemin doğa şartlarına en iyi karşı koyarak, dayanıklılığı ön planda cipleri develerdi.veya hayvanlara iyi davranma öğüdü verirken, elbette çölde yaşayan bir halka, penguenlere iyi davranın demez, onların yetiştirdiği hayvanlardan bahseder.güncel bir örnekleme yapalım, bundan çok da değil sadece elli yı önce birileri, diyelim ki bugün ki internet ortamını ve internetin oluşturduğu hayat tarzını bilseydi ve o gün ki insanlara bundan bahsetseydi, daha doğrusu mesela chat yaparken donma olmaması için, işlemciniz ve internetinizin mgbit hızı çok önemlidir, ona göre tedbir alın deseydi, o insanların bir bok anlaması mümkün olmadığından, o laf boşa edilmiş bir laf olurdu değil mi?oysa ki bundan elli yıl önce aynı insanlara "telefonda tanımadığınız birileri ile konuşurken onlara güvenmeyim", mesajı bugünün teknolojisinde yaşayan insan içinde hala geçerliliğini koruyor olmaz mıydı?bunu belli ki başlıktaki tespiti yapan kişi düşünemez durumda, ancak ben gibi normal zeka seviyesine sahip bir insanoğlu bile düşünebiliyorsa, inanın alemlerin yaratıcısı, sınırsız kere fazlasını düşünmüştür, düşünür, çünkü "o herşeye kadirdir".

    Kuran-ı kerim hikmetler ve mucizelerle de doludur bunun yanı sıra malum, bunlardan en bilineni, akla gelen ilk örnek olabilir,"hani, o iki denizin birleştiği yerde,çizgi halinde bir sınır olduğu, suyun yoğunluk farkı nedeniyle birbirine karışmadığının" bildirildiği ayet.bu acaba o yılların hangi teknolojisi ile bilinebilirdi, a be benim çok akıllı olduğunu sanan arkadaşım, buna da mantıklı bir açıklama getirsene.
    5 ...
  16. 7.
  17. göremeyen göze allah görmek nasip eylesin inşaallah....

    --spoiler--
    Kar Tanelerindeki Tasarım

    Kar tanelerini çıplak gözle inceleyen kişi çok çeşitli biçimlere sahip olduklarını görecektir. Bir metre küp karda 350 milyon tane kar taneciği bulunduğu tahmin edilmektedir. Bunların hepsi altıgen ve kristalimsi bir yapıdadır, ancak her biri farklı şekillere sahiptir. Bu şekillerin nasıl ortaya çıktığı, nasıl olup da her birinin farklı şekillerinin olduğu, simetrinin nasıl sağlandığı gibi soruların cevapları bilim adamları tarafından yıllardır araştırılmaktadır. Elde edilen her bilgi ise kar tanelerindeki ihtişamlı sanatı ortaya çıkarmaktadır. Kar tanelerinin altıgen yapılarındaki çeşitlilik ve kusursuzluk Allah'ın Bedi (örneksiz yaratan) sıfatının bir tecellisidir. Allah yarattığı her şeyi en güzel yapandır. Kar tanelerinin oluşumları incelendiğinde Allah'ın sonsuz sanatının farklı bir yönü gözler önüne serilmektedir.

    ince ve küçük tabakalar, çok dallı yıldızlar ya da küçük iğne başlarına benzer şekillerdeki kar taneciklerinin oluşumu tamamen hayret uyandırıcıdır. Bir kar tanesi iki yüzden fazla buz kristalinden oluşan bir kristaller kümesidir. Kar kristalleri gerçekte mükemmel bir düzen içinde şekillenmiş su moleküllerinden oluşur. Mimari şaheser olarak nitelendirilebilecek kar kristalleri su buharının bulutlardan geçerken soğumasıyla şekillenir. Bu olay şöyle gerçekleşir:

    Su buharının içinde düzensiz bir biçimde her yana dağılmış olan su molekülleri bulutlardan geçerken sıcaklığın düşmesi ile birlikte hareketliliklerini kaybederler. Daha az hareket eden su molekülleri bir süre sonra gruplaşmaya başlar ve sonuçta katı bir biçim alırlar. Ancak gruplaşmalarında kesinlikle bir düzensizlik yoktur, tam tersine her zaman birbirine benzeyen mikroskobik altıgenler olarak birleşirler. Her kar tanesi önceleri tek altıgen su molekülünden oluşur, daha sonra diğer altıgen su molekülleri de gelip bu ilk parçanın üstüne eklenir. Konunun uzmanlarına göre bir kristalin şeklini belirleyen temel özellik bu altıgen su moleküllerinin tıpkı bir zincirin halkaları gibi birbirlerine kenetlenmesidir. Ayrıca sıcaklığa ve nem oranına göre aslında aynı olması gereken kristal parçacıkları çok farklı şekiller almaktadırlar.

    Neden tüm kar tanelerinde altıgen simetri vardır ve neden her biri diğerlerinden farklıdır? Kenarları neden düz değil de köşeli bir yapıdadır. Benzer soruların cevaplarını bilim adamları hala çözmeye çalışmaktadırlar. Ancak apaçık ortada olan bir gerçek vardır; Allah yaratmada hiçbir ortağı olmayan, sonsuz güç sahibi olan ve her şeyi örneksiz olarak yaratandır.
    --spoiler--
    8 ...
© 2025 uludağ sözlük