(bkz: gevende) ve (bkz: hedonutopia) ile beraber türk müziğinin hipnotize eden gruplarından. sözlerden bağımsız, müzikleri o kadar alıp götürüyor ki; kendinizi nerede bulacağınızı siz de bilmiyorsunuz. alevi deyişlerini ve hayyam rubailerini yeniden yorumlayarak çıktıkları yola, üzerine katarak devam ediyorlar. tam karanlık ve sessiz ortamda, yalnız, güzel kafayla dinlenmelik grup.
arkadaş çevreme yayarak değerinin bilinmesi, duyulması bakımından benim de çorbaya tuz attığım mükkemmel bir müzik grubu. serdar ortaç, demet akalın gibi müziğin yüz karası insanların başlıklarına sayfalarca entry girilirken, bu grup hakkında yazılanların bir sayfayı bile geçmemesi çok kanıma dokunuyor.
bu insanlar gerçekten müziğin hakkını veriyorlar. kullandıkları sesler özgün ve önceden defalarca yorumlanmış müzikleri diğerlerinden ayırt edilecek derecede farklı yorumluyorlar. etkiliyor insanı, alıp götürüyor.
Eski türk çalgılarına ve eski türkülere çok farklı anlamlar katan etnik müzik yapan grup, yeri çok farklıdır bende.
Kuan-Turnam
Turnam gelir bizim elden
Yeni kalkmış ağır gölden
N'olur konuş bizim dilden
Üç telli dört telli beş telli turnam
Sen olmaz isen buralarda durmam
Sen olmaz isen ben sensiz olmam
Turnam ey turnam ey yaralı turnam
O kara gözler haralı turnam
Üç telli dört telli beş telli turnam
Sen olmaz isen buralarda durmam
Sen olmaz isen ben sensiz olmam
Turnam ey turnam ey yaralı turnam
O kara gözler haralı turnam
genellikle eski parçaları modern müziğe uygun yorumlayıp piyasaya süren müzik grubu.
güzel ne güzel olmuşsun isimli çalışmalarını günlerdir dinliyorum. sigarayla iyi gidiyor...
güzelliklerin illaki son bulacak oldugu bir dünyada olsak da üzülüyor insan, neredesiniz güzel insanlar diye arkalarından ağlanılası, geride kalan harika işleriyle anılacak gruptur.
harika bir grup. türkülere getirdiği yeni yorumlar, eski türk çalgılarını modernize edişleri, tekke edebiyatından aldıkları örnekleri yeni biçimde seslendirişleri; mükemmel ötesi. tebrik etmek gerek.
hatai'nin, erenler şarkısını söylerken araya giren çocuk(ki muhtemelen sokakta söylüyorlar) her şeyi özetliyor.
her dinlediğimde; beni 2010'lu yılların istanbul'undan alıp, 1700'lü yılların osmanlı'sına götüren grup. türkülere yaptıkları başarılı cover'lar keşfedilmeli.
KÖK ismiyle başlayan bir oluşum olarak yola çıkan Barkın Çoruh ile Demircan Demir in 2011 yılında başlattığı bir gönül meselesidir aslında. Başlangıçta doğaçlama müzikler, çeşitli Anadolu türküleri ve deyişlerini yorumlayan ikili, Demircan Demirin bestelerini icra etmek için KUAN adıyla bizlere merhaba demiştir.
KUAN ı herkesin keşfetmesini istememin en büyük nedeni ise çeşit çeşit enstrümanlar ile ruhumuza işlemesi. Bakalım neler nelermiş bunlar: Akustik gitar, santur, ney, vokal , hang drum, bendir, Santur, Bansuri, Ney, Bendir, Kabatar, Turna ve alışılagelmedik sesleri içine alan Hang Drum , Didgeridoo ve Keman dır.
Güzel insanlar, size terapinin en güzelini uyguluyorlar. Kıymetini bilin, yanınızda olmalarına izin verin.
"Müziğin sonsuz düzlemdeki yaratımını kalıplara sıkışmadan,doğal akışında kanal olma peşindeyiz.
O yüzden parçalarımız bitmek bilmiyor ve genelde her parça bambaşka bir diyara evriliyor.
Evrende hiçbir şey sabit değilken, her parça titreşim deviniyorken, müzik nasıl sabit kalsın ki?"