kpss ye gireceklere tavsiyeler

entry44 galeri1
    1.
  1. girmeyin. size iş mi yok? takılın kafanıza göre.

    demek isterdim. ama halinizi çok iyi tahmin edebiliyorum. allah yardımcınız olsun.
    1 ...
  2. 2.
  3. sınavda görecekleri saçma sapan sorular karşısında şaşırmaları ve boşu boşuna sigara ve alkol tüketmemeleridir.
    0 ...
  4. 3.
  5. kpss' de size başarıyı getirecek tavsiyelerdir. heyecan yapmayın, yatmadan önce güzel şeyler düşünün.
    0 ...
  6. 4.
  7. gözetmenlere ufak sürprizler yapın.
    3 ...
  8. 5.
  9. bir soruyu yaparken diğer sorulara bakmayın. sadece yaptığınız soruyla ilgilenin.
    1 ...
  10. 6.
  11. önerilerden ziyade bu saatten sonra başarılar dilenir.

    bol şans.
    2 ...
  12. 7.
  13. 8.
  14. bilmediğiniz soruda oyalanmayın, soru başına bir dakika olduğu için zamanı iyi kullanın, bir de paragrafların altını çizmeyin o ses başkasını rahatsız edebilir ve dikkatini dağıtabilir.
    2 ...
  15. 9.
  16. sınava girmeden önce iyice sıçmalarını öneririm ve ciddiyim.
    2 ...
  17. 10.
  18. cemaat evinde kalın. sınava girmeden bir gün önce soruları dağıtıp tek tek ezberlettirirler.
    3 ...
  19. 11.
  20. * deneme sınavlarında uyguladığınız sisteminizi asla değiştirmeyin. hangi dersten başlıyorsanız kpssde de o dersten başlayarak çözmeye devam edin. sınavda değiştirilen sistem tüm sınavı olumsuz etkiler unutmayın.

    yanlışlar ilk 5 sorudan sonra başlar genelde. o yüzden 5-10 soruda bir kafanızı kaldırın bi nefes alın bikaç saniye dinlenin kendinize gelin bidaha sınava dönün.

    evden çıkar çıkmaz belgelerinizi tekrar kontrol edin. kimlik ve sınav giriş belgenizin yanınızda olduğuna emin olun. kağıt para harici bi para taşımayın malum içeri almıyorlar.

    şuan ders çalışmayın sizi strese sokacak şeyler yapmayın, kişilerle konuşmayın. rahatlayın.

    çok geç yatmamaya çalışın kendinizi uykusuz bırakmayın.

    haa bide en önemlisi dünyanın sonu olmadığını da unutmayın.
    1 ...
  21. 12.
  22. girmeyin. en iyisi bu. girerseniz ne olur bakın:

    -kopya olursa siniriniz bozulur.
    -merkezi atamaları beklersiniz ancak o puanlar hiç düşmez 90 küsürlerden, öte yandan bazı bölümler 50 ile atanır canınız sıkılır. adalet der isyan edersiniz. aslında edemezsiniz.
    -ösym öyle bir dönemde atama yapar ki sonuçları 1 hafta beklersiniz, diğer sınavdan 16 saat önce sonuçları açıklar 0,017 puan farkla atanamadığınızı görürseniz, çok üzülürsünüz.
    -zaten üniversite okuma gafletinde bulunup bilmem kaç yıl boşuna masraf yaptığınızı düşünecek olursak, hiç uğraşmayıp çobanlık mesleğini ifa edip ettiğiniz masrafı bir an önce amorti etmeye uğraşın. ki bu da bizi ilk yazdığıma götürüyor.

    kısacası boşverin, girmeyin, boşuna umut bağlamayın.

    uzaktan edit: ulan bir kere de şaşırtın be.
    2 ...
  23. 13.
  24. sadece 10 deneme sınavı çözerek gireceğim bu sınava çünkü daha önceden atandığım için çok kasmıyorum, uzman yardımcısı olma şansımın olup olmadığını sınayacağım. bakalım yarın her şey belli olacak. olan oldu artık, hazırlanamadım diye hayıflanmanın anlamı yok, yarın yapacağımın en iyisini yapmaya çalışacağım.
    1 ...
  25. 14.
  26. yanınıza nüfus cüzdanı, kağıt para ve şefaf su haricinde bir şey almayın. ayrıca alyans harici takılarda yasaktır.
    0 ...
  27. 15.
  28. bişey soracağım bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

    kirli sakalla sınava gitsek sorun çıkarırlar mı? hani resimdeki görüntü ile sakallı hal benzemiyo filan gibisinden?

