her öğrencinin -belli bölümler hariç- acı gerçeğidir. fef mezunu bir adam haklı olarak daha mezun olmadan atanma derdini düşüyorsa, özel sektörde kendini geliştireceği bir alan yoksa içine düştüğü gerçektir. kpss öyle bir trend yakaladı ki, artık çığırdan çıkacağı kesinleşti. mesela 2010 yılından lisans düzeyinden 837.000 kişi sınava girmişti. 2012'de ise 950.000 kişiye yaklaştı, 2014'te ise 1.000.000''u geçeceği kesin. hele ki önlisans-ortaöğretim düzeyi. bu yıl tam 2.5 milyon kişi sınava girdi. peki bu kadar adam atanacak mı? akıllı adam işi değil, milyonlarca adam giriyor ama verilecek kadro kuş kadar. bu sistem bu şekilde yürümez, elbet bir yerde patlayacak.
kpss... sıradan bir sınav, birçok kişiye göre ama bu sınava gelecekteki hayatını hatta ömrünü bağlayan aktif olarak ekonomiye katılması gereken insanlar var. yazık. alın size bir örnek, binlercesinden bir tanesi;
girilen sınavda 120 soru sorulur, 120 dakika verilir! 90 dakika sonunda son 30 soruya bile girilmemiştir.
ya atacaksın diyor ya da yaptığın kadar.
hızlı olmak mümkün değil, zira soruları okumak 1 dakika efendim.
torpil ile sınav sorularını çalan için, ilk yarım saatte iş tamam efendim.
edit: hoşgeldiniz efendim. an itibari ile iki tane torpilli ibne eksilemiştir.
özel sektöre düzen gelmediği takdirde, belini kpss'ye bağlamış ebeveynlerinden geçinen vatandaşlarımız fena patlayacak. ilk önce bu sisteme vatandaşı mecbur bırakanların götünde patlayacak.
zamanlarını veriyor bu çocuklar, %80i atanamayacak? gelecek 35 yaşına ee sonra? sirkülasyon bittiği an ekonomi de biter, sonuç kriz, kaos.