kuran da bilimsel bilgi var iddiası

entry8 galeri1
    8.
  1. GÖKYÜZÜ NASIL DURUYOR

    Güneş Sistemi’mizin gezegenlerinde yapılan araştırmalar, hiçbir gezegenin yaşamı olanaklı kılacak bir atmosferinin olmadığını göstermiştir. Dünyamız’ın çevresindeki atmosferin varlığı ve daha da önemlisi bu atmosferin yaşam için her türlü olanağı sağlayacak, yaşamı koruyacak şekilde yaratılması; Allah’ın içinde bulunduğumuz Dünya’yı, yaşamı burada yaratmak için seçtiğinin bir delilidir.

    Gezegenin yüzeyinde, yakınlarında ortaya çıkan gaz molekülleri süratli bir şekilde hareket eder. Eğer gezegenin çekim gücü bu sürate üstün gelirse, gezegen gaz moleküllerini çeker ve gezegenin yüzeyi gaz moleküllerini emer. Eğer gaz molekülleri süratle hareket ederlerse ve gezegenin çekim alanından kurtulurlarsa, uzaydaki seyahatlerine devam ederler. Atmosfer ve buna bağlı oluşan dengeler, Dünya’nın oluşumundan sonraki bir aşamada meydana gelmiştir. Bu da Kuran’ın “Göğü yükseltti ve dengeyi koydu” (55-Rahman 7) ayetinde belirtilen, göğün sonradan oluşması ve dengenin kurulması ile ilgili ifadelerle mucizevi bir şekilde uyumludur. Gaz moleküllerinin Dünyamız’ın çevresinde olduğu gibi bir Atmosfer şeklinde oluşması ve durması çok düşük olasılıktaki bir dengenin sağlanmasıyla mümkündür. Bu denge, yerkürenin çekimiyle gaz moleküllerinin hızının tam bir dengede durması halidir. Allah gökyüzünü direksiz yükseltirken böyle hassas bir denge sağlamıştır. Fakat iş bununla bitmemektedir. Bu dengenin sağlanması kadar sürekli devam etmesi de gereklidir. Allah yeryüzünü ve atmosferi yaratırken bunun devamı için gerekli tüm dengeleri de kurmuş ve bu dengelerin devamını sağlamıştır. Bilimin ilerlemesiyle öğrendiğimiz bu dengenin sürekliliğinin önemine, Kuran şöyle işaret etmektedir:

    Allah gökleri ve yeri yok olmasınlar diye tutuyor… (35: 41)

    Bu denge için çok fazla verinin ayarlanması zorunludur. Örneğin yerkürenin Güneş’e göre konumunun ayarı önemlidir; çünkü bu ayar sayesinde yeryüzünün ısı dengesi sağlanacaktır ve de bu gaz moleküllerinin hareketini etkilemektedir. Yeryüzünün dönüş hızı da yine ısının homojenliği açısından önemlidir. Bu dönüş hızlanırsa atmosfer dağılır, yavaşlarsa homojenlik bozulur, çünkü arka yüzdeki atmosfer toprak tarafından emilir. Atmosferin varlığının devamı için ekvator ve kutup bölgeleri arasındaki ısı farkı da, bu ısı farkından ortaya çıkacak hava akımlarının korkunç sonuçlarını önleyen Himalayalar’daki, Toroslar’daki, Alpler’deki sıra dağlar da çok önemlidir. Sıradağlar yerküremizin yüzeyinde rüzgarları bloke ederek, soğuk havayı yüksek kesimlerde toplayarak dengenin korunmasına katkıda bulunurlar. Ayrıca atmosferimizin bileşimindeki gazlar da atmosferin devamı için önemlidir. Örneğin atmosferde yüzde olarak çok az miktarda bulunan karbondioksit, toprağı gece yorgan gibi örterek ısı kaybının olmasını önler. Atmosfer için yüzey ısısının kararlı kalması, gece ısı kaybının önlenmesi önemlidir. Görüldüğü gibi sıradağların varlığından karbondioksitin yaratılmasına, Dünya’nın büyüklüğünden Güneş’e konumuna, yüzey ısısının dengelenmesinden atmosferdeki gazların hızlarına ve özelliklerine kadar her şey çok ince bir şekilde, birbirleriyle bağlantılı olarak ayarlanmış ve bu sayede göğün direksiz yükselmesi mümkün olmuştur. Tüm bu yaratılışlar ve buraya sığdıramadığımız birçok ince oluşum sayesinde atmosfer, Dünya’nın çekimiyle Dünya’ya yapışmadan, kendi hızına rağmen Uzay’a dağılmadan, tepemizde durmakta ve bize hizmet ettirilmektedir.

