bir süredir selefi diktatörlüğü ile yönetilen memleketimizden daha demokratik olan, kraliyet ailesinin sadece sembolik olduğu ve suya sabuna fazla dokunmadığı, devlet işleriyle daha çok halkın seçtiği hükümetin ilgilendiği ve hükümetin de çok kalıcı olmadığı ülkelerdir.
(bkz: ingiltere)
(bkz: ispanya)
(bkz: hollanda)
(bkz: belçika)
(bkz: lüksemburg)
(bkz: isveç)
bununla bir de başkanlık savunuluyor cidden komik olunuyor. kralların, kraliçelerin meclise etkisini filan konuşmadan şu noktaya değinmek istiyorum. ülkemiz şu ülkelerin hangisinin nüfusuna sahip, teknolojisine sahip, yaşam şartları kadar yüksek, eğitim seviyesi refah seviyesi olarak hangisiyle aynı yerde. hani bunlarla başkanlığı savunmak pek mantıklı olmuyor. bu arada hükümet 15 senedir ülkeyi yönetiyor ve gelişmesi gereken ülke nerelere geldi bu da görülüyor bir de bu hükümet her istediğini yapan bir hükümet.
Hala türkiye olmayandır iran bir ara ve ırak bir ara ve afganistan bir ara kırallıktı şu gerçek var yönetim ne kadar sıkılaşırsa yabancı güçler büyük kuvvetler kabadayılık figürleri daha da sivrilir ve ortada bulunan bir ülke için pek yararlı görünmediği halk için çok nettir.