korunma duası

    2.
  1. dua ve zikir tecrübeyle sabittir ki, altı ay okuyun, bütün kabuslarınızdan kurtulun. rüyasında böcek görüp korkanlara da özellikle tavsiyemdir. sabah ve gece beşer dakikadan korunma dualarını okumanın bizatihi faydasını gördüm. tabi ki zaman içerisin de, bir anda değil.
    1 ...
  2. 3.
  3. dua ve zikir
    48. çok faydalı bazı dualar
    "eûzü bivechillâhil keriym, ve kelimâtillâhit tâmmâtilletiy lâ yücâvizhünne berrun velâ fâcirun, min şerri mâ yenzilu minessemâi ve mâ ya'rucu fiyhâ, ve min şerri mâ zerae fil ardı ve mâ yahrucu minhâ, ve min fitenilleyli vennehâri, ve min şerri külli târikın illâ târikan yatruku bihayrin, yâ rahmân!.."

    anlamı:

    sığınırım keriym allâh vechine ve o'nun kelimelerinin tamamına ki, iyi kötü hiçbir şey onları tecavüz edemez... semâdan inenin (fitne fikirlerden) ve semâya yükselenin (vehmimi tahrik eden fikirlerin) şerrinden, arzda üreyenin (bedenselliğimden kaynaklanan) ve arzdan çıkanın (bedenimin dürtülerinin) şerrinden, gecenin (iç dünyamın) ve gündüzün (dış dünyamın) fitnelerinden, hayırla olan müstesna, geceleyin kapıyı çalanın (içime doğanların) şerrinden, yâ rahmân!..

    bilgi:

    "medineli hacı osman efendi" diye bilinen "beykozlu" da dedikleri bir zât vardı istanbul'da; hayatının elli senesi medine'de geçmiş ve medine kitaplıklarında okumadık eser bırakmamış bir zât!.. es seyyid mehmed osman akfırat... allâh rahmet eylesin; nûrunu arttırsın keremiyle... 1960 başlarında elini öptüğüm zaman o seksen altısında idi, bense on sekizlerde... bana önce zâhirin sonra da bâtının kapısını açan rasûlullâh (s.a.v) ile tanıştıran zât!.. hayatımın en önemli olaylarında manevî müdahalesini gördüğüm zât!.. allâh indînden rahmet eylesin, indînden benim tarafımdan ihsanda ikramda bulunsun kendisine sonsuza dek!..

    işte bu zât, rasûlullâh (s.a.v.)'in yukarıdaki duasını bana öğretmişti... ve çeşitli sıkıntıda olanlara karşı bu duayı bir kağıda yazar, üzerlerinde taşımalarını tavsiye ederdi... elbette biz de ederiz... zira...

    cinlerin aralarından ifrit diye bilinen en güçlüleri, rasûlullâh aleyhisselâm'ın "mi'râc" olayında semâya yükseldiğini haber alınca, büyük telâşa düşüyorlar... "şayet muhammed semâları tanır, allâh'la bir araya gelirse, artık önüne geçilemez olur" diyerek bütün güçleri ile rasûlullâh aleyhisselâm'ın üzerlerine saldırıyorlar.

    işte o zaman cebrâil aleyhisselâm, rasûlullâh aleyhisselâm'a bu duayı vahyederek korunmasını öğretiyor ve rasûlullâh aleyhisselâm bu duayı okuyunca da hepsi yanıyorlar!.. işte böyle bir olay vesilesiyle öğrenilen duayı artık nasıl istersek öylece değerlendirelim.
    1 ...
  4. 1.
  5. KORUNMA DUÂSI:

    RABBi iNNi MESSENiYEŞŞEYTANU BiNUSBiN VE AZAB; RABBi EUZU BiKE MiN HEMEZATiŞŞEYATiYNi VE EUZU BiKE RABBi EN YAHDURUN. VE HiFZAN MiN KÜLLi ŞEYTANiN MARiD. (Sad: 41 / Mü’minuna: 97-98 Saffat: 7)



    türkçe anlamı:

    41- Kulumuz Eyyub'u da hatırla. Hani o: "Herhalde şeytan, bana kahredici bir acı ve azap dokundurdu" diye Rabbine seslenmişti.

