zamanla kendi kendine kulakdan devasa bir parçanın çıkarak en olmadık yerde sizi utandırabilecek iğrençlik. ne kadar temizlesen de hep oradadır. ve bir gün gelir sevgilinle otururken şöyle bir muhabbet geçer. genelde denize çok girildiğinde kendini bu şekilde gösterir.
-msz kulağında iğrenç bişey varrrr.
*nooldu yaa.
-dur oneee
*bi dakka kızım. tak tak(kafaya ters yönden vurulur ve canavar yere düşer)
-ıyyy
*taş kaçmış kulağıma yaaa.
-ayyy kir bu bee.
*taş lan
-kirrr
*ühühhühü
-ıyy içim ürperdi.
*gel bi öpüyüm.
-şimdi değil.
çocukken otu b.ku ağzına sokmuş biri olarak tadının iğrenç olduğunu da söyleyebilirim. nasıl desem acımsı, ağızda koku bırakan, üstüne ne yersen ye, ne içersen iç kolay kolay gitmeyen beter bişeydi.
ekürisi, göbek kiridir.
aynı adamdan hem kulak hem de göbek kiri çıkarmak, iğrençliğin ve pisliğin doruk noktasıdır. buna ayak kokusu eklendiğini düşünmek var ya! of of of!
Avrupa ve Afrika kökenli insanların kulak kiri (veya salgısı) ıslak ve bal rengine yakın bir kahverengiyken, binlerce yıl önce meydana gelen genetik değişim Asyalıların, Amerikan yerlilerinin ve Eskimoların (ki kökenleriaslen Asya'ya dayanır) kulak salgıları kuru ve gridir. Bu bilgiyi kullanarak, insanların kökenini araştırmak mümkündür. Örneğin Eskimoların, Asya kökenli oldukları bilgisine bu şekilde ulaşılabilir. Rengi ne olursa olsun, bu karışımın bir çok faydası vardır. Çene hareketine bağlı olarak hareket eden kulak salgısı, kulak kanalındaki kiri ve tozu temizler. Aynı zamanda kulak kanalındaki derinin kurumasını ve kaşınmasını engeller. Bakteri ve mantarlara karşı koruma sağladığını da unutmayalım...
Olmadık zamanlarda dışarı çıkmak istediğinde, kulak çeperinde kulağa sanki ot sokulmuş hissi uyandıran ve hatta zaman zaman kulağınıza sinek kaçtığını zannettiren, elinize bulaştığında silseniz bile o turuncumsu renk tonunun elinize işlemiş olduğunu gördüğünüz pislik.
ismi her ne kadar kir olsa da aslında kir değil, doğal bir kimyasaldır. ingilizce de kulak mumu ya da kulak ağdası olarak adlandırılır. kulak kiri uzun zincirli doymuş ve doymamış yağlar, alkoller, skualen ve kolesterol gibi kimyasalları içerir.