Havayı sıkıştırarak daha yüksek basınçla dışarı çıkmayı sağlayan araç.
Kompresörler dikkatli kullanılması gereken aletlerdir.Hatta kullanımını bilmeyenler bilen birilerinden yardım almalıdırlar.Bir çok çeşidi olan kompresörler her alanda kullanım için üretilmiş makinelerdir.istediğiniz bütün kompresör çeşitlerini bulabileceğiniz web sayfamız sizlerin hizmetindedir.Detaylı bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.
debi ayarı, sıcaklık değişimleri, basınç değişimleri ve kayıpları, kanat boyutları ve açıları gibi uzayıp giden faktörler göz önüne alınarak üretilen zımbırtı.
gazı pompalamaya yarayan alettir. Buzdolabı, klima, ve bilimum aletlerin hepsinde kompresör vardır. Lastikçi amcaya gidin orada da görürsünüz. Lastiklerin havasını şişirmek için kullanırlar. Eğer makina mühendisliği öğrencisiyseniz bu alet enine boyuna öğretilir. Tek bir derste değil birçok derste bu alet karşınıza çıkacaktır.
2000li yılların başında iki arkadaş bu aleti birbirlerinin götüne tutarak bağırsaklarını patlamasına ve ölmelerine yol açmışlardır.
o yüzden gereksiz şekilde oynamamak gerekir bu alet ile.
soğutma sisteminin kalbi diyebiliriz. soğutma devrelerinde buharlaştırıcıda bulunan alçak basınçta buhar haldeki soğutucu akışkanı emerak daha yüksek basınçta bulunan yoğuşturucuya gönderir. 5 kompresör çeşiti bulunur. pistonlu, rotatif, helisel, santrifüj ve scroll kompresörler.
Gazin hacmini düsürür. Dar olan hacimde basinc yüksektir.
bu yüzden bu makineler üzerindeki p1 ve p2 absolut basinclarina dikkat etmek gereklidir. Pnömatik sistemlerde cokca kullanilir.
sıralı sabit kanatçıklar (statör) ve sıralı dönen kanatçıklardan (rotor) oluşan, büyük hacimlerde havayı verimli sıkıştırmak için kullanılan gaz türbin motorudur.