çok yerinde olur. zaten kurumlar her durumda kendi sınavını yapıyor o zaman kpss ye ne gerek var ki. alanında çok başarılı olup da kpss ile atanamayan çok insan var. hiç olmazsa onlara da yol açılır.
ayrıca sık sık yer değiştiren memurlara düzenleme gelmesi de iyi oldu. adamlar kadroları zıplama tahtasına çevirmişti iyice. çocuk oyuncağı gibi kurum değiştirip işe giremeyenlere engel oluyorlar.
baktılar soruları verirken ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar, "bari kaldıralım da rahat rahat hilemizi yapalım" diye düşündüler herhalde. adamlar da haklı. bu kadar sağlam dolandırıcı olup, bu kadar beceriksiz olabilmek kolay değil. kıymetini bilelim ülkece.
bana kalkmasın da kime kalkarsa kalksın demek istediğim durum. Ama mümkün mü? Mezun olacaz bize de kalkacak amk.
Merak etmeyin bu ülkede bi sınavı kaldıracaz dediklerinin üzerinden 10 sene geçtikten sonra kaldırmayı düşünüyoruz diyorlar. O yüzden daha çok var bunun kalkmasına.
O diil de üniversite giriş sınavlarını kaldırıyolardı on on beş senedir.
Geleneksel olarak Her yıl ortaya atılan laf. Şimdi içişleri bakanlığı deseki 50 iibf li 50 fen edebiyatlı memur alınacak. En az 50bin kişi atlar. içişleri bakanlığı 50bin kişiyi oturtmaya sıra bile bulamaz.
Hadi onu geçtim. Geçtiğimiz yıl Kpss Liseye 1 milyon 828 bin 53 kişi girmiş. Yanlış hatırlamıyorsam sınav giriş ücreti 40 TL idi. Eğer 40la 1828053ü çarparsak 73122320 yapar. Şu an çoğu gih sınıfı memurun 2200 TL aylık aldığını varsayarsak, sınav giriş ücretiyle 33200 memurun aylığı ödeniyor. Benim tahminim devlet böyle bir gelir kapısını kapamak istemez. Ayrıca her tercih döneminde tercih yapanların 15 TL vermesini de siz ekleyin.
Kimisi diyor ki: sadece kendi adamlarını dolduracaklar. Zaten kendi adamlarını doldurmak için istisnai kadroları var. Buna pek ihtiyaç duymuyorlar.
3.5 milyon adayın girdiği sınava 2 bin kasım atama sayisi ile zaten kpss'nin bir önemi kalmamıştır . 87 puanlılar , daha atanmamıştır geçtiğimiz cumartesi günü Dpb nin önünde bu az alım için kpss adaylarinca eylem yapılmıştır.Kpss gerek az alımlarla gerekse mülakatlarla ve 657. kanunun değişimiyle anlamını yitirmektedir.