2011'den beri okumaya çalıştığım üniversite, üniversitem. hele ki hazırlığa 'novice' başlayacak kadar hiç ingilizce bilmeyerek gelmişseniz, bölümde baya bir zorlanmanız kuvvetli ihtimaldir.
Üniversitem... Cidden kaliteli ve okunası bir özel üniversitedir. Hocaları ve eğitimi kalitelidir * kampüsü de güzeldir. Tam burslu okuyorsanız, size "abi yurda kaç lira ödüyorsun" diyene, "ne para ödemesi la? Üstüne bana para ödüyorlar" demesi zevklidir *
öğrencilerinden kampüs yakınındaki siteler hakkında bilgi beklediğim okul. hangileri iyidir hangileri kötüdür. acarlar sitesi civarında konaklamayı düşünüyorum. yoksa biraz daha yukarılar daha mı mantıklı olur?
Koç'un temel stratejisi şudur. Eğer siz fizik, kimya, matematik, arkeoloji gibi bölümlere girmek istiyorsanız, bu bölümlerde sadece tam burslu kontenjanı açık olduğunu göreceksiniz (kontenjan azaltmalarıyla sayıları komik rakamlara düşürdüler o başka). Ben genetik okuyorum geçen yıl girdiğinde öğrencilerin çoğu tam burslu, kalanları yarı bursluyken bu yıl burssuz da alıyor çünkü bölüm popülerleşti. Mühendislik, işletme gibi bölümler zaten görünce güldüren, hiç almasaydı denilen sayılarda tam burslu öğrenciler alıyor. Yani kısacası okul popüler bölümlerden kazanıyor.
%73 burslu olayı bence de çok saçma. Koç gibi bir üniversitede tam burslu değilsen burslu değilsindir. Bizim okulun yarı burslu fiyatı zaten çoğu özel okulun burssuz fiyatına denk.
aşırı yüksek puanları olan üniversite. Şöyle ki atıyorum bilgisayar mühendisliği 535.969 puan istiyor bu da sıralamada 616 kişiye denk geliyor. siz o kadar yüksek puan yapıyorsunuz ama giremiyorsunuz çünkü kontenjanı çok çok az. yani 6 kişi mi ne alıyor tam burslu. sitesinde %70'ten fazla burslu okuyan öğrenci var denmiş ama tamamiyle yalan o bir çok öğrencisi %50 okuyor. yani sizi her anlamda açıkta bırakıyor. siz 617. olsanız giremiyorsunuz mesela çünkü önünüzdeki 600 kişiden zaten muhakkak 6 sı koç bilgisayar ister. yani tam burslu girmek için çok çok yüksek yapıp en az ilk 300 e girmelisiniz. ki bence gerçekten abartı puanları var. gereksiz. he, üniversite çok güzel gittim gördüm gezdim. ama bilkenti var. sabancısı var onları da düşünün.
Kim milyoner olmak ister yarışmasına öbek öbek yarışmacı gönderen üniversite. Bu zamana kadar başarılı olanı görmedim biraz önce elenen bayan arkadaş işletme mezunu olmuş 24 yasında Londra da işi hazırmış. Çemişkezekten biri gitseydi dedim iÇten iÇe. Bala göte yedibin beşşüz aldı gitti ailecek güldük.
Kim milyoner olmak istere sık öğrenci gönderen üniversite. Eğitimi vasat değildir fakat orada öğrenci kitlesinin çalışmadığı yerden soruyorlar. içki çeşitleri, partiler veya şirket yönetimi sorsalar tüm ödülü alırlardı. (bazı çok değerli arkadaşlarımı dışarıda tutuyorum.)
öğrenciler topladıkları çöpleri rektörlüğe atmaktalarmış. aslında bizzat rektörün kafasına atmaları daha uygun olurdu ancak rektörün seviyesine düşmemek için bunu yapıyorlar sanırım..
öğrencisiyle akademisyeniyle işçisinin yanında durup, 24 saat onlarla beraber nöbet tutan üniversite. bugün direnişin 4. günü. detaylar şu sayfadan takip edilebilir:
yeni uygulamayla birlikte tam burslu olmayan öğrencilerden aldıkları ek dersler için para talep eden üniversite. internet üzerinden imza atmak için okulun öğrencisi olmak gerekmiyor, üniversitelerimizin iyice ticarethaneye dönüşmemizi için imzalarınızı bekliyoruz.
hakkında iyi şeyler duyuyordum fakat son kırdıkları pot hepsini bir anda silip* attı tamam sizede reyting lazım ama bilim yuvası olan bir yer böyle yaparsa bu ülkenin geri kalanından ne bekleyelim.