Test başına 40 tl ücret olarak düşünülmüş. Şöyle de bir durum vardı önceden. Mesela ben kamu yönetimi mezunuyum. Pazar öğleden sonra oturumunda olduğu için tek ders nedeniyle mecburen öğleden sonra oturumuna giriyordum ve girmişken de az biraz bilgi sahibi olduğum çalışma ekonomisi uluslararası ilişkiler gibi testleri de cevaplıyordum. Böylece onların puanları da hesaplanıyordu.
Şimdi kim test başına 40 tl verip bunları da cevaplar bilmiyorum. Ayrıca sınavdan 2 saatten önce çıkamayan insanlar olarak eğer tek test 40 dakika olacaksa kimse sizi 2 saat oraya zincirlemiş olmaz.
Hayatımda bir dönüm noktası olacak olan sınav. Hee hayat memat meselesi mi? Tabiki de hayır. Ama ciddi önem arz ediyor sonraki hayatım için. ALLAH sınava girecek olan herkese başarı nasip etsin, emeklerinizi boşa çıkarmasın. En çok da bana nasip etsin ama eheheh.
Allah kimseyi bu derde düşürmesin, gençliğin en büyük eziyetlerinden biridir. bölümünden 30 bin kişi girer alınacak 500 kişidir 80 alır atanamazsın, diğer yandan bölümünden 5000 kişi girer alınacak 1200 kişidir 60 alır atanır ve sen daha yüksek puan almana rağmen atanamamışsındır, bunu da çevrene anlatamazsın sonuçta başarısız kişi damgasıyla oturur kalırsın,
milli eğitim ve diğer bakanlıklar durmadan devlet kadrolarındaki norm fazlalığından bahsediyor ve atamaları kademeli olarak azaltıyordu. bu boşalma ile %10 civarı (öğretmenlik için söylüyorum) boşluk oluştu. bunun en fazla yine % 3 ü doldurulur. anlaşılan 30 bin civarı öğretmen alımı yapılacaktır.
kısaca boşuna kimse krizi fırsata çevirmesin. devlet zaten memur fazlalığından yakınıp duruyordu.
edit: yapılan açıklamaya göre 20 bin öğretmen alımı yapılacakmış. 30 bin demiştim millet az deyip eskilemişti. fazla bile demişim.
Şimdiden başlayanların baya avantaj kazanacakları sınav. zaten darbe muhabbetine 40-50 bin memur paket oldu. o yüzden bu sene çalışacakların işi daha kolay atanmak için. ama tabi bu yan gelip yatma sebebi değil. kendi adıma konuşacak olursam önce ciddi ciddi oturup kaynak araştırarak çalışmaya başlıyorum. baktığında çalışmak gibi değil ama sonuçta kaderimizi bu kaynaklar belirliyor. geçen yıl yüzlerce liralık kitaplar alıp saçma sapan ayrıntılarda boğulan, padişahın ayakkabı numarasını ezberleyen insanlar sınavda gayet normal sorularla karşılaşınca sayıp sövmeye başladı. o yüzden direkt isim yapmış yayınları değil, gerçekten sorulardan anlayan yayınları araşttırıyorum. e biraz da içerden adamlarımız var tabi gelelim tüyolara;
Arkadaşlar artık konu anlatımlı kitap diye bir şey yok onu söyleyeyim. iyi bi yayın bulduğunuzda onun bütün soru bankalarını almaya çalışın, ama çözümlü olsun. osmanlı 1299'da söğüt ve domaniç'te kuruldu gibi şeyler okuyup zaman kaybetmeyin. çözümlü soru bankası konusunda benim önerim puan akademi'nin sil baştan kitapları olur.
kitap alırken yayın değil hoca seçin. yayının kattığı bir şey yok, kitabı yapan hocadır. vatandaşlık ersin levent, tarih rahmi yıldırım gibi mesela.
öyle sabahlara kadar çalışmayın. insan gbii erken uyanın, işiniz varsa halledin sonra doğru düzgün çalışın, perişan olmayın.
olursa çıplak girilecek sınavdır. zira o zamana kadar teknolojinin gelişmesiyle kulaklıklar göte sokulsa bile duyulacak hale gelebilecek göbek deliğine parmak sokulduğunda sayfa sayfa bilgiler gözünüzün önüne gelebilecektir.