ölü bir yerleşim yeridir. insana pek soğuk gelir. şehirden uzak sayılabilineceği için yaşamak için ideal değildir. yazın plajlara olan akının başlamasıyla bir anlam kazanır.
antalya da en çok kürtün bulunduğu plajlardan bir tanesi.denizi aniden derinleşir güzel değildir, çakıl taşlarının da batması cabası, denizden çıkmak adeta ölümdür.
antalya'nın bir semti. güzel bir plaja sahip lakin deniz bi garip, iki adım atınca derinleşiyor öyle "ay dur azcık alışayım" deyip yürüme şansınız bulunmuyor, gerçi alışılacak bi soğukluğuda yok, soğuk deniz arıyorsanız; akçay.
günümüzde göynük'ten meltem mahallesine kadar uzanan antalya ilçesidir.
14 senedir burda yaşıyorum ve hala türkiye'nin en güzel ilçesi diyebilirim. liman tarafı rusya olarak bilinir çünkü yazın liman tarafının nüfusunu %60 oranında ruslar oluşturur. turistlerin çok olduğu bir yer olduğu için türkiyenin en modern ilçelerinden biridir.
Bugün Konyaaltı olarak adlandırılan bölgenin, 20. yüzyıl sonlarına kadar, Antalya'nın falezler üzerinde yer almasından dolayı " Koyaltı " biçiminde anıldığı ve halk dilinde zamanla Konyaaltı'na dönüştüğü belirtilmektedir.
güzel şehrimin güzel caddesi ve aynı zamanda güzel plajı. ancak plajda çakıl taşı çoktur ve izmarite rastlama ihtimaliniz vardır. sabahları denizi dümdüz, çarşaf gibi olur. o zamanda girmenin zevki birbaşka oluyor. bazen - özellikle haftasonları- çok kalabalık oluyor öğlenleri ve denize girmek eziyet halini alabiliyor. o yüzden akşama doğru, gece veya sabahın köründe girmek en iyisidir.
konyaaltı caddesinde -yine akşam veya sabahı köründe- yürüyüş yapmakta son derece güzel olabiliyor.