Fizik dünyasının wanted posterleriyle aranan suçlusudur. Bulan da muhtemelen nobel ödülünü götürecektir. Bu varsayımsal teori, kütleçekiminin kuantum ölçeklerindeki varlığını göstermeye adaydır. Nasıl elektromanyetik kuvvetfotonlarla, güçlü nükleer kuvvetgluonlarla, zayıf nükleer kuvvet birkaç çeşit bozonla taşınıyorsa, kütleçekiminin de, varsayımsal bir parçacık olan gravitonlarla taşındığı varsayılır. Ancak henüz bu, deneyselleşmemiştir.
genel görelilik ile kuantum mekaniğinin birleştirilmesi ile mikro evrendeki olayların daha iyi kavranması adına geliştirilen kuram. mikro evrenler big bang anındaki uzay-zaman veya kara deliklerin merkezi gibi yerlerdir. bu evrenler planck skalasına çok yakın veya altında kalan evrenlerdir. sicimlerin, sanal parçacıkların, kuantum köpüklerinin var olmaya başladığı, higgs alanıyla etkileşen enerjinin maddeye evrilişinin gözlemlenebildiği uzaylardır. yani küçük boyutta gerçekleşen fenomenlere açıklık getirmek amacıyla bu kuram var. tabii henüz birleştirilemedi. çünkü yapılmaya çalışılan şey gerçekten çok zor bir iş. belki de ortaya başka bir kuram çıkacak. yakın zamanda kara deliklere dair daha fazla bilgi edinildi. bu kara delikler üzerinden veya ilgili başka bir olay üzerinden sahip olunacak yeni bilgiler bu teoriyi bir adım daha ilerletecek. elbet bunun da doğru veya yanlış bir kuram olup olmadığı o zaman anlaşılacak.
Hala eksik olan tamamlanamamis teori. Test de edilemiyor. Bunun icin en guzel test yerlerinden biri kara delikler ama Kara delikler de olay ufku denen fenomenden oturu buna direkt olarak izin vermiyor. Bu teori dogru ise ve tamamlanirsa insanlik teknolojik anlamda buyuk bir sicrama yasar.