Diyanet işleri Başkanlığı, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirecek.
Amaç zaten kimseye din eğitimi vermek değil. Fitne çıkarmak her zaman diyorum bu ateş daha fazla büyüyecek. Ne zamana kadar büyük bir din kavgası çıkana kadar. Peki ozaman ne olacak birisi sahneye çıkacak ve dıyecek din elden gidiyor. Bana oy verin.
din kültürü ve ahlak bilgisi dersi. bakın dersin adı bile diyor ki din bir kültür ve her kültürde farklı dinsel kültürler var ve yanında ahlak bilgisi. aslında bu iki birbirinden tamamen ayrı konu ayrı birer ders olarak verilmeli. ama nerde bizim eğitim bakanlığımızda dünya vatandaşı insan yetiştirme kafası. yok. bizimkiler napıyor. bu iki konuyu birlikte ve sadece islam kültürünü öğretiyor. hani diğer dini kültür ögeleri yok. hanginiz okulda o şekilde öğrendi? hiçbiriniz. hele şimdiki çocuklara seçmeli ders olarak hz. muhammed'in hayatı okutuluyor. rezalet. bana ne ortaçağ arabistanındaki adamdan. adam gibi koy türk kültür tarihi. gir orta asya dan çık avrupanın içinden. çocuklar hangi topraklardan ne şekilde geldiğini öğrensin dimi? ha vardır illaki ama ilahiyat ve din kültürü öğretmenlerinin atamaları 70'i bile geçmiyor lan. bak sövecem ama sövmüyorum ula. neyse daha konuşurdum ama ünide türk eğitim tarihi dersini almaya gerek görmemiştim. fazla bi bilgim yok.
“Ben ancak güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim" diyen peygamberin (a.s.v) tebliğ ettiği dini ahlak dersinden ayırmak abes düşer. din insanın kalbine manevi bir yasakçı yerleştirir bu yasakçı kırk asayişçiden daha fazla iş görür. Bu manevi yasakçı kişiye şu anlayışı sağlar kimse beni görmese de kadir bir zatın hafiyeleri var onlar beni görürler her amelimi yazarlar , der. yoksa bu manevi yasakçı olmasa her adamın arkasına bir polis taksan da suçların önüne geçemezsin