bütün gece bir bilet için sokakta bekleyen tükenmiş durumdaki gençleri, sabah koşusuna çıkan sosyetik insanları, lüks arabalarıyla işe giden müdürleri aynı anda görebilmenize imkan sağlayabilecek ilginç bir izmir mekanıdır. denize nazır bu bölgenin mal sahibi olan sakinleri zenginlerdir.
son yıllarda denizi doldurma işleminin abartılmasıyla, önceden bir kaç metre ötedeki denizin şimdi ancak gözleri kısıp odaklarak görülebildiği yer. yinede güzel, hala güzel.
izmir'in günbatımı izlemeye, yürüyüş yapmaya, muhabbet etmeye doyum olmayan sahil yoludur. şarkılara konu olmuştur. cumhuriyet meydanı'ndan (daha da uzun tutarsak konak'tan) alsancak limanı'na kadar uzanan kıyı şeridinde yer alır.
ne yazık ki doğudan gelen göçlerle ve izmir'deki genç yavrularımızın inanılmaz boyutlardaki ahlak çöküntüsüyle birlikte günah kokusunun her yeri sardığı yer. izmir gibi güzel bir şehri, ak parti gibi çağdaş ve modern, altyapıdan anlayan bir partinin yönetmesi tek dileğimizdir. .
dünyada eşi benzeri bulunmayan yer. ege'nin incisi izmir'in gerdanı.
(bkz: kordon boyu) hıncal uluç; "dünyanın 4'te 3'ünü gezdim, en övülen rio, sydney dahil; bırakın istanbul'u, dünyada kordon gibi bir başka yere daha rastlamadım, öyle bir güzelliktir bu" diye tarif etmiştir kendisini.
kordon bir semt, bir sokak değildir, öyle kendine özgü bir yerdir, adı üstünde kordondur işte.
tabii kordon'u daha da güzel yapanın, oradan otoban geçirmeyenin, uluç'un çok eleştirdiği rahmetli efsane başkan ahmet piriştina olduğunu da unutmayalım, hatırlatalım.
izmirli gençlerin mutlu yada mutsuz oldukları anlarda gittikleri bölge (semt veya ilçe demek garip geldi). liseli gençler ilk içkilerini orada içerler, ilk kez sevgililer orada el ele tutuşur. bu yüzden çoğu izmirli için özel ve tatlı bir hatırası vardır kordon'un.
kordon bir kültürdür. kodonda çay içmek, sevgiliyle elele gezmek, arkadaşlarla kafaları çekmek, yeri gelince çimlere yayılıp çekirdek kola yapmak, hepsi ayrı güzeldir.