bugün

her sene zam yapmazsa ici rahat etmeyecek bir kurumdur. manastira benzeyen havasi vardir.
öğrencileri arasında dumur eden dyalogların geçtiği üniversitedir. misal:

-ya şekerim geçen gün eve dönüyorum şöför aniden frene basmaz mı...ruj sürüyordum rezil oldu valla.
- ay demeeee...
-öle valla ya...babamı aradım hemen şikayet ettim. bizim şirketin şöförü zaten. babam bilir yapıcağını...

diğer bir versiyounu için (bkz: bilkent üniversitesi)
uludağ sözlükde gereksiz ve gerçeği yansıtmayan suçlamalara sahip universitedir.
(bkz: (#6191849)
sanıldığı gibi sadece tikilerden oluşmayan, zaten her vakıf üniversitesi gibi başarılı öğrencilerin bursla girebildiği, akademisyen kadrosu ve eğitim kalitesi ortalamanın çok çok üstünde olan, atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağdaş, yenilikçi, entelektüel* bireyler yetiştiren üniversite. ayrıca türkiyenin en büyük holdinginin, üniversiteden kar yapmaya çalışıyor olmasını düşünmek abestir. prestij üniversitesidir.
bitse de gitsek modunda takılırken gün gelip mezun olup kariyer hayatıma başlayınca keşke geriye dönebilsem dediğim eğitim yuvası. Bizim zamanımızda mevcut olan cici isimli hijyenden nasibini almamış yer münasebetiyle halen daha oraya cici katı denmektedir. Arkadaşlar orası öğrenci merkezi ayrıca cici denen yer artık yok oranın ismi de pigastro.
öğrencileri arasında çok basit ayrımlar bulunan üniversite.

öncelikle ben öyle burssuzlar tanıdım ki, adam ailesinin ödediği paranın karşılığını verebilmek için, çok afedersiniz kıçını yırtıyor, dersten derse koşuyor, üstten ders alıyor.

kimi öğrenciler var ki, hayatını ayağına giydiği ayakkabının markasına, koluna taktığı çantanın şekline, giydiği gömleğin kalitesine göre yaşıyor. bu tarz öğrenciler dersleri zehir ediyorlar. anaokulu tadındaki devamsızlık politikası yüzünden, orada olmak istemeyen ve orada olmaması gereken tipler, geliyor, dersin içine ediyor ve gidiyor. hocalar ellerinden geldiğince müdahele etmeye çalışıyor ama olmuyor. bilmem kimin yeğeni olmanın kendine dersi bölme ve dağıtma hakkını verdiğini sananlarla dolu bu üniversite...

hele bir kütüphanemiz var ki...

duvarda iki adımda bir kurallar çok açık ve net bir şekilde belirtilmiş, "cep telefonu yasak, yemek yemek yasak, gürültü yapmak yasak". öyle insanlar oluyor ki bazen kütüphanede, diyorum kendi kendime, "bu adam, şu duvarda yazan kuralları çiğnemek için burada". sevgilisiyle konuşanlar, babasıyla tartışanlar, sessiz olmaları rica edilince bağırıp çağıranlar (buradaki ironiden bahsedemiyorum bile!..), arkadaşlarıyla moda defilesi tartışanlar (bizzat şahit oldum)...

tabii ki, her üniversitenin kötü yanları var ve koç üniversitesi'nin kötü yanları olduğu gibi iyi yanları da var.

normal insan klasmanına giren kişiler, sayıca az olduklarının ziyadesiyle farkında olduğundan kelli, birbirlerini kolayca buluyorlar ve sıkı arkadaşlıklar kurabiliyorlar.

edit: imla
ilim irfan yuvası kütüphanesinden bir görüntü;

http://twitpic.com/1058vv

hayır suç okulda ya da vehbi koç'ta değil.

(bkz: it was not your fault)
kütüphanesinin bir camından karşıya bakma gafletine düşerseniz eğer yeşil ağaçların arasında sırasıyla, futbol sahası, tenis kortu, yüzme havuzu, en kötü arabanın mercedes olduğu otopark manzarasıyla karşılaşırsınız ki bu adamı intihara kadar sürükler.
burjuva üniversitesi.
hem akıllı hem zenginlerin okuduğu okul. türkiyenin en güzel üniversitesi. he ortamı hem insanları muhteşem. hayallerimin okulu.
ilk dönemin deneyimlerine dayanarak şu bakınızı vermek istiyorum; (bkz: showbiz)
öğrencileri kendine ezeli düşman edinmiş bir yurt müdürlüğüne sahip üniversite.
en iyi sevişen hatunların olduğu okuldur.
mahalle baskısının fazla olduğu söylenen okul. çevredeki arkadaşlar sayesinde marka giyinme zorunluluğu hisseden insan sayısı oldukça fazlaymış. sonuçta her okulda olan bu tipleri, siz kendi kişiliğiniz ve edindiğiniz düzgün arkadaşlarla alt edebilirsiniz. çünkü okulun kalitesi orayı seçmek için yeterli tüm kötü şeylere rağmen. * iyi dediğiniz tüm devlet üniversitelerini ayağının altına alır, hatta çoğu özeli bile. bu tartışılmaz bir gerçektir.
merak ettiğim şey, burslu ögrencılerın gırdıklerı sene vs. koçtaki yine baska bır fakultedekı bolume yatay gecıs yapabılme olanagının varlıgıdır ?
tıp fakültesinin senelik 42 bin 750 tl olduğu gerçeğini ve tıp fakültesinin en az 7 senede bitirildiğini varsayarsak yaklaşık 300 bin tl ile sadece eğitim masraflarının giderilebildiği üniversite. pardon ticarethane.
üniversite gezileri gezilerim sırasında en çok etkileyen üniversitelerden biridir. yolu çok uzundur fakat burssuz girebilmek için bile iyi bir puan yapmak gerekmektedir. yemek parası yurt parası bahanedir. bu okulda bursuz ile okusanız ilerde mükemmel bi kariyeriniz olucaktır. ve okulun içi, eğitimi, geleceğinize katkısı o yola değer.
istinyede de vakti zamanında kampüsü açılan üniversite hala kampüs girişi vardır ama içinde migrosda var ne biçim iş arkadaş dediğim kampüs.
14 sene boyunca ilköğretim ve lisesine gittiğim okuldur. Arabanız yoksa yolu çekilmezdir ancak kampüsü oldukça geniş, ferah ve güzeldir. Öğrencilere diğer okullara nazaran birçok sosyal imkan sağlamaktadır. Koç Üniversitesi' nin Ekonomi bölümü başarılıdır.
1993 yılında kurulmuş ilk özel üniversitelerimizden biridir. ingilizce ve Türkçe eğitim vermektedir. Toplam 6 fakülte ve 1 yüksekokulu bünyesinde bulundurur. Rektörünün Prof. Dr. Umran inan olduğu üniversite, 400 kişilik akademik personeliyle 4.400 öğrenciye hizmet verir.

