Benimdir. En ucuz kitap 20 liraysa 10 lira vermek daha cazip. Kitaplar böyle pahalıyken ülkenin gelişmiyor olmasına şaşırmamak gerek. Resmen para toplayarak, bazı ihtiyaçlarımızdan kısarak, belirli sayıda alıyoruz.
Korsan bir suçtur bu suça ortak olmayın diyor polisler. Gidip yanına dedim memur bey korsan satıyor bunlar diye. ilk önce güldüler sonra de get lan dediler. Bende dedim madem öyle korsan yarışları başlasın.
Ulan sanki sahaflar yayıncıya yazara para ödüyormuş gibi her seferinde "seheflerden elsene seheflerden" diye dangalak dangalak tavsiyeler işitecek insandır. Kitap bir kez satıldıktan sonra ne yayıncı kazanır ne yazar. Sadece sahafın kendisi kazanır
Edit: aynı şey kütüphane için de geçerli. Şahsen ben hiç kimsenin tek kuruş kazanmayıp okunduktan sonra iade edilmesi zorunlu olan bir kitaba korsan olsa da ara sıra açıp okuyabileceğim bir kitabı tercih ederim.
bunların hepsi emek hırsızıdır. bir markete girip kasayı boşaltandan farkları yoktur. bir kazağa ya da makyaj malzemesine yirmi, otuz lira verebilirken kitaba vermeye kıyamamak ne bileyim garip ya...
kitap okumayi eziyet olarak goren, cahilligin dibe vurdugu bir donemde, sokakta yuruyen genclerden 10/7 tanesinin polat alemdar formatinda gezdigi goz onunde bulundurulursa, okumayi seven, cehaletten kurtulmak icin bir nevi hirsizlik sayilan korsana yonelen, finansal zorluklarla karsi karsiya kalmis olmasi muhtemel insandir.
düdüt: simdi aklima geldi de, devlet kitaplardaki kdv yi kaldirsin arkadasim. millet okusun sirf okumasi icin boyle yardimda bulunsun. ne bileyim kitap icin ek indirimler yapilsin. ne kadar okuz kurtarirsak o kadar kar yaw.*
başlığın sonuna "yaratık, öküz, tip, zihniyet" gibi kelimeler koymadan önce hakkında biraz daha düşünüp yeni kanılara vardığım insanlar.
öncelikle her ne kadar hırsızlık yapıyor olsalar da kitap okumanın oldukça faydalı bir eylem olduğu gerçeğini göz ardı edemiyor insan. bu durumlarda "korsan oku, fotokopi çek oku; yeter ki oku." diyesi geliyor insanın.