seneler önce çok girmek istediğim okuldu. türkiye 6.sı olmama rağmen, hiç bir sağlık problemim olmamasına rağmen, spor sınavlarını geçmeme rağmen anlayamadığım şekilde mülakatta elendiğim okuldur. elendiğimi duyunca direk boğaza atlamak istemiştim. daha çocuktum ve çok kinlenmiştim. üzülmüştüm hatta ağlamıştım beni nasıl almazlar diye. gidip bir rütbeliyle tartışmıştım. istediğini elde edememeyi ilk kez bu kadar şiddetli tatmıştım. o zamanlar çok yakın arkadaşlarımdan biri bu okula girmişti ve 4 sene onun okul anılarını, havalarını dinlemiştim. ha sonra ne oldu onu da harp okuluna almadılar. bir çok da tazminat ödedi. benim açımdan da iyi ki almamışlar. bir daha yaşasam zaten gitmek istemezdim.
sanirim okumasi en zor olan lise. cok fena yamuldum ki ancak 2 sene dayanabildim, hala daha popomu zorlayan tazminatindan bahsetmiyorum tabi ki. fen lisesinin gozunu seviyim.
ismini sahip olduğu kulelerden almamıştır çünkü bu kuleler okul kurulduktan yüz sene sonra dikilmiştir. okul, ismini arkasında bulunan kuleli mahallesinden almıştır. diğer adı mekteb-i şahane'dir.
"dışı seni yakar içi beni" diyorlar bu okul hakkında.
benim içinse boğaz'dan her geçişimde iç geçirmeme sebep olan okuldur sadece, o heybetiyle, o ihtişamıyla!
ayrıca (bkz: maltepe askeri lisesi)
kaznıpta gitmediğim lise. inanın şu satırları yazarken gözlerim doldu. içinde her türlü sosyal imkanın olduğu , eğitimin çok iyi olduğu, çok disiplinli, boğazın incisi askeri lise kuleli.
yatakhanelerindeki büyük camlardan boğazda balık tutan insanlara, karşı tarafta müzik eşliğinde eğlenenlere ve özgürce hayatını yaşayanlara baktıkça gözlerinden yaşlar süzülen tanıdıklarım oldu bu lisede okuyan.
dışarıdan büyük, güzel bir okul görülse de içinde beyinsiz komutanları ve kuralları barındıran, hemen hemen giren herkesin para vermeden çıkma hakkı olduğunda çıkmak isteyeceği bir lisedir. *
öğrencilerinin seçme sınavlarında yüksek puanlar almasının yeterli olmadığı daha sonra tekrar bir sınava tabii tutan okuldur. eğitim kalitesi yüksek olan okullardan biridir. tarih ve matematik eğitimine ayrıca önem verilir. satranç turnuvaları düzenleyerek öğrencilerin satranç oynamayı öğrenmelerini ve bu şekilde strateji kurmalarını sağlayan okuldur. ayrıca gece ışıklandırıldığında istanbula ayrı bir güzellik katar.
okul olmanın yanısıra sevdadır kanımca. Zira kuleli öğrencileri okullarını, üniformalarını, birbirlerini çok severler.aralarındaki arkadaşlığı, ruhu, bakar bakmaz anlayabilirsiniz.
"kuleye çıkan işer." sözünün vuku bulduğu,bir mezunu olmak ile gurur duyduğum okulum.askeri liseler içinde en eski ve köklü olan askeri lisedir.üst dönem-alt dönem arasında her askeri lisede olan baskı ve "zulümler" bu okulda da mevcuttur.yatak toplatmak,defterleri kaplatmak vs en hafiflerindendir. sadece kara harp okulunun değil aynı zamanda hava harp okulu nun öğrenci kaynağının bir kısmını teşkil eder.eğer benim gibi ortaokulda havacı olarak girip daha sonra sağlık nedenlerinden dolayı kontrolde hava harp okuluna gidemeyeceğiniz anlaşılırsa ya kara harp okuluna gidersiniz ya da hürgeneral olup sivil hayata başlarsınız,tabi paşa paşa sizin için takdir ediler tazminati ödeyerek
mezunlarindan biri olarak, derslerime giren komutanlari falan ziyarete gittigimde, uzun sacim ve sakalimdan dolayi pesime bir astsubay takilmis, kan ter icinde beni aksam 5'te ancak bulabilmistir. *
-kardesim sen neredesin ya, 1,5 saattir seni ariyorum!
-ii seyy, ogrenci amiri'nden izinliyim ben ya, daha n'olsun?!
-olur mu kardesim oyle sey, sivil hayat propogandasi yapiyormussun ogrencilere!
-alla alla, iyi de ben hicbir ogrenciyle konusmadim ki?!
-ya konusursan!
-hasss...binallahh... tamam ya ben gidiyorum...
her seye ragmen, turkiye'nin en iyi olanaklarina ve manzarasina sahip lisesidir. az aglamamisimdir hani bogaza karsi. disi seni, ici beni yakar familyasindandir. yine de iyidir, hostur, mezun olduktan sonra bir seyler hissettirir...