kulaga hos gelen her seyi dinleyen insanların eylemidir.
vazgeçilmez ritüellerinin getirisi olan fikir yoksunu açıklamalarına bir kulptur bu. tarafsızlığın sembolu ve en ateşli bitaraf , boş beleş insan icraatidir.
müzik konusunda anti-yobazım demenin diğer yoludur. bir boka benzememesine rağmen abuk sabuk sebeplerle tek bir müzik türüne saplanıp kalmaktan çok daha mantıklıdır.
kafamı karıştıran cümledir. buyüzden şimdi soruyorum sana;
a: kulağa hoş gelen her türlü müziği mi dinlersin?
b: kulağına hoş gelen her türlü müziği mi dinlersin?
eğer cevabın a ise sen kendi beğenisi olmayan ve sadece popüler olanla yetinen bir bünyesin. ama olabilir. herkesin müzik kulağına sahip olması beklenemez. buyüzden birtek dileğim var. mutlu ol yeter.
eğer cevabın b ise gerçekten de takdir edilesi bir insansın. popmuş, cazmış, metalmiş... pek umrunda değil. beğendiğin şarkıyı zevk alarak dinliyorsun ve etrafındaki pop, rock, caz,... köktendincilerine de kıçınla gülüyorsun. mutlusun.
benim fikrime gelince; bana da sorsalar hiç düşünmeden cevabım b seçeneği olur.*
bunu yapan insanın kulağına neyin hoş gelip neyin hoş gelmediğini anlaması gerekmektedir. ayrıca müzik zevki olmayan insan davranışıdır. (bkz: klasik müzikten sonra rap dinlemek onunla da yetinmeyip peşine arabesk cd si koymak...) kulağıma hoş geliyor abi napıyım...
karşısındakinin müzik tarzını kestirememiş ve "ulan şimdi ne söylesem ters olur bari orta yollu bi cümle kurayım " diye düşünen kişinin O'nu karaktersiz kılan cümlesi.
ayrım yapmadığı izlenimini verse de müzikte en seçici insan türüdür. hem herşeyi dinleyebilir hem herşeyi dinleyemez...
kendi kalitesi içinde yaşar; diğerleri onu bağlamaz.
olayın bokunu cıkartmadıkca yapılacak bişidir.ornegin bir insan evladı rock dinleyip blues dinleyebilir ustune birde arabesk(arabesk dediysek ismail yk demiyoruz-orhan babayı kastediyorum-) dinleyebilir ya da metal in ustune klasik muzık dinleyebilir cunku bunların bazı benzerlikleri vardır.ama sen git once pink floyd dinle sora ceza yı koy hala miden kaldırıyosa bide hande yener koy o zamn olmaz işte olayın özü budur bana gore
aşağıdaki seçeneklerden mantıklı olanı seçin
a- "ben sapına kadar rock çıyım, rock olsun taştan olsun, hepsini dinlerim" diye iyi kötü ayırt etmeden elektro gitar ile çalınan herşeyi dinlemek
b- "ne o öyle yabancı şeyler , hem ne dediğini anlamıyorsunuz. belki anana küfrediyor" diye saçmalamak.
c- müzik evrenseldir. nota dünyanın her yerinde notadır. müzik doğadaki seslerin notalar tarafından düzene sokularak insanoğlu tarafından çeşitli enstrümanlarla icra edilmesi ise; önemli olan hangi aletle değil nasıl çalındığıdır. türden ziyade kalite ön plandadır.
müzik insan oğlunun sese olan aşkı ise, bu aşkın önüne set çekemezsin, sınır koyamazsın.
zaten özenti ve hava atmak amaçlı "müzikseverler" kendilerini bir şekilde belli ederler.
2 yıl öncesine kadar iron maiden tişörtü ile dolaşırken şimdilerde 50 cent tişörtleri giyip piyasa yaparak kızlara hoş görünmeye çalışanların amacı bellidir. *
değişkenlik gösteren insan psikolojisi o anda ne istiyorsa o dinlenir. duygular harekete geçer.
ilk defa gittiği bir kafede duydugu ney sesi ona bir neyzen albümü aldırtabilir. televizyonda kanal değiştirirken farkettiği bir parçayı açıp dinleyebilir. sevgilisinden ayrılmıştır, allah belanı versin parçasını indirip dinleyebilir. sabah sabah minübüste arabekse magruz kalır farkeder ki güzel bir parçadır, hiç sevmemesine ragmen dans etmek *** için tiesto bile dinleyebilir.
takım tutar gibi müzik türüne bağlı kalmak garip geliyor. **
genelde türkiye de kızların sölediği ben bir ideolojiye bir hayat görüşüne bağlı değilim bunu ''beyim bilir e eşit bir anlamı vardır. bunu söyleyen kızlar, kral tv ye mesaj atıp seni çok seviyorum ismail, hayatımın aşkısın gibi mesaj atan insanlardandır ve ne iş olsa yaparım mantığındadırlar.