basılı sözlüklerden hiçbirinin, tamımı yapılan, küfürlerin kendileri hariç, hiçbir küfür içermediği düşünülürse, basılı bir sözlük için yanlış olacağı gibi, internet ortamında yer alan bir sözlük için de yanlış olacak önermeyi konu alan soru.
yaparsan olur diyebileceğim cümle. ama neden olsun ki değil mi efendim. küfür dilin tuzu biberidir demiş ünlü küfürbaz cenap şehabettin. yani yeri geldiğinde gerekli. en çok güldüğünüz kendinizden geçtiğiniz espirilere bakınız mutlaka içinde yerine çuk diye oturtulmuş bir küfür bulunacaktır. seversiniz sevmezsiniz ayrı. ama küfür etmemeniz sizi küfür eden bir insan evladından daha az yada çok ahlaklı yapmayacaktır. malesef bu iş böyle. yani orada yazılan yada telaffuz edilen kelimenin anlamını biliyorsanız ahlaksızsınızdır. şöyle çocukluğunuza dönersek...
-anne bok herif ne demek
+kimden duydun oğlum
-musti söyledi anne
+mustafayla dolaşma oğlum pis çocuk o
-tamam annecim
tabi yıllar sonra bu sıfat tamlamasının anlamına vakıf oluyorsunuz. ve ahlaksız bir birey olarak topluma karışıyorsunuz. halbuki bu tamlamanın anlamını bilmezken ne kadar ahlaklıydık değil mi benim küfürü anlayıp kullanmamayı bir meziyet sanan yazar dostlarım. hayatta küfür varsa sözlüktede olabilir pek tabi, kutsal kitap yazmıyoruz herhalde burada. *
gönlünce küfür etmek isteyen bir sözlük yazar ve\veya okurun şikayet cümlesidir fakat sözlük kuralları gereğince bunu yapamayacağını bildiğinden bu söz acaba bir şekilde kuralı esnetebilir miyiz ? düşüncesini de içerir. (bkz: tüm kurallar çiğnenmek içindir)
insanların özgürce düşüncelerini ekrana yansıtabilecekleri bir oluşum olarak ortaya çıkmış bir sözlükteki küfürsüzlük uygulamasının anlamsızlığına istinaden söylenebilecek söz.