fedakarlık ister. her şeye karşı aranıza çizgi koymak durumda kalırsınız.
kısacası disiplin ve istikrar olduktan sonra emeğinizin karşılığını alırsınız. tabi yapabiliyorsunuz bir de tevekkül.
kaldırılması halinde kpss çalışmaktan kurtulacak olan nesildaslarima , badem bıyıklılardan dolayı işe girmede yaşayacakları sıkıntilari hatırlatmak istediğim sınavdir.
Bazen boştur hem de bomboş. Beyaz bir sayfa bile daha doludur. Çalışırsın hatta iyi bir puan yaparsın ama kontenjan vermez.
(bkz: motorlu Araçlar teknolojisi).
eğer öğretmenlik için yapılan bir çalışmaysa kişi eğer alan sınavına girecekse ağırlık vermesi gereken kısım öncelikle alan sınavı konularıdır, daha sonra genel kültür-genel yetenek ve eğitim bilimleri olmalıdır. aynı şekilde alansız atanan öğretmenlik bölümlerimde de eğitim bilimlerinin pek ağırlığı kalmamıştır.
2 ay dolu dolu yapilirsa pek ala guzel bi sonuc alinabilir. fakat tipki ben gibi girilen ilk kpss den ciddi boyutta yenilgiyle cikmissaniz ve de issiz gucsuzseniz, calismaya temmuz ayindan baslarsiniz, zira iciniz rahat etmez, uyuyamazsiniz, oturup kalkamazsiniz. bu sebepledir ki vicdani rahatlatmali ve oturup calismali.
2 ay dolu dolu çalışmak ile olacak iş değildir. düzenli ve sistemli çalışma ile olacak iştir. öğretmenseniz 3 ayrı kulvarda savaşacaksınız. genel kültür yetenek, eğitim bilimleri ve alan bilgisi. bunların tamamı zor alanlar. şimdi birinden tam olsam ötekisinden eksiksin. örneğin eğitim bilimlerini üniversitenizde iyi hocalardan gördüyseniz maça 1-0 önde başlarsınız yok kıytırık saçma hocalardan gördüyseniz işiniz zordur. 4 yılda öğrenilen eğitim bilimlerini 8 ayda çözmeye çalışırsınız neticede çözemezsiniz. eğitim bilimleri gene yüzde 20 bir paya sahip. alan eğitimi yüzde 50 ile büyük bir orana sahip. okulunda alanınla ilgili iyi hocalar tarafından dersler gördüysen hiç sıkıntın olmaz. çatır çatır yapar geçersin. görmediysen zorlanırsın bu ne ya dersin. işin özü biraz karışık. öncelikle insanda soru şansı olacak bu işin yüzde 51'i soru şansı. bu sene gelen tarih sorularını gören her öğretmen veya meslek grubuna ait kişi boku yedik dedi. sorular biraz daha ipe sapa gelir olsaydı soru şansı ile işler değişirdi. bir anda bilmediğiniz sorular ile karşılaşabilirsiniz. tavsiyem her kaynaktan soru çözün ama 2 kaynaktan fazla ders çalışmayın kafanız karışıyor. bir de ösym artık formatını tamamen değiştirdi ve meb'in müfredatına göre gidiyor. tarih, coğrafya, türkçe, matematik buralardan geliyor. onun için meb'i inceleyen kaynaklara bakın ya da yakınınızda olan liselilerin kitaplarına bakın. bu sene gelen tarih sorularının hepsi meb kaynaklıdır. son olarak düzenli çalışın. bu kadar şey yaptıktan sonra olmazsa bir bit yeniği elbet vardır.
dediğim 2 ay dolu dolu çalışmayla 1 ay soru çözmeyle olacak iş değildir. allah gelecek nesillerin yardımcısı olsun.