dünya gelirinin yarısı 62 patrona gidiyor.. Bunların ilk 7’si, diğerlerinden daha zengin. Bu ilk 7’nin ilk üçü diğerlerinden, tepedeki 1, öteki 2’den daha zengin.. Avrupa, ABD halkı değil zengin olan bir avuç adam.. Dolar’ı bu ilk 7 basıyor. ABD’ye kiralıyor. Derin devlet dedikleri “derin aile”. Bizdeki “Boğazdaki aşiret” gibi bir şey.. Bakın bunlar sadece FED’i değil, bankalar, sigorta şirketleri, derecelendirme kuruluşlarını da kontrol ediyorlar. Dünyaya not veriyorlar. Mesela, S&P’nin sahibi McGraw Hill’in, Fitch Sigorta’nın sahibi Fransız Fimalac’ın ve Moody’s’in de Rothschild hanedanının ingiliz Holding şirketinin egemenliğinde olduğu biliniyor. illumunati, Bilderberg, DAVOS, Tapınakçılar, Mason Locaları filan, hepsi bu yapının taşeronu. Bunların elinin altında şeyh de var, fahişe de, her din, her mezhep, her tarikat, her parti, her ideoloji bunların ilgi alanı içinde..
ilginç değil mi bu FED denen yapı iddiaya göre 97 yıllık geçmişinde hiç denetlenmemiş! Ama o dolar üzerinden herkesi denetlemiş. Borsaları, faiz ve kuru kontrol etmiş. FED bir cadı kazanı, ecinniler konseyi. Onlar la yüs’el. Onlar herkesden hesap sorabilir ama kimse onlardan hesap soramaz.. Onlara kimse haddini bildiremez, ama onlar kendilerine dokunmaya kalkan Kennedy’ye haddini bildirdiler.. Henry Ford FED ile ilgili olarak “Allah’tan Amerikan halkı, para politikasının nasıl yönetildiğini anlamıyor. Anlasalardı sabah olmadan devrim olurdu” demiş.
Dr.Quigley Uluslararası Varlıklar Bankası (BIS) isimli bankanın bu derin yapının merkez üssü olduğunu söylüyor. Özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin bankacılık sistemlerini bu yapının kontrolünde bulundurmaktadır.
Bunların “Global Karargahı” isviçre’nin Basel kentindedir. Alp Dağlarının zirvesinde gözlerden uzak bu karargah Davos havzasında yer almaktadır. Burası bölge olarak israil’in kuruluşuna giden yolda önemli bir köşe taşı olan Basel Yahudi Kongresinin yapıldığı yerdir..
isviçre evrensel kapitalizmin koordinasyon merkezi olan, New York’taki Dış ilişkiler Konseyi(CFR) tarafından kararlaştırılmıştır.Uluslararası Varlıklar Bankası (BIS) karargahının yakınında Gladio karargahı, P-2 italyan Hür Masonlarının “Alpino Locası” da bulunmaktadır. Buranın yakınında 2. Dünya savaşı öncesinde ve esnasında Adolf Hitler’in ana savaş karargahı olan “Nazi International” de burada idi. Cibuti Özerk Cumhuriyeti’ne, ABD’nin Afrika’daki gizli operasyonlarını gerçekleştirmek üzere konumlandırılan Afrika Komutanlığı (African Command) Ordusunun, gerçekte isviçre’de bulunduğu 2011 yılında ortaya çıkmıştı. Burada Uluslararası Varlıklar Bankası (BIS), P-2 italyan Locası, P-26 isviçre Locası, isviçre Bankası ve Zionist World Organisation Center(ZWO) bir arada bulunması bir rastlantı olmasa gerek. Bakın, şu anki FED’in başkan yardımcısı israilli bir Siyonist. Guvernörler Kurulu’nun ilk başkanı Charles Hamlin. FED’in şu anki başkan Janet Yellen 15’inci başkan. Başkan yardımcısı ise israil Merkez Bankası başkanlığı da yapmış olan Stanley Fischer. Bugünki doların piyasada dolaşandan katkat fazlası kaydi para olarak, sadece seri numarası olarak bilgisayar kayıtlarında mevcut.. Bir de proje dolarları var. FED’in illegal işleri için de kontrollü sahte dolar basıldığı iddiaları da yok değil..