Sarıyer Rumeli Kavağı'nda bulunan kampüste çok amaçlı bir kapalı spor salonu, iki açık tenis kortu, bir yapay çim futbol sahası, bir açık basketbol sahası, açık ve kapalı yüzme havuzu, Suna Kıraç kütüphanesi, aerobik ve fitness salonu, iki oditoryum ve sağlık merkeziyle öğrenci yurtları gibi alanlar bulunmaktadır.

Üniversitede kültür, sanat, toplum ve spor faaliyetleri gerçekleştiren 40'dan fazla öğrenci kulübü bulunmaktadır. Üniversiteler arası münazara turnuvası, şarkı yarışması, bahar şenliği gibi etkinlikler yapılmaktadır.

Öğrenci ve öğretim elemanı değişimini içeren değişim programları kapsamında 145'ten fazla üniversite ile anlaşması bulunan Koç Üniversitesi, öğrencilerine çok geniş bir okul yelpazesi ile yurtdışında eğitim fırsatı sunar. Bugüne kadar 555 öğrencisi değişim programlarından faydalanmıştır.

Öğrencilerinin % 60'ı burs imkanlarından faydalanmaktadır. Üniversite sınav şartlarına göre Koç Üniversitesi'ne burslu olarak yerleştirilen öğrenciler için tam burs, yarı burs ve kısmi burs seçenekleri sunuluyor. Wireless, merkezi ısıtma ve sıcak su imkanlarının bulunduğu Ana Kampüs ve Batı Kampüs içindeki yurt binaları toplam 2.200 kişilik yurt kapasitesine sahiptir.

Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren ve Kariyer Merkezi'nde çalışan ve iş dünyasını yakından tanıyan profesyoneller, öğrencilere bir yandan danışmanlık hizmeti verirken diğer yandan ulusal ve uluslararası firmalar ile öğrenciler arasında köprü görevi görürler. Koç Üniversitesi öğrencilerinin bir kısmı mezun olmadan önce teklifler alıyor ve ortalama altı ay içerisinde çalışma hayatına giriyor.

Üniversite'nin öğretim üyelerinin % 95'i yurt dışında önde gelen üniversitelerde lisans üstü eğitim aldı. Bir araştırma üniversitesi olarak Türkiye'den ve dünyadan pek çok saygın ve tanınmış bilim insanlarını akademik kadrosunda bulunduruyor. Türk üniversiteleri arasında öğretim üyesi başına düşen makale sayısında son beş yıldır sürekli ilk üç üniversite içinde yer alıyor.

Koç Üniversitesi'nde öğrencilerin % 60'ı karşılıksız burs imkanlarından faydalanıyor. Yine Koç Üniversitesi'nde her üç öğrenciden 2'si burslu okuyor. Burslar, öğretim süresince, öğrencinin başarısızlığına bağlı olmaksızın devam ediyor. Öğrenciler çift anadal, yan dal ve yatay geçiş yaptıkları takdirde burslarını kaybetmemekte; çift anadal sebebiyle öğrencinin okulu uzar ise o yılını da burslu okuma hakkına sahip oluyor.

Parası fahiş ama para varsa da gidilir yahu. Benim bile gidesim geldi şunca zaman sonra. Aldığı parayı geri kazandırıyor ama başlangıçta o parayı bulmak mesele...
Hazırlık sistemimin berbat olduğunu üniversite. Kesinlikle ingilizce bildiğine emin olunarak gidilmesi gereken üniversite; yoksa hazırlığı falan yalan iş hiç bir şey öğretmez adama.2 yıl hazırlık okuyup, bu dili öğrendiğine emin olup da kimseyi inandıramayarak ve okuldan gönderilme düşüncesiyle uzun uykusuz geceler geçirtebilen üniversite. Sonra, bir haziran günü mutlu haber...

not: ciddiyim. yapamadım diye okula çamur atmıyorum. gerçekten hazırlığı çok kötü.
bügün gittim gezdim çok güzel bir üniversite ama en dandik burslu bölüm 517 puan civarında bir şey olduğu için anca gezerim ben bu universiteyi ama çok güzeldi , tuvaletine işedim.yemekhanesinde yemek yedim , daha ne olsun *
http://www.facebook.com/p...74&type=1&theater
bana göre üniversite bile değildir. bir nevi ticarethanedir.

edit: özelde okumuyorum devletteyim.
tanıtımlarına baktıkça insanın bi' daha hazırlanası geliyor. bi üç yüz altmış beş güne değer görünüyor. Yoldan çıkarma koç, çıkarma...