Başrollerinde Kıvanç ekin, Aslı çiçek, Burcu Olguner, Banu dağcıoğlu, Emre Kaynarsu, Sertan Yetkinoğlu, Aslı Ayhan, Gökçe Telkıvıran, Yarın Mançe, Tolga iyiuyarlar, gamze Yıldırım ve suat Yeşiltepe'nin rol aldığı, müziğini Adolpohe Charles Adam'ın, koreografisini de Vasiliy Medyedev'in yaptığı izmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilenecek olan 3 perdelik bale.
Korsan'ın konusu Byron'un aynı adlı şiirinden alındı. Dünyada ilk kez 23 Ocak 1856'da Paris'te Mazilier'in koreografisiyle sahnelenen eser, mimik ağırlıklı olması ile ünlü. ilk oynanışından sonra Avrupa'da ve Rusya'da pek çok koreograf tarafından sahnelenen eser, ülkemizde ilk kez 14 HAziran 1995'te Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Antalya'da sahnelendi.
south park'ta çok güzel anlatılan bir olaydır. biz internetten şarkı indirmeye devam edersek korkarım ki müzik camiası ortalama lüks bir hayat sürmek zorunda kalacak.
somalide hala rehin tutulan gemilerin bulunduğunu, hala bu zamanda eli silahlı adamların gemilere girip personeli rehin aldıklarınını, ve gemiyi gaspla yetinmeyip, şirketten para aldıklarını, ve hatta personeli de öldürdüklerini öğrenince, bu dünyanın ne kadar gelişirse gelişsin, aslında hiç gelişemeyeceğini bize kanıtlayan organize suçtur.
bir denizci olarak, bu işin ne kadar zor olduğunu bildirmekle birlikte, gözü paradan başka birşey görmeyen kaitalizmin kölesi olmuş birtakım denizcilik şirketlerinin de bu suça ortak olduğu kanısındayım. çünkü, saldırıların yapıldığı yerler belli. korsanların cirit attığı yerler belli. gönderme kardeşim oraya gemini. seferi bağlayan sensin. üç kuruş daha fazla para kazanacağım diye neden o bölgeye gemini gönderiyorsun?
ben ileride kaptan olursam, milyar verseler gitmem. sokakda mı buldum lan?
Dijital kopyalama aletlerinin ve teknolojisinin ucuzlayıp yayılmasıyla (yüzbinlerce insanda internet, cd yazıcı filan var) sanatcı-yazar vs. ile tüketici arasındaki aracının pozisyonunu tehlikeye düşüren piyasadır. Yani 20 milyona satılan bir cd'de sanatcıya 2 milyon gidiyorsa burda bir problem var.
Yıllarca kazıklanmanın acısını çıkarana kadar korsana "evet" diyorum, ama bu intikam vaziyeti yatışınca da üreticiden tüketiciye doğrudan yeni bir pazarlama ağı kurulmalı. En basitinden şunu düşünün, bir cdyi dükkandan alıp 20 milyon vereceğine (zaten veren yok) ve bunun 2 milyonu sanatcıya gideceğine, arkadaşından 500 bin masrafla kopyala 2 milyon da sanatcının banka hesabına havale filan yap. Bir örnektir yani, daha sistematik, her şeyi hesaba katan ve ucuz bir alternatif neden ortaya çıkmasın diye düşünüyorum.
Korsancıların yaptıkları kara da vatandaş yolunu bulucak deyip geçiyorum.
Programcıların kendini geliştirebilmesi için kullanılabilecek en güzel programları alıp kopyalayıp satmak olarak nitelendirilebilir.Fakat satanın da en az faydalanın faydalanması kadar program firmasını zarara uğrattığı berbat bir piyasadır.Günümüzde gittikçe artan ve durdurulması oldukça zor olan piyasadır.
devlet egemenliklerinin zayıf olduğu günlerde sayıları oldukça fazla olan,günümüz dünyasında da hala tek tük bulunan,denizlerde gezerek özellikle ticari gemilere saldıran ve o gemilerdeki değerli eşyaları gasp eden topluluk..
(bkz: korsan hazinesi)