2012 Mayısın da S&P ( Standart and Poors ) ülke borçlarını kriter göstererek Türkiye’nin kredi notu görünümünü pozitiften durağan’a dönüştürmüş daha da acısı aynı dönemlerde iflas eşiğindeki Yunanistan ile iflas etmiş olan izlanda’ya da Türkiye ile aynı kredi notunu vermişti. Bu ve buna benzer durumlar ülkemizde ve dünya’da kredi derecelendirme kuruluşlarına olan güvenin sarsılmasına neden olmuştur. Birde ülkemizdeki muhalefet anlayışı ile birlikte kendimize has tartışma üslubuz ile bu konudaki gerçekler tabiri caiz ise gümbürtüye gitmekte.
The Economist ve Financial Times'ın perde arkasından dünyanın en esrarengiz ailesi Rothschild'ler çıktı.
Türkiye'ye yurtdışında en ağır eleştirileri yapan iki büyük yayın kuruluşu The Economist ve Financial Times'ın perde arkasından dünyanın en esrarengiz ailesi Rothschild'ler çıktı. Dünya Yahudi Lobisi'nin bir numaralı ismi olan, israil devletinin kuruculuğu ve hamiliğini yapan aile, savaşlardan, bankacılıktan ve petrolden kazanıyor
Benim için büyük bir keyif
Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye karşı atak başlattılar dediği faiz lobisinin ardında kim var kim yok biraz bakalım dedik. Lobinin yurtdışında sözcülüğünü yapan iki ingiliz yayın organının perde arkasını araştırınca enteresan aktörlere ulaştık. Bilgilerin çıkmasında benim dışımda Dilek Güngör, Barış Ergin, Pınar Çelik ve Kerim Ülker'in de katkıları var. Bugünkünü keyifle ve iyi okumanızı tavsiye ederim. Çünkü yarın devamını da yazacağım, büyük keyifle
Son dönemde ingiliz The Economist dergisi ve Financial Times (FT) gazetesi Türkiye eleştirileriyle gündeme geliyor. Daha dün FT, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın süreklendiği büyük tehlike başlığı altında Otoriter bir yönetime sürekleniyor ithamında bulundu. Gazete ve derginin seçim öncesindeki yayınları da hâlâ hafızalarda tazeliğini koruyor. 12 Haziran'daki genel seçimlere bir hafta kala açıkça AK Parti güçlü gelmesin, CHP'ye oy verin çağrısı yapan dergi birkaç gün sonra daha da ileriye giderek Başbakan Erdoğan'a Sonun Menderes gibi olur imasında bulundu. Dergi ve gazete siyasetin dışında Türkiye ekonomisiyle de yakından ilgili. Her fırsatta Merkez Bankası'na faiz artırması gerektiği y ö n ü n d e k i eleştirel yayınlarıyla dikkat çekiyor. Biraz daha gerilere gidildiğinde, Türkiye'ye ilişkin söz konusu yayınların Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki One minute çıkışından sonra belirgin şekilde değiştiği de görülüyor. Dergi ve gazetenin bu eleştirel politikasının mimarlarına bakıldığında ise bu yayınların tesadüfi olmadığı ortaya çıkıyor. Türkiye'de belki de birçok kişinin tanımadığı ancak dünyanın neredeyse hakimi konumunda olan Alman kökenli yahudi aile Rothschild'ler iki yayının da etkin ortağı. Rothschild ailesi Economist dergisi de dahil 12 şirketi çatısı altında bulunduran The Economist Group'un büyük oranda hissesini elinde tutuyor.
