birkaç şey denemiş ama hiçbirini nedense devam ettiremediğim harikulade eylem.
ilk bira içmeye başladığım dönemde cam şişe koleksiyonu yapmak kafama esmişti. komşulardan, arkadaşlardan(arkadaşlar olandan alkollü içecek şişeleri gelirdi hep) deli gibi cam şişeler istemiştim. ama altıncı günü sikerim lan deyip nedense bırakmıştım.
düğünlerin arttığı yaz aylarında eve yağan davetiyeleri biriktirmek icap etti bir gün. yine komşu desteği girdi araya.(bu sefer arkadaş yoktu nedense) onun ömrü üç gün sonra siktiri çekilip.
niye yaptığımı hala anlamadığım olaydır.amma velakin insana çok şey katar bu da unutulmamalı.düşündürürde insanı,o para veya artık her neyse elinize geçene kadar ne badireler atlattı acaba diye,kimler değdi buna acaba diye meraklanırsınız.hiç durmazsınız elinize geçenin hep daha iyisini ararsınız bu eylemi yaparken,hep daha iyisi olsun istersiniz ama her zaman olmaz malum maddi zorluklar.
tc paraları koleksiyonu yapanlar için en değerli parçalarsa şunlardır;
1.emisyon 100 tl
1.emisyon 500 tl
1.emisyon 1000 tl
tedavül etmeyen 2.emisyon inönü resimli 50 tl
3.emisyon inönü resimli 1000 tl
belli bir sistem içinde sınıflandırarak belirli şartlarda, belirli bir yerde saklanan, korunması gerekli taşınır, kültür ve tabiat varlıklarından oluşan grup.
defter-kitap yaprakları arasına sıkıştırılıp kambriyen devri yaratıklarına benzeyene kadar kurutulan ağaç yaprağı,ucu açılan kurşun kalemin tahta artığı ya da kelebeklerin bu gruba dahil oldukları konusunda bilgi sahibi olmasak da ;renkli işlemeli peçete birikintileri bi tür koleksiyon edavatı sayılır.bizde bir de bülent ecevit, necmettin erbakan ve mesut yılmaz gibi siyasetçi koleksiyonu vardır ki turşu ile koleksiyon arasındaki farkı da anlayabilmemize yardımcı olan kutlu insanlardır bunlar.
Belli bir seyi degerli degersiz toplayip biriktirmek: espri konusu olan pul koleksiyonu buna bir örnektir.
(bkz: gel sana pul koleksiyonumu gostereyim)