    dalga geçmeyin lan kafama takıldı.

    kpss için tavsiyelerdir.

    edit: sakalımı kesiyorum.
    1 ...
  29. 16.
  30. (bkz: ösym den yeni kpss kararı)

    Bu haberi okumadan sınava girmemelerini tavsiye ederim.
    0 ...
  31. 17.
  32. cevapları işaretlerken akla ilk geleni işaretmek. (sadece sözellerde) işaretlediğinizi silip bir başka şıkkı işaretlemek yanlıştır. genelde akla ilk gelen yanıt doğrudur.
    1 ...
  33. 18.
  34. kıyafet konusunda bi kısıtlama var mıdır yok mudur diye merak ettiren, cevabı henüz bulunamayan tavsiyeler. * *
    1 ...
  35. 19.
  36. yatın ve yarın erken kalkın.
    0 ...
  37. 20.
  38. plastik tokanın metal yayına bile dikkat ediliyor. tavsiye üstte hiç metal eşya aksesuar vb. bırakılmamasıdır.
    0 ...
  39. 21.
  40. çok kasmayın. ben öyle yapcam çünkü.
    0 ...
  41. 22.
  42. lisans kpss geçtiğine göre ortaöğretim kpss ye yönelik olması gereken, henüz üniverste öğrencisi yada lise mezunu durumundaki arkadaşlara tercih konusunda yapılabilecek önerilerdir.
    0 ...
  43. 23.
  44. Tarih ve Vatandaşlık çalışın. Çok çalışın.
    1 ...
  45. 24.
  46. boşuna hamallık etmeyin soruları bulmaya çalışın. Kpss 2012de iş ayyuka çıkmıştır heryıl sorular servis edilmektedir.
    1 ...
  47. 25.
  48. bir hafta sonra yapılacak olan ortaöğretim-önlisans sınavına girecek adaylara verilecek tavsiyelerdir. sözlükdaşlarımızdan girecek olanlara bir fikir vermek adına verilecek tavsiyelerdir. ancak başlık karakter sınırına takıldığından sadece önlisans yazılmıştır. bu tavsiyelerimiz ortaöğretim adayları içinde geçerlidir. başlıyoruz;

    türkçe: son 10 yılda yapılan sınavlara bakıldığında -zaten 10 yıl evvel kpss yoktu dms adlı bir sınavla alım yapılırdı- türkçenin zorlaşan bir trendle hareket ettiği görülecektir. gerek dilbilgisi gerekse verilen paragraf sorularının kafa karıştıran, iki şık arasında bırakan yapısı son yıllarda özellikle kpss 2012 lisans sınavında kendini göstermiştir ki çoğu lisans mezunu türkçe bölümünde adeta dökülmüştür. asgari 6 dilbilgisi sorusu gelmesi muhtemeldir. paragraf sorularında hızlı olan kazanır, hızlı okuma tekniğini kazanmak faydanızadır. çünkü türkçe en çok zaman alan bölümdür. ancak ilk olarak başlanması gereken bölümdür. ayrıca bundan sonraki yıllarda yapılacak olan kpss sınavlarında türkçe belirleyici etkenlerden biri olacaktır. bu sebepten ales sınavının türkçe sorularına bakılmasında fayda vardır, kpss; ales mantığına yaklaşan bir trend izlemektedir, özellikle türkçede.

    paragraf soruları ağırlıkta olduğu için, paragrafı okumadan evvel önce soruyu, ardından şıkları okuyarak paragrafa geçmeniz faydanızadır. zaten metne geçtiğinizde soruda istenen veya istenmeyen öğeler tek tek gözünüze çarpacaktır.

    türkçede bir diğer önemli konu; sorulan soruların filleridir. yani son cümleleri. hangisi olamaz gibi bir soruyu o heyecan anında paragarafa dalarken hangisidir şeklinde algılamanız muhtemeldir. bu yüzden soruda isteneni öncelikle kafanıza oturtun, ayrıca tüm bunları yaparken soru başına yalnızca bir dakikanız olduğunu unutmayın. lisans sınavında zaman sorunu yüzünde birçok kişi resmen battı denilebilir. kpss sadece bilgi ölçmekle kalmıyor, zamanı iyi kullanmanızı da istiyor her nedense. saçmalıktan ibaret bir sınav sistemi olduğu aşikar.