YÜZDE 39'U AiLENiN
Derginin yüzde 39.u aileye ait. Hatta Rothschild ailesinin iki üyesi Lynn Forester Rotshild ve Sir Evelyn de Rotshild The Economist Group'un yönetiminde. Group'un yüzde'si ise Financial Times'ın sahibi Pearson'ın portföyünde bulunuyor. Pearson Grubu'nun borsadaki hisselerinde ise Rothschild'ların ne kadar payı olduğu bilinmiyor. iki ingiliz kökenli basın organının da yayın politikalarının benzer olmasının altında bu ortaklık yatıyor. iki yayın organı da Rothschildler ve paydaşlarının ekonomik çıkarlarını duyuruyorlar.
NEDEN TÜRKiYE iLE KAVGALILAR?
Derinlemesine bakıldığında Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin uyguladığı politikalar, Rothschild'ların dünya politikalarına üç açıdan ters geliyor.
1- Türkiye'nin uyguladığı para politikaları Aile'nin ülkeleri sömüren finans imparatorluğu için büyük tehlike. Çünkü Türkiye'nin faiz düşürme adımları diğer gelişen ülkelere örnek oluyor ve uluslararası bankerlik sisteminin gelirlerini azaltıyor.
2- Rusya ve Latin Amerika'daki petrol şirketlerinin devletleştirilmesi nedeniyle Rothschild'ların petrol kaynakları üzerindeki etkisi azaldı. Buldukları yeni büyük yatakların taşınıp satılabilmesi için de Türkiye üzerindeki kontrol hayati bir önem taşıyor.
3- Siyonizmin kurucusu ve en büyük sponsoru olan Aile, Türkiye’nin başta israil olmak üzere Ortadoğu ve yeni dış politikasını onaylamıyor. Ortadoğu'da yeni yaratılan gerilimde de muhtemelen Aile ve bağlılarının rolü çok büyük.
DÜNYA BANKACILIĞINI KURAN AiLE
Ailenin kökenleri 18. yüzyıla kadar uzanıyor. Ailenin tanınması 1744'te döviz değişimiyle uğraşan Amschel Moses Rothschild'in oğlu olan Mayer Amschel Rothschild'in Almanya'da doğumuyla başladı. Frankfurt'un Yahudi mahallesinde doğan Mayer, bir finans kurumu kurdu ve 5 oğlunu Avusturya, Fransa, ingiltere ve Napoli'ye yolladı. Asıl servet Baron Rothschild tarafından Londra'da yapıldı.
FiNANSTAN PETROLE
Modern bankacılık sistemini kuran aile şimdi servetinin büyük bir bölümünü de petrolden sağlıyor. 1.500'e yakın ferdi bulunan ailenin toplam varlıklarının büyüklüğü tam olarak bilinmese de trilyonlarca dolar olduğu tahmin ediliyor. Aile üyeleri dünyanın en zenginler listesinde yok. Ancak sahibi oldukları şirketler düşünüldüğünde, Carlos Slim ve Bill Gates gibi isimler devede kulak kalıyor.
SiYONiZMi KURDU, OSMANLI'YI YIKTI
Küresel çapta üne kavuşan ilk zengin Yahudi Ailesi olan Rothschild'lar, bugün dünyada Yahudi Lobisi ve israil'le birlikte somut yapılanmaya dönüşen siyonist görüşün de en büyük hamisi. Adı Tel Aviv'in en büyük caddelerinden birine verilecek kadar bu ülkede saygı gören Aile, israil devletinin kurulmasında büyük rol oynadı. Aile, Osmanlı imparatorluğu'nun çöküşünde de bir anlamda pay sahibi. Aile komşu ülkeleri sürekli finanse edip savaşa zorladı, içeride de ayaklanma çıkardı. II. Abdulhamid döneminde Aile üyeleri Siyonist Teşkilatı'nın kurucusu Theodor Herzl'i istanbul'a göndererek, Osmanlı'nın dış borçlarını kapatmaya karşılık, Kudüs'ü istedi. O dönemde Osmanlı'nın en büyük borcu ingiltere'yeydi. Ülkenin Merkez Bankası'nın patronu da bu aileydi. II. Abdülhamid isteklerini kabul etmedi. Kısa bir süre sonra padişah Selanik'ten gelen, ittihat ve Terakkiciler'in kontrolündeki ordu tarafından bir darbeyle tahttan indirildi. Ardından ittihat Terakki yönetimindeki Osmanlı, Birinci Dünya Savaşı'na girerek Kudüs'ün de aralarında bulunduğu topraklarının çoğunu kaybetti.
