artık günümüzde telefonla çekmenin daha pratik olduğu tekniktir: sınav öncesi notların fotoğrafı çekilir, o notlardan ayrı bir albüm oluşturulur. telefonun ekranı otomatik döndürme özelliği kapatılır, şifreyle giriş kaldırılır, hatta aranma ihtimaline karşı telefon uçak moduna bile alınabilir. sağlaksak sınıfın en solunda ortaya veya arkaya -hoş ben en önde bile bu yöntemi kullanabilmiştim- oturulur, sağ bacak solun üstüne atılıp araya telefon sıkıştırılır. sadece sol elle telefonu çok çıkarmadan kullanıp okuduklarımızı kağıda geçirerek üniversiteden iyi bir ortalamayla mezun olunabilir.
Lisede müzik dersinde sözlü olma gibi bir saçmalık vardı. Hoca sınıfa arkamızı döndürüp sorular sorardı. Test halinde sorular yazardı ve cevap için süre verirdi bu esnada cam tarafında oturan güneşin yansımasından faydalanan arkadaşımız sınıftan cevabı alır kolundaki saatiyle yansımadan faydalanarak tahtanın üzerinde bulunan istiklal marşı Atatürk resmi gençliğe hitabenin olduğu tablolara yansıtırdı bu sayede kurtulmuştuk iyi teknikti.
Hoca tahtanın önünde durduğunda uygulanan tekniklerdir.
Zeki hoca gider en arkadaki duvara yaslar sırtını. Böylece kopya çekecek adam sürekli kendisine bakılıyormuş hissine kapılıp panik butonuna basar. sonuçta illa ki yakalanır.
onune caliskan birini oturt. ilk 20 dk. hic caktirma, yeltenme kopyaya. hocanin dikkati elbet saga sola yonelecektir. sende o arada arkadasinin koltuk altindan gecir sorulari tak tak.
1) izole bant genişliğinde bir şerit kağıda, kurşun kalemle, elden geldiğince küçük punto ile istenilen bilgiler yazılır.
2) bu kağıdın üzerine şeffaf izole bant yapıştırılır.
3) bandın üzeri tırnakla hafifçe bastırılır. (kurşun kalem izleri pilotla yazılmış gibi görünecek)
4) kağıdın üst katmanı koparılmadan, sadece yazılar çıkacak şekilde bant dikkatlice kaldırılır.
5) elde edilen yazılı bant sınavda kullanılacak kaleme yapıştırılır.(şeffaf olanlar daha az dikkat çeker ve kalemin tek renk olması gerek görüntü açısından)
6) hoca geldiğinde kalem avuç içine alınarak saklanabilir.
yer değiştirilmesi sorun olmaktan çıkacak, sağa sola dönme sıkıntısı ortadan kalkacaktır.
(foto atacaktım bant bulamadım)
edit: 3. basamaktaki bastırmanın ayarı önemli. çok bastırınca kağıt da yapışıyor banta.
sınavda kopya çekmek için gerekli teniklerdir. herkes yapamaz allah'ın bazı kullarına bahşettiği önemli bir skilldir bu. sanırım kendisi bu özellikleri kullarına verirken beni kapı arkasında bırakmış.
-ayriiiişş!
+buyrun hocam?
-ne bakıyorsun oğlum duvara durmadan?
+yok hocam bakmıyorum.
-bakıyorsun, bakıyorsun...
hoca huşu içinde kafasını sallayıp sıranın yanına gelir.
+arkadaşlar! orhun kitabelerini görmeniz için moğolistan'a gitmenize artık gerek yok! ayriş arkadaşınız hepsini duvara kazımış zaten.
arkamda oturan hanım arkadaşın oturduğum sıranın dibini fatmagül botlarıyla tekmeleyip ardından fısıltıyla "gokahn doğru açı, doğru açıyı yakala please" deyip kağıdıma bakmak istemesi benim gözümde en ilginç tekniktir.
pencere kenarına dizilin en inek en arkaya geçdin ordan sıranın en önüne kadar kopya gitsin. Yapabilecek kişi cevapları kişi listesine mesaj olarak atsın. Becwtiksizin teki çıkmazsa sorun olmaz.
Tecrübe ile sabittir sınav çıkışı teşekkür eden farklı sınıflardan on beş kişi tesadüf olamaz.
Eğer yanınızda bir kız oturuyorsa ve kitabı olduğu gibi bacaklarına geçirmişse bırakın kâğıdı kalemi kızın bacaklarını seyredin izin verirse elleyin. Of anam off..
Ya bence hiç uğraşmaya gerek yok bunlarla, basit 2 teknik var.
1. Formüller kopyalalar vb. kağıda yazıp telefondan resmini çekin sonrada sınav esnasında saate bakıyormuş gibi bakabilirsilniz, özellikle liseli arkadaşların işine yarayabilir.
2. Hoca manyak falansa telefona bakamıyorsanız hasta olun selpağın üstüne yazın kopyları her burnunuza götürdüğünüzde kopya selpağın üstünde.
2'side denenmiş olup çok işe yarar.