artık yoldan geçen her beş kişiden dördünün ilgilendiği borsa. adamın bir elinde çay tepsisi diğer elinde binance, tlm artacak diyorlar diyor. açgözlülükle tamahkarlığın ince çizgide olduğu konu.
not: tlm için ytd.
sadece kaybettirir mi?
sadece kaybettirir mi?
şu lanet bitcoin 200 lira iken 3 adet almaya çalıştım da o zaman almak biraz zordu. alamadım bir türlü. kredi kartım yurt dışı ödemesine kapalıydı.
sadece kaybettirir mi?
şimdi tanesi 26.500 tl. tanesi bak.
sadece kaybettirir mi?
şu gün havadan 80bin tl kazanmış olacaktım.
sadece kaybettirir mi?
Balinaların, Pump and dump taktiği ile keriz silkeleme argümanlarıdır. Elinde bir miktar parası olan Akıllı insanlar, bu cryptocurrencyler arasındaki dalgalanmalardan ve iniş çıkışlardan al sat yaparak ufak karlarla btc kasmaya bakar. bu sektörde bir kripto paranın taraftarı olmak sadece kaybettirir.
Gündem: Şu sıralar bitcoin cash revaçta olsa da arka planda dash müthiş bir yükselişte. Ayıktırayım.
CoinMarketCap verilerine göre hafta başında tüm kripto para birimleri toplamda 13 milyar Dolar’ın üzerinde piyasa değerini kaybetti.
Pazartesi günü yaklaşık 93 milyar Dolar piyasa değerine sahip olan kripto para birimleri, Salı sabahı sadece 80 milyar Dolar değere sahipti.
CoinMarketCap bu tarihte Bitcoin’in yaklaşık yüzde 9 değer kaybettiğini söylüyor. Bitcoin bu krizden en az etkilenen para birimlerinden biri olurken, krizin sebebi olarak da yine Bitcoin gösteriliyor. Popüler dijital para biriminin geleceğine dair belirsizlikler tüm kripto para piyasalarını da etkiliyor. Şu anda iki farklı grup, Bitcoin’in geleceğini tayin etmek için çalışmalar yürütüyor.
Bir tarafta Bitcoin’in blok zinciri boyutu sınırını 1 MB’tan 2 MB’a çıkarmak isteyen Bitcoin madencileri, diğer tarafta ise Bitcoin Core adı verilen ve blok zinciri boyutunun artmasının asıl sorunlara çözüm olmayacağını düşünen bir grup bulunuyor.
Bitcoin Core ‘Ayrılmış Tanık‘ (SegWit) adı verilen bir teknolojinin kullanılmasını istiyor. Ancak çoğunluğu Çin’de bulunan Bitcoin madencileri sebebiyle Core destekçileri 1 Ağustos’tan itibaren kullanıcı tabanlı bir yumuşak çatallanma (soft fork) talep etti. Buradaki düşünce, Bitcoin blok zinciri kullanıcılarının ekonomik çoğunluğunun SegWit kullanan yeni standardı kullanması ve madencileri de bu değişime zorlaması. Eğer madenciler SegWit’i kabul etmezse para birimi bir bölünmeye gidebilir. Buna da ‘fork’ yani çatallanma adı veriliyor (Kaynak: Dünya Halleri)