    97- Ve de ki: "Rabbim, şeytanın kışkırtmalarından Sana sığınırım."

    98- "Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım Rabbim."

    7- Ve itaatten çıkmış her azgın şeytandan koruduk;


    Bu duâ kişinin beyninde cinleri son derece sıkan ve hatta yakan dalgalar yayınlanmasına vesile olur… Böylece de o kişiye musallat olan CiNLER o kişiden uzaklaşmak zorunda kalırlar…

    içlerinde sebepsiz sıkıntı duyanlar; “BÜYܔ yapıldığından şüphelenenler, cinni yoldan başkalarının kendisini etkilediğini düşünenler bu duâya olayın şiddetine göre sabahları ve geceleri 41 ile 150’şer defa arasında bir sayıyla okumaya devam ederlerse büyük fayda görürler… Çünkü bilebildiğimiz kadarıyla CiNLERE KARŞI TEK SiLAH bu duânın yaymış olduğu beyin dalgalarıdır…

    Şayet CiNLi olduğundan şüphelendiğiniz bir kişi yanında veya birkaç arkadaşınızla bu duâyı içinizdn bir süre okursanız, sonuçlarını görürsünüz…

    Bu konuda sıkıntıda olan kişinin yanında birkaç kişi toplanıp da her biri 300’er defa bu duâyı okursa ve arka arkaya üç gün devam edilirse büyük fayda elde edilir… Ayrıca bu dua etme sırasında ortada bulunacak bir suyun beyin dalgalarından içilmesi de yararlı olur.
    0 ...
  6. 4.
  7. 31. felak ve nâs sûreleri (113.-114. sûreler)
    ukbe b. amir (r.a.) naklediyor:

    rasûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurdu:

    "bu gece inzâl olan, benzerleri hiç görülmemiş bir kısım âyetleri biliyor musun?.. onlar, kul eûzü birabbil felak ve kul eûzü birabbin nâs sûreleridir."

    "okunan en hayırlı iki sûreyi sana öğreteyim mi; bunlar kul eûzü birabbil felak ve kul eûzü birabbin nâs'tır."

    rasûlullâh (s.a.v.) ile beraber cuhfe ile ebva arasında yolculuk yapıyorduk. birden bizi bir fırtına ile yoğun karanlık sardı. bunun üzerine rasûlullâh (s.a.v.); "kul eûzü birabbil felak" ve "kul eûzü birabbin nâs"ı okuyarak korunmaya başladı... sonra da şöyle buyurdu:

    "yâ ukbe, bu iki sûre ile korun!.. hiçbir korunan, bu iki sûrenin benzeri ile korunamamıştır!.."

    "sen kul eûzü birabbil felak sûresini okumaktan allâh katında daha makbûl ve sevabı çok hiçbir sûre okuyamazsın. sen her namazda gücün yetiyorsa onu okumaya devam et!.."

    evet, bunlardan sonra özetle birkaç hususu daha belirtelim:

    hazreti rasûl aleyhisselâm, genellikle namazlardan sonra ihlâs ve "kul eûzü"leri avuçlarına üfleyip, bütün vücudunu sıvazlar ve bunu üç kere tekrar ederdi.

    her cuma namazından sonra, dünya kelâmı etmeden, ihlâs ve "muavvizeteyn" denilen kul eûzü'leri yedi defa okuyup vücuduna sürerse, o kişi gelecek cuma namazına kadar her türlü tehlikeden emin olur, buyruluyor.

    bunun haricinde, cinnî etki altında olanların, büyü yapılmış olanların, âyet'el kürsî ile beraber kırk bir defa bu sûreyi okuyup, ayrıca bu okuma sırasında, nefesi suya üfleyip içmenin bir hayli faydalı olduğu da çeşitli kaynaklardan bize ulaşmıştır.

