karım ise... olsun. o öğrenene dek ben ütülerim. anlayış lazım arkadaş. bayanları bu kadar alçaltmaya çalışmayın. zira cennet anaların ayakları altındadır. her başarılı erkeğin arkasında bir bayan vardır.
evlenilmeyecek kızdır. ulen zaten üniversite hayatı olan herkes yemek yapmayı, bulaşığı, çamaşırı bir şekilde öğrenir. geriye bir tek ütü kalır ki, genelde t-shirt ve kot ikilisi ile zaman geçirildiği için ihtiyaç da duymamışsınızdır. ancak okul biter, kumaş pantolon, gömlek ve ceket üçlüsü girer hayatınıza, bir de bunları ütülemek için biri gereklidir. işte evlilik bahanesi. e bunu da beceremiyorsa niye evlenelim? ***
edit: ulen ütü yapmayı bilmeyen ne kadar çok dişi varmış. tamam, onu da ben yaparım amk.
babasıyla, en az iki tane abisi olmayan kızdır.ya da baba zaten vardırda abileri yoksa beceremez pantolan ütülemeyi..*
ailesinde en az üç erkek bulunan bir kızın ütü yapmayı heleki pantolan ütülemeyi bilemeyecegini sanmıyorum.*
çalışıyor olmasa kumaş pantolonun canı cehenneme deyip giymeyecek vede giydirmeyecek olan kız çeşididir, çalışıyorsa ve kumaş pantolon giymeye mecbursada terzi yada kuru temizlemeye parçasını 3tl ye ütületmeyi göze almış kızcağızdır.
- hayatım bu pantolona ne yapmışsın böyle ya çift çizgi olmuş?
+ sen dalga mı geçiyorsun benle tarık ben o kadar uğraşayım ter dökeyim bir pantolon için sen burda ayaklarını uzatmış kanepede oturuyorsun ordan laf yetiştirmek kolay tabi bikbikbikbikgavgavgavgavgav....
- (bkz: la havle vela kuvvete)
kumaş pantolonu düzden ütülesen parlama yapar, tersten ütülesen çizgiler içerde kalır. daha bir çok püf nookrası vardır... kumaş pantolon ütülemek zahmetlidir. işte bu yüzden "ben bilmiyorum ütülemeyi" diyip kenara çekilmek en mantıklısıdır.
(bkz: devam kızlar)
temizlik, bulaşık, yemek gibi bilimum ev işlerinden anlamasına rağmen, konu gömlek manşetleri ve kumaş pantolon ütülemeye geldiğinde beceriksizliği tutan kızdır. kendimden biliyorum ki, anne olsun anneanne olsun evin diğer bayan bireyleri olsun seferber olurlar buna pantolon ütülemeyi öğretmeye, en sonunda pes edip ne halin varsa gör derler.
kumaş pantolonları kuru temizlemeciye vermek ya da iki haftada bir ütü için eve yardımcı almak gibi çözümleri vardır bu sorunun. fazla kafaya takmaya değmez.