özellikle de öğretmen alımları düşünüldüğünde doğru olan durumdur. devlette öğretmen olabilmek için genel kültürün genel yeteneğin eğitim bilimleri bilgin ayrıca alan bilgin olacak. tamam bunları ölçüyorsun iyi hoşta. zaten kpss 1. olsa atanacağı yer hakkari. tüm bu bildikleri orada ne işine yarayacak? kürtçe konuşan cocuklarla nasıl anlaşacak, soba yakmayı nasıl öğrenecek? elektriksiz susuz yaşamaya nasıl alışacak? asıl bunlar sorulmalı kpss de.
öğretmen adaylarının neden bu kadar ağladığını anlayamadığım bir sınavdır kpss. lan siz ağlarsanız, iibf'ciler napsın. adamların sadece hukuk bölümü müfredatı senin eğitim bilimleri müfredatının tamamından fazla. bu adam bir de maliye, iktisat, işletme, muhasebe, yerine göre kamu yönetimi, ekonometri, istatistik falan yapmak zorunda.
yapması da yetmiyo, zira bunları yapıp belli bi puan aldıktan sora bir de kurumların yaptığı yazılı sınava(yazılı bak test bile değil) arakasından da mülakata giriyor. öyle kpss'ye gireyim direkt atanayım da yok.
ama garip bi şekilde bu kpss mevzunda, öğretmen adayları ortalığı yıkarken iibf'lilerin hiç sesi çıkmıyo.
köyde soba nasıl yakılır?
a) kömür ve odunla
b) karton ve kağıtlarla
c) telefondan anne/babadan yardım alınarak
d) çoculardan yardım isteyerek
şeklinde sorular olsa daha mı kolay olurdu? hayır.
devlete memur olmak isteyen bir kişi
1. tarihini,
2. ülkesinin coğrafyasını,
3. vatandaşlık haklarını,
4. türkçeyi ve dilini,
5. eğitim bilgilerini,
6. tabiki alan bilgilerini,
çoook iyi bilmesi lazım. kpss bunları ölçmek için yapılır. bu bilgileri bilmeyen birini öğretmen yapmak ise gelecek nesil açısından zararlı olur bence. yani kpss zor değil gerekli bir sınav.