+ ne tür müzik dinlersin
-anlamadım bağır biraz
+ ne tür müzik dinlersin diyorummmmmm
- haaaa kulağıma hoş gelen her türlü müziği dinlerim ben
+ yani duyduklarımı dinlerim diyorsun
- ne anlamadım
+ doktor tanıdım var diyorummmm.
kafamı karıştıran cümledir. buyüzden şimdi soruyorum sana;
a: kulağa hoş gelen her türlü müziği mi dinlersin?
b: kulağına hoş gelen her türlü müziği mi dinlersin?
eğer cevabın a ise sen kendi beğenisi olmayan ve sadece popüler olanla yetinen bir bünyesin. ama olabilir. herkesin müzik kulağına sahip olması beklenemez. buyüzden birtek dileğim var. mutlu ol yeter.
eğer cevabın b ise gerçekten de takdir edilesi bir insansın. popmuş, cazmış, metalmiş... pek umrunda değil. beğendiğin şarkıyı zevk alarak dinliyorsun ve etrafındaki pop, rock, caz,... köktendincilerine de kıçınla gülüyorsun. mutlusun.
benim fikrime gelince; bana da sorsalar hiç düşünmeden cevabım b seçeneği olur.*
bu insanlara karşı olanların egosu yüksektir, illa ki herkes onun sevdiğini dinlemek zorunda olduğunu düşünürler.
ben sırf "bir duruşum" olsun diye, ortamlarda dışlanmayayım diye neden talib kweli'yi, rza'yı, tupac'ı, nas'i, the coup'u ya da these new puritans'i, the ting tings'i, living colour'ı, rage against the machine'i, gorillaz'ı, nirvana'yı, soundgarden'ı, radiohead'i ya da şu an aklıma gelmeyen ve yazmaya üşendiğim grupları ve müzisyenleri kaçırayım ki? şu yaşıma kadar her tür müziği dinledim. rapidir, metalidir, klasik müziğidir, elektroniğidir... ama bir duruşum var.
güzel müzik, güzel müziktir. tek bir tarz değildir. bunun aksini düşünenler müzikten anlamaz, asıl onların alt yapısı yoktur.
etiketlerden degil dogallıktan hoslanan insanların eylemidir bu. ogretilenden degil, kastırılandan degil, moda olandan degil, dogal olandan...kulak bagımsızdır. kulak yolunu bulur. ruh onu takip eder, yeter ki serbest kalsın. zorlamaya gelmesin.