SAVAŞLA SERVET YAPTILAR
Ailenin bir başka özelliği de tarih kitaplarında sıkça yer buluyor. Rothschild'lar tarihteki neredeyse bütün savaşların yaratıcısı ve finansörü olarak ün salmış bir aile olarak karşımıza çıkıyor. Zaten Aile hemen her savaştan sonra servetini daha da artırıyor. Ülkeleri borçlandırıp yüksek faizle para satıyorlar. Bilinen ilk büyük örneklerinden biri Avrupa'daki Napolyon Savaşları sırasında Aile'nin tutumu. Londra'daki Nathan Mayer Rothschild, ingiltere'nin savaş masraflarını neredeyse tek başına üstlendi.
HiTLER'E GAZ VERDi
Yahudi olmasına rağmen Rothschild Ailesi Hitler'in geçmişinde de önemli bir rol sahibi. Finanse ettikleri Alman I.G Farben şirketi, Yahudi toplama kamplarında kullanılan ölümcül gazları Naziler için üretti. Öte yandan ingiliz Kraliyet Ailesi'ni Çin'le savaşa ikna etmeyi başaran Lord Rothschild, bu sayede çıkarılan Afyon Savaşı'nın ardından HSBC'yi Hong Kong'da kurdu. ABD'nin Irak'ı işgaline yol açan Irak Savaşı'nın dışında bu ülkenin 20'nci ve 21'inci yüzyılda çıkardığı bütün büyük savaşlarda (I ve II'nci Dünya Savaşı dahil) bu Aile ve kontrol ettiği paranın adı anılır.
- kredi derecelendirme kuruluşları ülkelerin ve şirketlerin borçlarını ve geri ödemelerini değerlendirir.
- Ünlülerin tahvillerinin alım satımı için bu kuruluşlardan rating alınması zorunludur.
- ratingçiler 100 e yakın kriteri değerlendirerek o ülkenin borç ödeme yeterliliğine bakar.
- Ülkeler ve şirketler rating alabilmek için bu kurumlara belli bir ödeme yapar.
- ratinge göre de bu ülkelerden tahvil alacak veya borç verecekler kararını verir.
ilk kredi değerlendirme şirketini kuran Louis Tappan adında New Yorklu bir manifaturacıydı. 1837 mali krizinden etkilenip kendi müşterilerinin durumunu tespit etmeye çalışan Tappan, önceleri kendisi için yapmış olduğu bu değerlendirmelere diğer işadamlarının da ihtiyaç duyduğunu fark ederek kumaş tacirliği mesleğini bırakıp 1841'de bu sahada faaliyet gösteren ilk şirketi kurdu. Bu şirket bir asır sonra "Moody's Investors Service" adını aldı.
Kredi derecelendirme kuruluşları en basit anlamıyla şirketlerin borç ödeme kapasitelerine karne veriyor. Standart & Poor's, Moody's ve Fitch'ten oluşan büyük üçlü bugünlerde piyasaların yükselme ve düşmesinin en büyük sorumlusu. ABD'nin kredi notunun kırılmasıyla başlayan süreçte bu kuruluşlar ne dese ona göre tepki veriyor. Ağustos başında borsalar ABD'nin notu yüzünden düştü. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta ise Fransa'nın notu kırılacak endişesiyle yön buluyor. Kredi Derecelendirme Kuruluşları'nın 1800'lerde başlayan başlayan yolculuklarının önemi finans piyasalarının dünya ekonomisindeki hakimiyetiyle paralel arttı. Bugün ise bu üç büyük kurumdan not almadan hiçbir ülkenin borçlanması ya da yatırım çekmesi mümkün değil.
