neden böyle bir sözü bir arada düşünelim ki?
ayette söylenmek istenen dinin afyon olduğumu?
hamd yani şarap, içki anlamında. bunun yanında kumarı da yasakladığını bildiriyor alemlerin rabbi. bunun dinin afyon olmasıyla veya altında gizlenen manayla (dinin insanları uyuşturup kullanması) anlamına geliyor. nedir bu muhacir zeka.
öte yandan kur'an a göre bir başka dine inanmanın haram olmasıyla tanımladığın "afyon" ne alaka? hem başlığı tanımlayamamışsın hem de ucundan saldırmaya çalışıyorsun islam'a.
edit: bu enrty ortadaki yanlışı göstermek için aşırı ayar içeriyordu, şu an başlık bana kalmış. üst kısım enrty doluydu.
hamr müteşabihini içki için kullanır kur'an. dil, varlığı sembolize eden bir araçtır en nihayetinde. hamr'ın kur'an'daki tanımı ile lugatçe manasına indirgersen bu sonuç çıkar elbet. peki kur'ani mantık nerede? işte o yok.
aynısını salat içinde yaparlar, yani namaz için. ancak arap dilinden ve kur'an'ın belagatından bihaber lugatçılarımızın salatı salt dua olarak alması sebebiyle salat yani bugün ki anlamı ile mekanik namazı bile yalan dolana bağladılar.
sizlere kızmıyorum, sadece bu mantığınıza üzülüyorum.
din afyon mudur? inanan bir insan olarak söylüyorum ki evet, islam tarihine baktığınızda dinin ne şekilde kullanıldığı açık. allah tümünün belasını versin.
sığır, mal ve kuş beyinli ali şeriati mukallidlerinin kur'an'ın lafzını eğip bükerek savunduğu durum.
allah'ın hıyarı, dil; var olanı sembolize eder. bilmiyorsan götünden tevil uydurma.
şimdi sana yavşak desem kızmaman gerekir. yavşak kötü mü? bit yavrusu demektir. ancak algılara ne şekilde işlemiş? küfür olarak.
bu sosyalist-islamcı tayfa ya da reformist kanat kadar mal adamlar görmedim hayatımda. aklınızı sikeyim sizin.
allah'ın takozu, lugat manasından marks'ın din afyondur sözünü tevil etmiş, kalkmış bir de hamr kelimesinin arapça ve kur'an'daki ıstılah manası için fetva dağıtıyor.
hamr'ın lugat manasına bakıp;
herkesin kendi seviyesine göre hitap edilmesi gereken durum.
peygamber böyle yapmazdı doğru, bu konuda hatalıyım. ancak karşındaki götünden tevil uyduruyorsa orada dur deriz yani. madem adam olmaya niyetin yok, e bize düşer o zaman.
ehli sünnet ile reformistlerin ne alakası var ki. ehli sünnet denilen olgu müslüman olmanın asli şartı değildir. bunu böyle gösterip başlıktaki salakça tevillerle ehlli sünnet akidesine saldırma mantığı sizde var. malsınız ne yapalım.
219. Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahirî) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür." Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: "ihtiyaçtan arta kalanı." Allah, size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.
açıklaması da budur.
Allah içkiyi de kumarı da yasak etmiştir. Her ikisi de insanların arasına nifak sokan, insanları öfkelendiren birer faktördür. Kumarda insan kazansa da kaybetse de üzülür. Kazanan kişi haksız yere bir kazanç temin ettiği iç dünyasında bu yankıyı her zaman işitir. Kaybeden kişi ise kendisini, çoluğunun çocuğunun nafakasını başkasına kaptıran bir hüviyette görür. Karşısındakinin haksız yere kendi parasına el koyduğunu düşünür. Ve her iki açıdan da huzursuzluk hisseder.
içki ve kumarın zararları vardır ama faydaları da vardır. içkinin tesiri altında birtakım kötülükleri yaptıktan sonra insanın nedamet (pişmanlık) duyması belki bir faydadır. içkinin kalp damarlarını genişlettiği iddiasına rağmen Allah "içki size haram edildi" diyorsa faydası olsa bile onu hiçbir zaman kullanmamak gerekir.
kuranda afyon haram demiş, din toplumun afyonudur. Ee ben de toplum koyun dersem bu afyonun koyunlardan yapıldığı anlamına mı gelir?
Önce sakin olun. Hipotezlerinizi kanıtlamak için mantıklı şeyler bulun sonra.
resuller asla bir din getirmemiştir. sadece din adı verilen oluşumların yanlışlarının üzerine gitmiştir.
din adı verilen kurumları yıkmak, insanları tevhide çağırmak olmuştur görevleri..
bir taraftan kur'an-ı övecek eylemlerde bulunacak diğer taraftan çürütmeye yönelik çalışmalar içerisinde olacaksınız. bu tür düşüncelerde art niyet aramak yerinde ve doğaldır.
hamr'ın kast edilen uyduruk tanımı: "örtmek, karıştırmak anlamındaki, [h-m-r] kökünden gelmiş olup aklı örten, karıştıran her şeyin ismi olmuştur.