Osmanlının asıl adı, devlet-i Âli Osmandır.
Geniş bir coğrafyaya hükmetmesi ve farklı ülkeleri egemenliği altında tutması imparatorluk tanımlamasına neden olmuştur.
"pislik atayım da artık nereden yakalarsam oradan" düşüncesi ile hareket eden, zihin zehirlenmesi ve kimlik zehirlenmesi yaşayan kişilerin ağzından çıkacak söylem.
ulan bu lappadanak imparatorluk olarakmı düştü amk beylik olarak geldi koydular gitti. Ne yapsalardı? imparatorluk olunca olm bu isimle habsburglardan kız düşüremeyiz gelin değiştirek ibrahimoviçburg imparatorlugumu olsun deselerdi? Dingil! Ayrıca ibrahimoviçburgda çok karizmatik değil ve nerden çıktığınıda anlamadım.
eğer taklitçilik ve özentilik hoşa gidiyorsa ingilizce olarak Turkish Empire,Ottoman Empire, Osmanic Empire; arapça ale uttuman; italyanca turchia, yunanca anatole...
lezbiyen imparatorluğu da güzel giderdi ama ne yaparsınız o zamanlar düşünememişler işte. osman isimli bir bey çıkmış ve kurulan beyliğe kendi ismini vermiş daha sonra devlet olunca hanedan ismiyle devam etmiştir. ve bu, hanedanlarla yönetilen tüm devletlerde geçerli bir kuraldır.
unutmadan pers ismi bir uygarlık, millet ismidir, bir imparatorluk ismi değildir. pers-ian ingilizlerin bugünkü iranlılara verdiği isimdir. fransızlar fars, araplarda acem derler.ve pers imparatorluğu olarak adlandırılan 3 ayrı imparatorluğun yekun ismidir. eminim bu tespiti yapan yazar Çin imparatorluğu diye bir imparatorluk olduğunu da iddia edecektir.
zeka küpü insan söylemi. osmanlı hemen imparator olmadı haliyle beylik , devlet en sonunda da imparatorluk. Türk devletleri Kurulurken ya kurucusunun ismiyle yada kurulduğu bölgenin ismiyle anılırlar. Osmanlı yıda tam anlamıyla ertuğrul gazinin oğlu osman han kurduğu için osmanlı beyliği, devleti,imparatorluğu şeklinde. Tıpkı şelçuklu imparatorluğu gibi.
Yegane sebebi Osmanlının bir aşiret reisliği yahut teşkilatlanmasından çok bir gaza/fütûvvet köküne dayanmasıdır. Daha sonraları cingiz hanın 11.yy da ki girişimlerine karşı tez olarak kayı boyu mensubiyeti ön plana çıkarılmıştır.
ancak en önemli unsur uç ve savaş beyliği olan Osmanlının 3. Padişah evresinde ki tam bağımsız ve biatsız fetihlere girişimi, islamı yayma polikası ve diğer yandan da uç beyliğin getirisi olan genişleme politikasıdır.
Osmanlılar kendilerine Osmanlı dememiştir. Osmanoğlu aşıreti/ailesi deyimi son donemde ortaya çıkmıştır.
Osmanlının kuruluş döneminde orta asyadan göçen yürükler/Türkmenler şecerelerini Türk-islam senteziyle kaydetmişlerdir. Osmanlı Devletine mensup vatandaşların Osmanlı olarak anılması Türkiyat araştırmalarının hız kazandığı döneme aittir. Bunun yanında aşiret beyinden çok gaza reisi olan Osman beyin ismi devlete ve aileye verilmiştir.