Türkiye ise 1990'a kadar Japonya ve Avrupa'dan borçlandı ve nota ihtiyacı olmadı. Kredi notu çok da isteğe bağlı değil. 1990'da biz istemeden Standart & Poor's ve Moody's geldi ve "sizi değerlendireceğiz" dedi. Çünkü ABD'deki müşteriler kredi notu istiyordu. Her bir ratingin ücreti var. Bizi de bu şekilde değerlendirdiler ve Standart & Poor's BBB; Moody's ten Baa aldık. Ancak körfez krizi çıktı ve kağıt satamadık. Sonrasında Tansu Çiller o notları kullandı ve 1992'de satış yaptı. Ardından notumuz B'ye düşürüldü ve şimdi Türkiye'nin notu BB seviyesinde. Ancak bugünün Türkiyesi ile enflasyonun % 70'lerde olduğu 90'lar Türkiyesi arasında dağlar kadar fark var. O zaman BBB ve Baa olan nottan çok daha yüksek seviyede olmamız lazım. Bizim notumuzu 2007 yılında yükseltmeleri gerekiyordu. Her sözleri eleştirilen bu kuruluşların 2008 krizinde geç kaldıklarını uzmanlar dile getiriyor. Her şeyi görmeleri mümkün olmasa da bazı şeyleri görmezden geldikleri de aşikar.
Notları da şu anlama gelir
AAA - (Standart & Poor's, Moody's ve Fitch) :Yatırımda en yüksek kalite
AA+ (Standart & Poor's ve Fitch) - AA1 (Moody's) - En yüksekten düşük bir farklılığa sahip. Yine de yüksek derecede sağlam.
AA (Standart & Poor's ve Fitch), AA2 (Moody's)
AA- (Standart & Poor's ve Fitch), AA3 (Moody's)
A+ (Standart & Poor's ve Fitch), A1 (Moody's) - Ortanın üstünde. Sağlam ve güvenilir ama ekonomik şartlardan etkilenebilir.
A (Standart & Poor's ve Fitch), A2 (Moody's)
A- (Standart & Poor's ve Fitch), A3 (Moody's)
BBB+ (Standart & Poor's ve Fitch), Baa1 (Moody's) - Orta dereceli. Yatırım için spekülatif özellikler taşır. Uzun vadede riskli.
BBB (Standart & Poor's ve Fitch), Baa2 (Moody's)
BBB- (Standart & Poor's ve Fitch), Baa3 (Moody's)
BB+ (Standart & Poor's ve Fitch), Ba1 (Moody's) - Yatırım için spekülatif. Belirsizlikler taşır.
BB (Standart & Poor's ve Fitch), Ba2 (Moody's)
BB- (Standart & Poor's ve Fitch), Ba3 (Moody's)
B+ (Standart & Poor's ve Fitch), B1 (Moody's) - Yatırım yapılabilir değil. Borçlanma şartlarına uymama ihtimali yüksek.
B (Standart & Poor's ve Fitch), B2 (Moody's)
B-(Standart & Poor's ve Fitch), B3 (Moody's)
CCC+ (Standart & Poor's ve Fitch), Caa1 (Moody's) - Yatırım için kısa dönemli riski dahi oldukça yüksek.
CCC (Standart & Poor's ve Fitch), Caa2 (Moody's)
CCC- (Standart & Poor's ve Fitch), Caa3
CC (Standart & Poor's ve Fitch), Ca (Moody's) - Tamamen Spekülatif
D (Standart & Poor's ve Fitch), C (Moody's) - En yüksek risk