müziğe önyargısız yaklaşma söylemidir, hoşdur. Ben sadece şunu dinlerim yada şu müzik tarzını dinlerim gibi tek düz tabulaşmış söylemlerin 10 adım 100 adım önündedir.
aynı zamanda gözlemlediğim kadarıyla abaza erkeklerin, asılacakları kızın müzik zevkini öğrenmeden önce kullandıkları bi kalıp: kulağa hoş gelen her tür müziği dinlerim. sonra rock dinliyorsanız rockçı, pop dinliyorsanız popçu olurlar.
oturup sadece arabesk, rap, rock ya da her ne zıkkım varsa onu dinleyen fanatiklerce hedef alınmış kişi söylemi. yirim lan ben onu söyleyeni yir. kâh türkü dinler kâh metal kâh rap. müzik ruhu*** çıkarır bu tipler. candır la bunlar can.
kulağınıza kaliteli müzikler hoş geliyorsa sorun olmayandır.
hayatta olduğu gibi müzik zevklerinde de keskin çizgiler yoktur. metalci olmak, rockçı veya arabeskçi olmak bizim uydurduğumuz sanal kimliklerdir. pekala rock müzik dinleyen bir kişi musa eroğlunun bir türküsünden etkilenebilirken aynı şekilde new age tarzını seven bir kişi klasik müzik de dinleyebilir. toplumsal linç kültürümüzün uyanmasına gerek olan bir durum yok ortada yani.
ben yalnız rap dinlerim, ben yalnız jazz dinlerim, ben yalnız rock dinlerim demekten iyidir. Müzik dünyasını kısıtlamadığını gösterir. Bir tarza ait ya da bir sanatçıya ait şarkıları seçip yalnız onları dinlemek kaliteli bir müzik dinleyicisi olduğunun kanıtı değildir. Sadece ön yargılı ve gelenekselci bir müzik dinleyicisi olduğunu gösterir ki bu iyi bir şey değildir.
Kulağına hoş geleni dinleyen bir yazar olarak çalma listemden birkaç örnek:
-Pink Floyd-Coming back to life
-Selda Bağcan-Öyle bir yerdeyim ki
-Dikanda-Gajde Jano
-Vixtrola-Gunboat
-Beatles-Will my guitar gently weeps
-Evgeny Grinko-Serenada
-Queen-Bohemian raphsody
-Estrella Morente-Yerma/nana
estetik zevke sahip olmayan insan söylemidir. dinlediğimiz müzik karakterimizi belirler. Bunu söyleyen kişi kendini henüz tanıyamamıştır ve karakteri oturmamıştır.
"Serdar Ortaç dinliyorum." kelimesi yerine kullanılır. Anlamsız bir cümle olmasına rağmen, anlamı çok derin olan cümledir. "Ulan götüne gözüne mi hoş gelecek?" dedirtir. Son olarak diyeceklerim, bunu diyen insan olamaz. Gerçekten de binlerce dansöz var. **
müzik zevki olup müzik hakkında bir takım bilgiye sahip bünyelerin de zaman zaman kullanabileceği yanıtlardandır.
ne tarz müzik dinliyorsun sorusuna "progresif rock , doom metal dinliyorum arada new age iyi gider" deyince karşısından "bende rakçıyım emre aydın felan" gibi bir cevap duymamak için bu cevabı tercih edebilir.
genel olarak bu kalıbı kullananların müzikten anlamadığı şeklindeki bir tümevarım, oranca haklı da olsa böyle bir önyargıyı sürekli taşımamak gerebilir.
müzik zevkinin doruk noktası duman, pinhani ve türevi türk rock gruplarının yaptığı müzikler olan cahil uludağ sözlük ahalisinin lincine uğrayan görüş.
ulan ben de kulağıma ne hoş gelirse dinliyorum. neler hoş geliyor biliyor musun? birkaç tanesini sayayım da göt olun ve siktiğiminin önyargılarından kurtulun.
pink floyd
king crimson
vivaldi
mohsen namjoo
zbigniew preisner
led zeppelin
musa eroğlu
grup yorum
dimitri şostakoviç
çaykovski
shahram nazeri
radiohead
.
.
.
.
.
.
Ortama ayak uydururum siz rahat olun demenin farklı bir yolu bu tür insanların özel müzik zevkleri vardır ancak toplumda yadırganma bir nevi mahalle baskısına maruz kalma endişesi ile dinlediklerini rahatça söyleyemedikleri durumlarda "ne olsa dinlerim abi adam emek vermiş" diyen tiplerdir.
bu cümleyi kuran insanlar demet akalından girer ziynet saliden çıkar dumandan girer barış mançodan çıkar öyle tiplerdir. müzik kulakları gelişmemiştir.
şeytan uydurması bir sözdür. kişiyi yüksek dozda embesil ve mal gösteren detaylardandır. kulağına kapı gıcırtısı bile hoş gelse dinlermiş yarram. (bkz: hassiktir)