bi dolu soru tipi olan, hocaların sorusunu yazıp çözemediklerini söylediği bi değişik, çılgın konu.
hala anlamadığım bir şey var. şimdi 8 kişilik bir grubu 4'er kişilik 2 gruba ayrırken 8'in 4lüsünü alırsın sonra bi de 4'ün 4lüsünü alırsın. sonra bi de ikiye bölersin. hani 1.grup abcd 2.grup edfg ile 1.grup edfg 2.grup abcd arasında fark olmadığı için. ama mesela o sekiz kişilik grubu 3 ve 5 kişilik iki gruba ayıracaksam ben 8'in 5'lisini alır sonra da 3'ün 3lüsünü alır çarparım. ama öyle değil işte? iyi de neden ki? burda dört dört ayırmıyorsun ki aynı olan durum olsun.*
işbu girisi "yusuf hayaloğlu"nun bir şiirinden kesit olan yazar. millet ne diye artılamış diye az gülmedim. diğer yandan bir iki mesaajlaştık. sözlük iletisi de:
"olsun gözüm olsun ,
ne olacaksa olsun
..."
şeklinde olan yazar. bunlar da yusuf hayaloğlu'nun bir şiirinden kesit. seraysever mi bilmem ama yusuf hayaloğlusever olduğu kesin olan yazar.
ayrıca 4. nesildaşmış. koştursun efendim sözlükte.
Kombinasyon, bir nesne grubu içerisinden, sıra gözetmeksizin yapılan seçimler olarak düşünülebilir, dolayısı ile nesne grubunun tekabül ettiği kümenin alt kümeleri olarak düşünebilir. Çünkü, alt kümelerde sıra önemli değildir. O halde şöyle tanımlayabiliriz: Bir A kümesinin herhangi bir alt kümesine A kümesinin bir kombinasyonu denir. Örneğin, 52 iskambil kartı arasından seçeceğiniz 4 kart, kartları seçme sıranız önemli olmadığından bir kombinasyon problemidir.
ne zaman bir konuda bir seyler yazmaya kalkissam o konuda mutlaka benden once yorumda bulunmus olan kisi. cok ortak noktamiz var herhalde. ama tanimiyorum henuz.
birleştirme, birleşim. cümle içinde 'nokta noktanın kombinasyonları' şeklinde kullanımı uygundur. örnek: uludağ sözlükteki entry çeşitleri bilgi, yorum, deneyim, dedikodu, geyik ve bunların kombinasyonlarıdır.