    …Bunlarda aklını çalıştıran bir topluluk için elbette deliller vardır. (13: 4)

    http://www.mucizeler.com/...reksiz-yukselmis-gokyuzu/
    0 ...
  2. 7.
  3. kuranda tüm ilimlerin anahtarları vardır. Fakat onu anlıyacak idrak edecek kapasite kimde var esas mesele o. inkar seviyeniz kuranın işaret etmiş olduğu ilimleri ve remizleri yok saymakla artıyorsa varın arttırın. Bu iddianızla bilime hizmet falan da etmiyorsunuz bilesiniz. Kuranın ana iniş gayesi insanları alim yapmak bilim adamı yetiştirmek değildir ki ilimleri detaylandırsın. O sebeple Ana hatlarıyla geçer. Cenabı hakkın kerim kitabı kuranı aziymüşşanda ilimlerden bahsetmesi, izzetini azametini kudretini kuvvetini, alemi ve mükevvenatı nasıl muazzam ve mükemmel bir şekilde yarattığını akıl sahiplerinin gözleri önüne sermek içindir. Siz alay edin diye değil. Tabi beyin kapasiteniz varsa.

    "Göklerin ve yerin, Onun yasalarıyla ayakta durması da Onun âyetlerindendir. Sonra sizi çağırır çağırmaz kabirlerinizden çıkarsınız.
    Rum Sûresi, 30:20-25."
    0 ...
  4. 6.
  5. Kur-anda bilim, yaşama dair hikmetli sözler, insan ilişkilerine, ticarete, evliliğe, kadına ve erkeğe, ahiret alemine dair bütün bilgiler dolaylı/ doğrudan verilmiştir. Açıp Türkçe tercümesini okuyana ve anlamasını bilene tabi.
    1 ...
  6. 5.
  7. var, ben uçak yapıcam oradan bakarak..
    3 ...
  8. 4.
  9. kesinlikle doğru bilgidir. hatta gelecekte olacak olan, ama profesörlerin dahi çözemediği bilimsel şifreler var. yıllar sonra anlarız muhtemelen.
    1 ...
  10. 3.
  11. Bilimsel gerçeklere benzerlik taşıyan (kurandaki) anlamsız yazıları, söz konusu bilimsel gerçeği, "kuranda geçiyor" diye sunmaya başlıyorlar,

    Örnek vermek gerekirse,
    Kurandaki;
    "dağları sabit sanıyorsunuz ama o hareket ediyor"
    Yazısını, levha hareketlerinden, dağların yükselişine kadar birçok şey için "kuran söyledi" diye bu yazıyı sundular,

    Kurandaki anlamı olmaya edebi yazıları onlarca farklı anlam ile sunuyorlar bilimsel diye.
    3 ...
  12. 2.
  13. kuran da bilimsel bilgi var diyerek kendi götünün sıka sıka bişeler çıkarmaya çalışan revizyonist bir müslümanla konuşmaktansa "kuran bilim kitabı değildir amın oğlu" diyen biriyle konuşmak daha mantıklıdır bence. bir ateist olarak ben 2. ile ahbaplığı tercih ederim.
    4 ...
  14. 1.
  15. Vardır.
    Belgesi:

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1684792/+

    Not: ayetin önüne arkasına bak. Baktım. istersen Birde sen bak.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük