1.Omuz başının altında,kolun gövde ile birleştiği yer.
2.Kol dayayacak yerleri olan geniş ve rahat sandalye.
3.Eski düğünlerde damatla gelinin eve girerken konuklar arasından kol kola geçmeleri töreni.
4.Yapıcılıkta yan destek.
5.Demirledikten sonra gemiyi iskeleye,rıhtıma veya başka bir gemiye bağlayan ip.
6.Koltuklama veya koltuklanma.
7.Kayırma,destek.
8.Yüksek mevki,makam.
9.Argo Genelev.
10.Mısır ve buğday fidesinin yanlarından çıkan filizler.
11.Kenar,tenha yer.
evlerin olmazsa olmaz dekor eşyasıdır. envayi çeşitleri bulunmaktadır. uyku için nadir olarak kullanılır, kullanıldığında bel ve boyun ağrılarına gark eder insanı.
bir aziz nesin kitabı ve kitaba adını veren hikayedir. sanılanın aksine, kemal sunal'ın belediye başkanını canlandırdığı filme konu olan hikaye bu kitapta değildir, o hikaye "koltuk belası" dır. bu hikayede, uzun yıllar yaptığı memuriyetten emekli olan bir amcanın emeklilik sonrası sendromu çok çok tatlı bir şekilde anlatılmaktadır.
"Cemiyet içinde aldıkları mevki ve vazifenin onlara verdiği şahsiyet, tabiatın şekil verdiği asıl benliklerini o kadar gölgelemiş, seneler geçtikçe o kadar gerilere itmiş, boğmuştur ki, kendileri bile bu asil benliklerini aramaya kalksalar, herhalde içlerinde karanlık bir boşluk, bir kargaşalıktan başka bir şey bulamayacaklardır."
2002 yılında kanal d'de yayınlanmış, osmantan erkır tarafından sunulmuş bilgi yarışması programı.
koltuğa oturan yarışmacılar yarışmadan önce 1 saat kadar dinlendiriliyor ve bu sırada dakikalık kalp atışı sayıları kayıt altına alınıp her yarışmacı için ortalama bir dakikalık kalp atışı sayısı çıkarılıyordu.
bir yarışmacının dakikalık kalp atışı sayısı ortalamasının 1,5 katı, o yarışmacının başlangıçtaki heyecan sınırı sayısı olarak kabul ediliyordu.
yarışmacılara 7 soru yöneltiliyor, 7 soruyu da doğru cevaplayan yarışmacı kasasında biriken/kalan ödülle yarışmadan ayrılıyordu.
verilen her doğru cevap sonrasında yarışmacının heyecan sınırı sayısı 3-4 sayı azaltılıyordu.
2. soruyu doğru cevaplayan yarışmacıya "nabza şerbet" joker hakkı veriliyor ve yarışmacının bu joker hakkında sunulan 45 saniye boyunca arka arkaya sorulan sorulara heyecan sınırından bağımsız olarak verdiği her doğru cevap heyecan sınırı sayısını 1 arttırıyordu.
3. soruyu doğru cevaplayan yarışmacıya, yanlış cevaplanan sorulara karşı "kasasındaki ödülü sabitleme" joker hakkı veriliyordu. bu joker hakkı bir kez kullanılabiliyordu ve sonraki doğru cevaplanan sorulardan itibaren daha yüksek ödülleri sabitlemek üzere ertelenebiliyordu.
kasasındaki ödülü sabitlemediği halde herhangi bir soruya yanlış cevap veren ya da heyecan sınırı sayısını aşmak suretiyle kasasındaki ödülü 0'layan yarışmacı yarışmadan eli boş ayrılıyordu.
heyecan sınırı sayısının üzerine çıkan yarışmacı soruya cevap verme hakkını geçici olarak kaybediyor ve o sırada kasasındaki belli bir ödül miktarını saniyelik olarak kaybediyordu. yarışmacının kasasında sabit bir ödül miktarı varsa, toplam ödül miktarıyla sabit ödül miktarı eşitlendiği zaman sabit ödül miktarı da kaybediliyordu.
yarışmanın toplam ödülü başlangıçta yarışmacının kasasına verilen 4 milyar tl ile birlikte 1 + 2 + 3 + 5 + 10 + 25 + 50 = 100 milyar tl idi. o zamanın ödülünü günümüz enflasyonuna uyarlarsak, günümüzün 1 milyon tl'sine yakın bir miktar oluyor.
kolay bir yarışma değildi ve zamanında izlerken birçok yarışmacının aşırı heyecandan kasasındaki ödülü 0'ladığına şahit olmuştum.
koltuk yikayicilar da bir pislik olmus.
baris bey koltuklar simdi % 90 iyi oldu ancak bu kadar iyi olur.
ama 15 gun sonra bir daha yikarsak goreceksiniz ki %10 luk kismi da tam olur.
eger ki bunu rutine baglarsaniz hep iyi olur.
demiyor ki 3 ayda bir bu koltugu yikarsam anasini sikerim.dosemeler yirtilir.