Sümerler, MÖ 4000 - MÖ 2000 yılları arasında Güney Irak'ta (Güney Mezopotamya) yerleşik olan, medeniyetin beşiği olarak bilinen coğrafi bölge ve medeniyettir.
Sümerler matematik ve geometrinin temellerini atmışlardır. (Dört işlemi bulmuşlar, dairenin alanını hesaplamışlar, çarpma ve bölme cetvelleri hazırlamışlardır.) Sümerler astronomide de gelişmişlerdir. Burçları ilk Sümerler bulmuştur ve günümüze değin gelmiştir.
Artıklı ve doğru bir takvim kullanmışlar, bir ayı 30, bir yılı 360 gün olarak hesaplamışlardır. Ayrıca Güneş saatini icat etmişlerdir. Dünyada ilk kez ay yılı hesabına dayanan takvimi Sümerler bulmuşlardır.
''4 cü halife hz. osmanın derleyip topladığı ve diğer versiyonlarını yaktığı, son kuranın el yazmalarında...''
evet, mükemmel bilimsel bir bilgi. bu süper bilimsel bilginin doğruluğunu sanıyorum, osman'ı canlı yayına telefonla konuk ederek teyit ettin...
Kur'an'a nokta, virgül vesaire okunuş şekli ile ilgili birtakım noktalama işaretlerinin eklenip eklenmediği meselesinin kelime sayılarıyla hiçbir ilgisi yok. dikkat edersen, ''kur'an'daki noktalama işaretleri muziceleri''nden değil, Kur'an'da bazı kelimelerin simetrik oluşundan bahsediyoruz. iki üst entry'deki eleştirinin konu ile ilgisi yok. kelime sayılarına yönelik herhangi bir eleştiri göremiyorum. konu ile alakasız birtakım spekülasyonları dillendirmenin mantıki bir yanı yok.
ayrıca, ''hicri takvim ne alaka?'' denesi entry'leri ortaya çıkaran başlık?
1- o zaman hicri takvimi çöpe at ! Çünkü senin mucizelerin, " rumi takvimi " müjdeliyor !
2- 4 cü halife Hz. Osmanın derleyip topladığı ve diğer versiyonlarını yaktığı, son kuranın el yazmalarında, ünlem işaretleri ( nokta, virgül etc.. yok ) Kuranın günümüz versiyonlarında ünlem işaretleri var. Kim koydu bu işaretleri ? kime sordu ? Kimden izin aldı ? Hz. muhammedin bile bir tek değişikliğin yapamayacağı bir kitaba, nasıl böyle şeyler yapıp, yanlış ve/veya yönlendirildiği şekilde anlam değişikliği yaptırılabilir ? Hani kuran değişmemiş idi ?
3- isanın babasının insan olmadığı zaten meryem suresinde yazılı denir. Kuran da hesapta bunu yarım ağızla açıklıyor. Yanlış veya eksik kopya veya taklit olamaz mı ?
4- kendi kendini çürüten bir kitap ( başta ünlem işaretleri ile değiştirilmiş kuran ve tavsiye edimeyen hicri takvim olmak üzere ) için sen nasıl mucizelerden bahsedebilirsin ?
şayet, içinde bu denli muazzam simetriler barından kitap Kur'an değil de klasiklerden herhangi bir tanesi olsaydı, yine de böyle görmezden gelinir miydi acaba, diye düşündüren başlık.
“Ay” (Şehr) kelimesi Kuran boyunca 12 kez geçer.
“Gün” (Yevm) kelimesi 365 kez geçer.
“Günler” (Eyyam ve Yevmeyn) 30 kez geçer.
“Şeytan” ve “Melek” kelimeleri eşit sayıda 88’er kez geçer.
“Dünya” ve “Ahiret” kelimeleri eşit sayıda 115’er kez geçer.
“iman” ve “Küfr” kelimeleri eşit sayıda 25’er kez geçer.
“Adalet” (Qıst) ve “Zulüm” kelimeleri 15’er kez geçer.
“Güneş” (Şems) ve “Işık” (Nur) kelimeleri 33’er kez geçer.
Allah’ın “De” (Qul) hitabı ile, melekler, insanlar ve cinler için kullanılan “Dediler” (Qalu) kelimesi eşit sayıda 332’şer kere geçer. (21:112 ayetinin ilk kelimesi “Qale” değil, “Qul” dür. Bazı Kuran nüshalarında yanlışlıkla “Qale” (dedi) biçiminde yazılmıştır.)
Ali imran suresi/59. ayet:Allah katında isa'nın durumu, Âdem'in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona "Ol!" dedi. Artık o, olur.
Ayette görüldüğü gibi isa peygamber ve Adem peygamber arasında bir benzerlik kuruluyor. Kur'an'da da isa ve Adem isimleri eşit sayıda, 25'er kez geçer.
Bu matematiksel gerçekleri, Fuad Abdülbakinin ünlü Kuran fihristi olan “El Mucemül Müfehres Li Elfazil Quranil Kerim” ile kontrol edebilirsiniz.