    bir diğeri;

    matematik: sözelci arkadaşlar kızacak ancak kpss sınavının en kolay bölümüdür. çünkü türçedeki gibi paragraf üzerinde oynama imkanı yoktur, tarihteki gibi soruyu eğip bükerek sizi ikilemde bırakma durumu yoktur. matematik olasılıklar üzerine kurulur ve olasılığın sınırları bellidir. *

    kpss sınavında sadece matematik 1 konularından sorumlu olunduğu için, sayısalı kötü olan arkadaşlar çözümlü örnek sorulardan faydalanabilir, belirli olan mantıktan yola çıkarak en az 10 soru çözülebilir, hatta parmak hesabı ile yapılacak sorular da vardır. kalkıpta diferansiyal sorulmayacağı için, sayısalı kötü olan arkadaşlar rasyonel sayılar, işlem, kümelerde işlem, iş-yaş problemleri ve olasılık sorularından korkmamalılar. ciddi anlamda formül bilgisi gerektirmeden yapılacak sorular geliyor kpss'de. ayrıca grafik sorularını kaçırmamanız tavsiye olunur, çünkü grafik bilgisinin kalıpları bellidir,en fazla 5 türevi vardır bu soruların.

    tarih: kolay ve ya zor klasmanına girmeye tek alandır. kpss tarih bölümü tamamı ile sebep-sonuç, neden-sonuç üzerine kurulu bilgilerden yola çıkılarak başarılı olunacak bir alandır. evet 2 ya da 3 tane bilgi sorusu geliyor ancak genel itibari ile olaylara bakarak yorum yapabilen ama bilgisini de kullanabilen başarılı olacaktır tarih bölümünde. tarih, analitik bir algı ile başarılı olunacak bir bölümdür aslında. çalışırken sadece tarihlere takılmayın olayların hangi olayı tetiklediği konusunda yorum yapın. bunu kendinize anlatın. bu yılda en az 3 bilgi sorusu beklemeniz tavsiye olunur. ilkeler bölümünü yalayıp yutun, inkilapların hangi alanla daha çok alakadar olduğu konusunda bilginiz olsun. tarih nankör bir derstir çabuk unutulur, tekrarı elden bırakmayın ve bol soru çözün.

    coğrafya: türkiye fiziki haritasına mutlaka bakın. o haritayı kafanıza kazıyın. bununla beraber, tosya'da pirinç, anamur'da muz yetiştiğini bilmenizden ziyade, yeni kurulan yollar, bağlantı noktaları, geçiş tünelleri, zirai projelerden, yeni ulaşım alternatiflerinden haberiniz olsun. ithalat ihracat değerleri hakkında mutlaka bilginiz olmalı, türkiye nüfus projeksiyonunu çok iyi bilin. grafik okumayı mutlaka ama mutlaka bilin.

    anyasa - temel hukuk: bu bölümde teknik tabirlerden haberiniz olması gerekir. misalen karineyi bildiniz kadar karine türlerini ve bunların ne olduğunu da bilin. ayrıca bir metin verilip örnek olay üzerinden hangi hukuki sonucun çıkarilabileceği sorulabilir. ülke siyasetini ülgilendiren idari konularla alakalı sorular gelebilir, mesela son dönem cumhurbaşkanlığı seçimi için danıştay'ın kararı sonrası cumhurbaşkan'ı seçme yöntemi gibi ya da başkanlık sistemi gibi. genel itibari ile korkulmaması ancak tekrar etmenin bırakılmaması gereken bölümdür, çalışırken ayrıntılara dikkat etmeniz faydanızadır.

    güncel olaylar: geldik fasulyenin faydalarına. * saatli bomba misali elinizde patlama riski olan tek bölümdür ve sadece 3 soru gelecektir. ne çıkarsa bahtınızadır, onlarca güncel bilgi çalışırsın çıkmaz, tamamen şanstır. ancak son londra olimpiyatları ve kazanılan başarılara, alınan madalyalara dikkat ya da arap baharı olaylarına.

    sınava girecek herkese şimdiden başarılar, umarım hak ettiğiniz puanları alarak hak ettiğiniz yerlerde olursunuz. *
    9 ...
© 2025 uludağ sözlük