çok doğru bir önermedir. sözlükte türban, mini etek, ırkçılık, ateizm... hakkında açılan başlıklara bakarsak birçok yazarın bunu kanıtladığını görebiliriz. neymiş kullanılmayan organ körelirmiş. e beyninizi boş işlere harcayıp da kullanmazsanız o da körelir. sonra buraya gelir saçmalarsınız.
apandisin fonksiyonlarının keşfedildiğinden bihaber kişilerin bu organı örnek gösterdiği fantezi.
vestigiality ya da türkçesiyle organların körlemesi konusunda elimizde evrimci masallardan başka bir veri yoktur. 150 yıl önce insan vücudunda sayıları 200'e dayanan körelmiş organ olduğu iddia edilirdi. bu organların aslında körelmiş olmadıkları, fonksiyonlarının ne olduğu birer birer ispatlanarak ortaya çıkarılınca bu iddialar da bilimsellikten evrimcilerin dogması haline geldi. ne işe yaradığını anlayamadığı organa ideolojik saplantıları sonucunda "evrim sonucu körelmiştir" diyebilen zihniyeti bilimsel kabul edenin vay haline.
aranızda evrimcilerin iddialarının aksine apandisin fonksiyonları vardır cümlesini ingilizce'den çevirirken bu cümlede evrim karşıtı bir ifade yok diyebilecek derecede toefl rekortmeni arkadaşlar var. * onlar bu ifadeleri de vestigial organ argümanı bilimsel olarak geçerlidir olarak anlayacaktır. diğer okurlar için bu evrimci bilim adamı kendi cümlelerimle anlatmam gerekirse * özetle diyor ki: körelmiş organlar iddiası bilimsel olamaz. biz var olduğunu bilmediğimiz bir fonksiyonun olmadığını bilimsel olarak kanıtlayamayız. bilmediğimiz bir şey de bilimsel olarak yok değildir. ileride bu şey bilimsel olarak keşfedilip kanıtlanabilir. herhangi bir fonksiyonunu tespit edemediğimiz bir organ biz onun fonksiyonu konusunda fikir sahibi olmadığımızdan ya da fonksiyonu olmadığını iddia ettiğimizden dolayı bilimsel olarak fonksiyonsuz olarak nitelenemez.
evrimci bir bilimadamının 18 yıl önce yazdığından bihaber evrimci kişileri kutlarım.
---alıntı---
Evolutionary zoologist S. R. Scadding (University of Guelph) has stated:
The 'vestigial organ' argument uses as a premise the assertion that the organ in question has no function. There is no way however, in which this negative assertion can be arrived at scientifically. That is, one can not prove that something does not exist (in this case a certain function), since of course if it does not exist one cannot observe it, and therefore one can say nothing about it scientifically. The best we can do is to state that despite diligent effort, no function was discovered for a given organ. However it may be that some future investigator will the discover the function. Consequently, the vestigial organ argument has as a premise, either a statement of ignorance (I couldn't identify the function), or a scientifically invalid claim (it does not have a function). Such an argument, from ignorance, or from negative results, is not valid scientifically, and has no place in observational or experimental science.
Since it is not possible to unambiguously identify useless structures, and since the structure of the argument used is not scientifically valid, I conclude that 'vestigial organs' provide no special evidence for the theory of evolution.
Ref: Scadding, S. R. (1981). Do 'Vestigial Organs' Provide Evidence for Evolution? Evolutionary Theory, Vol. 5, pp. 175.
ek: anonim usul üretilen wikipedia makalelelerini ve içinde somut bir delil olmayan yazıları bilimsel zannedenlerin zoruna gitse de şu an "vestigial/körelmiş" organa sahip bir canlı yoktur. varsa ispatlayın. ama genetik hastalıkları vestigiality diye sunmaya kalkamyın sonra foyanız çabuk ortaya çıkıyor.
evrimciyim diyip de gould okumadıysanız daha ne ortalıkta dolanırsınız bre cahiller.
hayatında biyolojiyle tek alakası pamukta fasulye çimlendirmek olan insanların bir türlü kavrayamadığı olgu.
bilimde fanatizm olmaz demişler. doğrudur. bilimsel olarak 8-9 ayrı bilimin ayrı ayrı kullanılarak 15 ayrı kanıtla açıkladığı evrim teorisini 21. yüzyılda hala "inanmak/inanmamak" boyutunda ele alan gerzeklere söylemek gerek bunu. bilim dünyasında, canlılığın oluşumu ve ilerlemesi ile ilgili eldeki verilerle en çok desteklenen ve en sağlam kanıtları bulunan teori budur. en sağlam teori en çok kabul gören teoridir. bilimsel metod'u baştan sona açıklayacak değilim. ama hayatında bilimsel metod nedir nasıl işler bilmeyen insanlar tutup da bilimsel gerçeklere fanatizm derse buna bilim dünyası götüyle güler afedersiniz.
sizin savunduğunuz görüş fanatizm değil, evrim teorisi fanatizm. bunun hiç değilse bilimsel bir yönü var yahu. öyle işkembe-i kübradan, dogmatik olarak kabul edilen bir şey değil. peki din? bilinçli tasarım adı altında yürütülen katolik zırvalar fanatizm değil, evrim teorisi fanatizm öyle mi?
işte insan dogmatik olunca neresinden ne uyduracağını şaşırıyor. yeter ki kendi inancına halel gelmesin. her türlü bilimsel doğru fanatizm de olur, dogmatizm de olur, satanizm de olur, faşizm de olur. önemli olan kendi inancı çünkü.
psikolojide buna "yansıtma" diyorlar. insan kendi eksik yönünden öyle rahatsız olur ki karşısındakini aynı şeyle itham eder. işte bu fanatizm, dogmatizm, bilimsel değil zırvalamalarının bütün kaynağı budur.
bilimsel metod nedir biliyorsanız açıklayın, evrim teorisi hangi noktalarda bilimsel metod dışı bir fanatizmin ürünü olmuştur çeşitli örnekler verin. insanlar aydınlansın madem.