haddinden fazla pahalanan aktivite.
ben öyle şarkısını dinlediğim kimsenin hayranı değilim. canlı göreyim diye delirmiyorum da yanımda sevdiğim insanlar olunca eğlenceli bir akşam geçirmek için giderim bir değişiklik, çeşitlilik olur fakat o da eski türkiye'de kalmış. artık bunun için ödenecek para üç bin dört bin liralara çıkınca orada bir durmak lazım diye düşünüyorum.
tiyatro, stand up gibi sanatsal aktivite olunca yine bu paralar çok fazla ama en azından sahnede ilk defa izleyeceğim bir şey var. değer mi değmez mi diye düşünebilirim, gittikten sonra iyi ki diyebilirim. konser öyle mi? değmeyeceği çok ortada. zengin etkinliği olmuş bu da.
gidiş dönüş uçak bileti parasına yeni bir yer görmektense iki saat avaz avaz şarkı söylemek çok birbirine denk gelmiyor bana.
gerçi dün de tatile gitmekle ilgili benzer şeyleri yazmıştım. artık enayilik gibi geliyor bana her şey.
belli ki yaşlandım. konunun hiç buraya varacağını düşünmemiştim ya. ulan yaşlanmışım be ben.
Konserlere ba-yı-lı-yo-rum. Yaz gelince konserlerin başlaması her yerde müzik olması beni inanılmaz mutlu ediyor. Elimden geldiğince her konsere gidiyorum. Geçen sene paraf konserlerine gitmiştim Cem Adrian'a o kadar iyiydi ki gerçekten efsane bir ses. Bu sene de bir sürü paraf konserleri de var Kuruçeşme'de. Ortam zaten aşırı iyi, konumu da çok iyi. Serdar Ortaç konseri var ona gidicem en başta. Daha sonra Haluk Levent, Ajda Pekkan, Yıldız Tilbe, Levent Yüksel'e gitmeyi düşünüyorum. Eminim hepsi birbirinden süper olacak.
nasıl olduğu farklılık gösteren, çok ünlü şarkıcıların kuruçeşme, rumelihisarı gibi büyük yerlerde sahne aldıkları, yeni ünlenmeye başlayan şarkıcıların ilçelerde sahne aldıkları yerlerdir. mesela yalın bahçelievler'e konsere gelmiyor ama keşke gelse.
halk konseri olanında 5000 civarı kişiye çalmışlığım vardır. yoo ünlü falan da değilim. aslında çalan grubun orijinal elemanı da değilim ama denk geldi. 5000 kişiye hem peace sells hem de haluk levent hem de gary moore çalmışlığım vardır. ahaha ne garip gündü lan.
onca kalabalık içinde kimseye aldırmadan saçma sapan dönmek hoplamak zıplamak ve bazende bağırarak şarkılar söylemek çok güzeldir. başka nerede yapabilirsin bunu? çok zordur. konserde tek yapılmaması gereken, kimseye zarar vermemek, kendini kısıtlamamaktır. gerisi insanı gayet rahatlatır.
ha sen mesela demet akalın ya da serdar ortaç konserine gidersen o ayrıdır. sonuçta oraya abazanlık yapmak için gidecek çok erkek muhtemelen olacaktır. yine metallica konserini hatırlıyorum. o zamanlar oralarda çalıştığım için şahit olmuştum. adam metal müzik dinlemediği halde sırf abazanlık yapmak için metallica tişörtü satın aldı ve konseri de izledi. (:
youtube varken gereksiz olandır. ne işiniz var o kadare kalabalığın içinde sağınızda solunuzda bilmesiğiniz abuk sabuk canlılar, bsğrışmalar, küfürler, falan filanlar aç işte youtube' dan izle. ne gerek var böyle şeylere hem görüntü hwem ses kalitesi daha iyi bir de taktın mı kulaklarına philips marka kulaklığı ooooo kim gider konsere yok 2 kapağa murat boz konseri filan ne ? murat 2 kapak ne allah aşkına ?
büyük hayranlık beslediginiz bir sanatcının konserinde hep biraz burukluk olur inceden. ''seninle yatıp kalkıyorum hastayım ulan sana ama bunca şebeklik yapmama rağmen dikkatini çekemiyorum'' diye düşünür insan ister istemez. hele birde yan taraftan izliyorsanız konseri durum daha vahimdir. konser boyunca hiç iplemez seni bokunu bile yiyebilecegin o sanatçı.
bazen garip şeylere vesile olabilen eğlence biçimi.
kalbinizde büyük bir iz bırakmış sevgilinizle bir konserde tanıştıysanız, ayrıldıktan yıllar sonra aynı grubun konserine bu kez tek başınıza gidip o gece tekrar bi mesaj atacak kadar iyi olmuşsa kafanız... ve "yine seni hatırladım" diyebilmişseniz... yıllar sonra yeniden konuşmaya da başlayabilirmişsiniz.
gerçi karşımdaki buna dünden hazırmış. direk msn ve facebook'a geri ekleme ritüeli. ah ah...
gençler için eğlenceli, (hele ki sevdiğin grup,kişi gelmişse) aileler içinse işkence.
bunu en son dün denizlideki dark night konserinde anladım.hem ziyaret hem de konser için teyzemlerin yanına geldim.konsere gündüzden kuzenlerle gittik.akşam zakkum çıkmış hafif biralıyız herşey çok iyi.konsere bazı nedenlerden dolayı çilekeş çıkmadı ve konser bitti.buna üzüldüm de diyemem hani.çoğunluk kızgın,sövüp süpürüyor.herkes çilekeş ve direct-t için gelmiş sanki.
millet sarhoş halde ve ağızlarına geleni söylerken,teyzemler bizi almaya geldi ve iğrenç durumu gördüler.eve gittiğimizde bir güzel kızdılar, bi daha da göndermeyiz konsere dediler.iyi olan tek şey bira içtiğimizi anlamamaları(kokuyu duydular ama biz üstümüze döküldü dedik) ve tabi ki annemlere söylememleri.
gençlik dönemlerinde gereğinden fazla önemsenen bir etkinliktir. r.h.c.p.'ın türkiye'de konser vermesini beklemekle geçer koca koca yıllar. sonra bir bakmışsın, "ne konseri yea!?" diyorsun. barların yanından geçerken, "gençler eğleniyor işte" derken bile bulabiliyor insan kendini, yoksa bunlar bir tek bana mı oluyor.
şimdiden duyuyorum
herşey birdenbire olacak
şuramda bir kılcal damar
yada beynimde bir sinir ucu
o anda biyerlere atılmış eski bir kemanın
yalnızlıktan gerilmiş bir teli kopacak
yada terkedilmiş bozuk bir piyanodan
tek notalık si minörden bir ses çıkacak
karanlıkta ve yalnızken dinlemeli
bu konser modası geçmiş adamın
yaşamı boyunca sunmak isteyip de
veremediği ilk ve son konser olacak