acizliktir.
kocaman kocaman adamların savunduğu düşünceler için küçücük küçücük çocuklardan medet ummasıdır.
adı üstünde, çocuk lan bu, cumhuriyetin ne olduğunu bilmeyen çocuk, dünyası kocaman hayallerle ve renkli misketlerle kısıtlı olması gereken çocuk!
edit: dostum, başını ellerinin arasına al da bir düşün, her nevruz töreninde benim polisime küçücük küçücük çocuklar taş atıyor, bir bakıma ona da bir takım değerleri savunmasını söylüyorlar abileri, o çocuğun adı piç oluyor, yapılan eylemin adı orospu çocukluğu; aynı mantıktaki eylemi kendin yaptığında yüceltiyorsun? bi düşün bak, güzel oluyor.
bu çocuk ülkesinin rejmini savunmayacak da neyi savunacak?
cumhuriyeti, atatürkü, demokrasyi savunmayacak da neyi savunacak?
küçücük çocukları dini ve siyasi dayatmalar yaptıranların,
el kadar çocuklara türban takanların
sözde sığınağıdır bu başlık.
cumhuriyet eylemine aktılması kötü bir şeymiş.
vah vah.
ülkesinin kurucusunu rejmini savunmayıp neyi savunacaktı?
doğru başlık (bkz: küçücük çocuklara cumhuriyet mitingi yaptırılması) olmalıdır.hem ne mutlu ki oraya götürülen çocukların aileleri tehlikenin farkındalarmış.ne mutlu ki o çocuklar, 2-3 yaşında kara çarşafa koyulan çocuklar gibi değiller.çünkü onlar cumhuriyet çocukları.ileride, oraya gittik gurur duyuyorum diyebilecekler.darısı diğer tehlikenin farkına varamamış ailelerin başına...
legodan yapılır çocuk gözüyle o mitingler. çabuk bozulur. çabuk etkisini kaybeder. çocuktur, söz konusu olan. istediğini yaptırabilirsin. evde oturtup da çocuğun vaktini zihinsel gelişimine yardımcı olacak oyunlarla harcatmayan dışarıya çıkmasına izin verip spor yapmasını sağlamayan ancak mitinglere götüren büyük, çocukluğuna dönmek istiyordur, evet.
cumhuriyet mitinglerinin olmaması gerektiğini savunmuyorum. sadece üzülüyorum çocuklar adına. büyüyünce bunun da bir değeri kalmayacak çünkü tüketile tüketile. siz ne kadar bir kavramı çocuk oyuncağı gibi görürseniz kırılıverir kolayca.
kolayca yitirilir.
küçücük çocukların başını kapatıp yobazlığa giden yolda destek verilmesinden kat kat üstün ve kutsal olan eylemdir.
o küçücük çocukların beyinlerinin din kisvesi altında 7. yüzyıl kafası şeklinde gelişmesindense bilimin ve çağın gereklerinin ışığı altında gelişmesi en güzelidir.