çok eski zamanlarda çadırlarda yaşayan göçebelerin arasındaki bir terzinin çadır kumaşıyla pantolon dikmesiyle ortaya çıkan, sonra giderek yaygınlaşan, dünyayı etkisi altına alan, kalın, genellikle mavi, ütü gerektirmeyen, dayanıklı, rahat pantolon.
1800 lu yıllarda ingilteredeki maden işcileri için dikilmiştir ilk.daha sonra bu pantolonu dayanıklı oldugu için fakir insanlar giymeye basladılar yıllar gectikce kot şimdiki halını aldı ve modern insanın değişilmez giyeceklerinden biri oldu.*
jeans pantolonun halk dilinde söylenişidir. yanlışlığı tartışılmazdır çünkü kot diye bir marka mevcuttur. hiç bir jeans magazasında (elamanlar acemi değilse) bir jeans pantolona "kot" denildiğini duymazsınız.
yahu sadece bizim ülkemizde jean e kot deniyor. neden biz acayip bir ülkeyiz.
amerikada bunu fakir fukara amelelikte giyerken şimdi gelinen yerlere bak.
yırtık pırtık çadırdan daha beter bi kumaşa neden bu kadar para verilir. birde bunun taşlanma olayları vardır ki insanı hasta eden, yataklara düşüren vahim bi durum.
* kıvanç tatlıtuğ oynatınca herşey daha mı güzel görünür sanıyorsunuz?
Türkiye'de "Blue Jean" yerine kullanılan "Kot" ismi aslında izmir'de bu tür pantolonları üretmiş olan "Muhteşem Kot" adlı firmanın Kot Pantolonları’ndan gelmektedir.