    ayrıca, bu tür rahatsızlıkları olanlara, topluca bu âyetlerin kırk bir defa okunmasının da çok yararlı olacağı belirtilmiştir.
    0 ...
  8. 5.
  9. 19. âyet'el kürsî
    allâhu lâ ilâhe illâ hû * elhayy'ül kayyûm * lâ te'huzuhû sinetün vela nevm * lehû mâ fiys semâvâti ve mâ fiyl ard * men zelleziy yeşfeu 'ındehû illâ biiznih * ya'lemu ma beyne eydiyhim ve ma halfehüm * ve lâ yuhıytûne bi şey'in min 'ılmihi illâ bi ma şâ' * vesi'a kürsiyyühüs semâvâti vel ard * ve lâ yeûduhu hıfzuhümâ * ve hûvel aliyy'ül azıym. (2.bakara: 255)

    anlamı:

    allâh o, tanrı yoktur sadece hû! hayy ve kayyum (yegâne hayat olan ve her şeyi kendi isimlerinin anlamı ile ilminde oluşturan - devam ettiren); o'nda ne uyuklama (âlemlerden bir an için olsun ayrılık), ne de uyku (yaratılmışları kendi hâline bırakıp kendi zâtî dünyasına çekilme) söz konusudur. semâlarda ve arzda (âlemlerdeki tümel ilim ve fiiller boyutunda) ne varsa hepsi o'nundur. nefsinin hakikati olan esmâ mertebesinden açığa çıkan kuvve olmaksızın (bi-iznihi) o'nun indînde kim şefaat edebilir... bilir onların yaşadıkları boyutu ve algılayamadıkları âlemleri... o'nun dilemesi (elvermiş olması) olmadıkça ilminden bir şey ihâta edilemez. kürsüsü (hükümranlık ve tasarrufu {rubûbiyeti}) semâları ve arzı kapsamıştır. onları muhafaza etmek o'na ağır gelmez. o alîy (sınırsız yüce) ve aziym'dir (sonsuz azamet sahibi).

    bilgi:

    "bakara sûresi içinde bir âyet vardır ki, o, kur'ân âyetlerinin reisidir... o, bir evde okunduğu zaman, içeride şeytan varsa mutlaka çıkar. bu, âyet'el kürsî'dir!" buyuruyor bir hadîs-î şerîf'te hazreti rasûl aleyhisselâm.

    gene buyuruyor hazreti rasûlullâh (s.a.v.):

    "her şeyin bir zirvesi vardır. kurân'ın zirvesi de bakara sûresi'dir. bakara sûresi'nin içerisinde bir âyet vardır ki; o kur'ân âyetlerinin reisidir... âyet'el kürsî!"

    bir gün hazreti rasûl aleyhisselâm yanında bulunan ebu münzir'e şöyle sordu:

    — yanındaki allâh'ın kitabında hangi âyet daha büyüktür biliyor musun?

    allâhu lâ ilâhe illâ hû elhayy'ül kayyûm ... dedi ebu münzir.

    rasûlullâh (s.a.v.):

    — ey ebu münzir... ilim sana kutlu olsun! buyurdu.

    bu hadîs-î şerîfin dışında daha birçok hadîs-î şerîf vardır âyet'el kürsî'nin faziletinden bahseden; bunların önemli bir kısmı da âyet'el kürsî'nin namazların farzlarının hemen akabinde okunmasını tavsiye eder... yani, farzı bitirip selâm verdikten hemen sonra!

    ayrıca âyet'el kürsî'nin eve girildiğinde, evden çıkıldığında, önemli bir işe başlanılmasında, uyumadan önce okunmasının çok büyük faydalar hâsıl edeceği hakkında da pek çok haber ulaşmıştırgünlük çeşitli tehlikelerden korunmak için sabahları yedi defa okunması, altısının altı yöne üflendikten sonra, yedincisinin yutulması da tavsiyeler arasındadır.

    ruhaniyeti son derece güçlendirici bu âyetin kırk bin defa okunmasının da çok büyük faydalar temin edeceğinden bahsedilmiştir, bu işin önde gelen tecrübelilerince
    paylaşfavori
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük