Kpss- B sadece genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşur ve düz memurluklar için lise ve önlisans programlarından mezun adaylara yoneliktir.
Kpss- A ise çok daha komplike bir sınavdır. Burada da temel olarak 2'li bir ayrım sözkonusudur. Öğretmenler ve iibfliler (muhendis hukukçu vs de çok da ben genel olarak ayırıyorum)
Ogretmenler bu sınavda genel kültür-genel yetenek ve egitim bilimleri sınavlarını cevaplayıp çıkarlar sonrasında da bu puanlarıyla bir yere atanırlar veya atanamazlar.
Iibf mezunları ise genel kültür, genel yetenek,ingilizce,hukuk,muhasebe,iktisat,maliye,kamu, uluslar Allah ne verdiyse girip hepsini iyi yapmak zorundadırlar. Ve şayet iyi yaparlarsa, 90 civarı puanlar onları ancak ve ancak kurumların yapacagı boru gibi klasik kurum sınavlarına sokmaya yeter. O kurum sınavını geçerse de karşısında tum bu yazılılardan daha zor ve daha haksızlık dolu olmak üzere mülakatlar çıkacaktır.
(bkz: Server is too busy) be ileri zekalı "saygıdeğer" ösym! milyonların baktığı sınav sonuçlarına tek server ile hizmet vermek ancak sizin aklınıza gelecek bir teknoloji..
sonuclari aciklanmis ama an itibariyle ulasilamayan sinavdir, cokmus osym yine. (bkz: osym gotumu ye)
an itibariyle editi:hala sonuclarini goremedigimiz sinav, arada bir de izin verilmeyen uygulama gibisinden bişey söylüyor, zevkli oldu 5 dakikada bir sayfaya girip cikmak.
2008 kpss sınavında g-8 zirvesini nerede yapıldığını soran perizekalı sınav. ula nerden bileyim nerde yapıldı bizim evin arka bahçesinde yapılmadı, valla bak..
sınava girenler ve benim gibi soru çözmekten daha çok vaktini küfür etmeye ayıran arkadaşlar için söylüyorum zıkım olasıca doğru cevap japonyaymış. (aha boyum uzadı la!)
2008 kpss'nin son sorusu ile beni ayar eden sınav sistemi. durmuş durmuş son dakika golü atmıştırlar şahsıma karşı!
2008 avrupa kupasını alan ülke sorulurmu hiç ula hayır türkiye almanya ya yenilince bıraktık maç izlemeyı! ahada çıktı karşımıza zobank diye..
annesi oğluna ingilizce dersi çalıştırır, annesi sorar "notebook ne demek evladım", çocuk "defter" der, annesi "aferin, peki book ne demektir", çocuk "ter" der. Aşağıdakilerden hangisi çocuğun bu davnışını açıklar?
şeklinde soru çıkan sınavdır. sonuçları işe yarıyor mu bilemiyorum ama, bu tür sorularla sınava renk katmaya çalıştıkları kesin...
fen bilgisi öğretmenliğinde okuyan öğretmencik adaylarının kazanmasının neredeyse imkansız olduğu sınavdır. 90 puan alarak açıkta kalmaktadırlar kendileri. her geçen yıl da puanlar biraz daha yükselmekte ve atanma ihtimali şu için %1 dir. ben mezun olana kadar 100 tam puan alarak atanamayacağımı tahmin etmekteyim ve bu lanet sınava girmemekten yanayım.
kazanmanin imkansiz oldugu sinav. kazanmaktan kastimiz puan barajini gecmek falan degil tabi. herhangi bir kadroya yerlesebilmek.
anadolunun en ucra koselerinden birindeki hasta bakicilik, hademelik, bekcilik vs gibi en dandirik isler icin bile 100 uzerinden 95 puan falan almaniz gerekiyor. o da 1-2 kisilik kontenjandan. sayisal loto, milli piyango oynayin cikmasi daha kolay yahu.
ben laf olsun diye basvuruyorum yok baba olmuyo. zaten buralara yerlesecek adamlar onceden bellidir. hukumetimiz yandaslarinin yerlerini ayirtiyor onceden. size de 2-3 ytl odeyip tercih yaparak 1 ay kadar umutlu bir bekleyis kaliyor.
simdi eylul ayinda yeni bir sinav yapacaklar. 40 ytl kadar basvuru icin yatiricaksiniz. 1 milyon kisi girse carp 40 ytl ile.. guzel para dimi ?
taaa dadasının dadasında* gireceğim sınavdır. zaten maksadı tecrübe kazanmak, bakalım ne soruyolarmış, kaç soru varmış bir görelim diye düşünen bünyeyi adeta hisseden malum kurum, bu tecrübeme de engel olmak için elinden geleni yapmakta, beni sınava ödediğim dünya paraya sövdürmektedir.