evet doğrudur. kur'an o günkü Arapların zihnindeki "7 kat gök " düşüncesi üzerinden bir mesaj verir. göğün bilimsel açıklamasını yapmaz. çünkü bilim kitabı değildir. o günkü insanlar 7 kat gök ve 7 kat yer fikrine sahipti. kur'an yahut başka bir kutsal metin, bu fikir üzerinden der ki; ey insanlar işte şu 7 kat göğü, 7 kat yeri ben yarattım. bana inanın.
bizim sorunumuz, bu tarz ifadeleri "bak kuran bilimsel bilgi veriyor " şeklinde anlamamız. bir algı, zihinde olan bir düşünce üzerinden veriliyor halbuki mesaj.
edit: bazıları şunu diyebilir; e kardeşim madem allah düzeltseydi bu yanlış algıyı. ey kullar, gök 7 kat değildir deseydi. işte bir yanlış da burada. kur'anın insana geliş sebebi , insanın entelektüel açlığını gidermek ya da , bilimsel bilgi vermek değildir. insana ahlaki bir hayat aşılamaya gelmiş bir kitap. yani kuran bilimsel yönden yanlışmış doğruymuşla ilgilenmiyor.
herkesin kendine göre yorumlayabileceği bir iddiadır.
fakat aklı başında bir müslüman için en doğru yorumun şu (bkz: kuran da göğün 7 kat olması/#31702013) olduğu kesin bana göre... keşke bütün müslümanlar kuran'a böyle bakabilse...
“Sonra bir duman (ya da buhar ya da süptil, seyyal maddeler) halindeki göğe döndü, Göğe ve Yer’e ‘isteyerek, istemeyerek hükmüme gelin!’ dedi. Gök ve Yer ‘itaatle geliyoruz’ dediler. Göğü iki günde yedi (kat) kıldı. Her bir Göğe kendi işini (gerekli hususları) vahiy etti. ‘En yakın göğü’ korumalı halde, kandillerle (yıldızlarla) donattık.” (41/11,12)
atmosfer vb. katmanlarda yıldızlar olamayacağına göre zaten kuran dünyanın etrafındaki katmanlardan bahsetmemiştir. sadece uzay 1. kattır kuran'a göre. çünkü yıldızlar uzayda bulunur atmosferde değil. azıcık araştırmış olsanız keşke...
şimdi birileri iman etme noktasında sayıları tutturma gayretiyle neyi amaçlamaktadır.
kuran da sayılar örneğin 7 tabiri şeklinde geçen rakamlar çokluktan kinayedir.
kaldı ki atmosfer katmanlarını ortaokulda felan öğretiyorlar (1- Troposfer 2- Stratosfer 3- Mezosfer 4- Termosfer 5- Ekzosfer 6- iyonosfer 7- Manyetosfer)
(bkz: sema)kelimesinden sadece dünya atmosferi anlaşılmamalıdır. ayette geçen semâvâtin göklerdir.
nitekim (bkz: saffat 6) da "Biz, en yakın göğü zinetlerle, yıldızlarla donattık." der.(diyanet meali)
dar bir çerçeveden bakınca her şeyi çapınız kadar zannedersiniz, bu da sadece zandır bilgi değildir.
ayrıca güneş sistemimiz dünya ve 7 gezegenden oluşur.
bu da benden gelsin; atmosferin yüzde 77 si azottur, azotun atom numarası 7 dir.
kimi 7 nin arkasına kaçar inkarına mazeret eyler, kiminin de 7 imanını 7 kat arttırır.